Velg byggevarehus Klappet & Klart Våre eksperter
Bjørndalen

Bjørndalen-fondet

Ole Einar Bjørndalen-fondet er et samarbeid mellom XL-BYGG, Norges Skiskytterforbund og Ole Einar Bjørndalen, der formålet er å bidra til styrking av rekrutteringsarbeidet i den enkelte skiskytterklubb. Skiskytterklubber hjemmehørende i Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene har i år kunnet søke på Ole Einar Bjørndalen-fondet.

Tre gevær til fire klubber
Fire klubber fra regionen blir trekt ut og får oppgradert våpenskapene sine med tre gevær hver av samme type som Bjørndalen selv benytter. Klikk her for kriterier og søknadsskjema

Søknadsfristen for årets region var 16. juni, og selve overrekkelsen vil finne sted i slutten av august. Det blir skiskytterkongen selv som står for den høytidelige overrekkelsen.

Intensjon
Fondets intensjon er å sørge for at klubbenes skiskyttertalenter kommer seg videre gjennom å sørge for at de har tilgang på profesjonelle geværer i en viktig utviklingsfase. Geværene er klubbenes eiendom og lånes ut til aktuelle utøvere i klubben for en definert periode.

Regionsinndelingene
Hvert år i perioden 2015 – 2019 plukker vi ut fire aktive klubber innenfor en definert region som alle får tildelt tre profesjonelle skiskyttergevær.
● 2014 (utdelt 2015): Telemark, Vestfold og Buskerud
● 2015 (utdelt 2016): Sør-Trøndelag, Nord-Østerdal og Møre og Romsdal
● 2016 (utdeles 2017): Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Agder-fylkene
● 2017 (utdeles 2018): Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland
● 2018 (utdeles 2019): Finnmark, Troms, Nordland og Nord-Trøndelag