Velg byggevarehus Klappet & Klart Våre eksperter
XL-BYGG Kjeden

XL-BYGG

XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede med over 300 butikker i Norge, Sverige og Danmark. Alle butikkene har lokal forankring med eierskap av de lokale byggevarehandlerne. Dette, kombinert med fordeler rundt felles innkjøp og aktiviteter, kommer deg som kunde til gode. I Norge er vi nå over 80 butikker, og vi blir stadig flere.

Fra Byggevarekjeden og frem til i dag
Som aktør innen byggevarebransjen, ble kjeden stiftet på Hamar i 1994. Den gangen under navnet Byggevarekjeden, som fire år senere ble erstattet med navnet Byggkjøp.

Etablering av Nordek
I 1999 så Nordek AS dagens lys som et medlemseid kjededriftsselskap. Formålet med selskapet var å oppnå en styrket posisjon i forhold til konkurrenter i markedet, spesielt på innkjøpssiden. Stiftere og eiere av Nordek var kjedeselskapene Byggkjøp Norge AS (nå Nordek, divisjon XL-BYGG), Blink-gruppen AS (nå Nordek, divisjon Blink Hus) og Hellvik Hus AS. I 2009 endret Byggkjøp navn og profil til XL-BYGG og ble en del av en skandinavisk kjedeløsning med over 300 butikker.

Nordek sin visjon er som følger:
Nordek skal være det kjededrifts- og varestrømselskapet i Norge som sammen med internasjonale alliansepartnere, mest profesjonelt og effektivt skaffer sine medlemmer de beste forutsetningene for å lykkes lokalt.

Etiske retningslinjer
Nordek er et kjedeselskap som på vegne av sine medlemsbedrifter innen byggevarehandel og husprodusenter, skal bestrebe en etisk handel. Les om Nordek sine etiske retningslinjer her.

Blid - Ekte - Proff
Hver dag jobber vi i XL-BYGG etter mottoet Den hyggelige eksperten. Vi ønsker å fokusere på det som virkelig betyr noe når man skal bygge – nemlig å kunne tilby kvalitetsverktøy, gode materialer og ikke minst profesjonell og hyggelig hjelp. Vi skal være flinkest i bransjen på kunnskap om vårt vareutvalg. Vi kaller det å være faghandel!

Kart med XL-BYGG sine lokasjoner i Scandinavia

Kontaktinformasjon XL-BYGG kjedekontor:
Nordek AS, divisjon XL-BYGG
Fredvang allè 10
2321 Hamar
Telefon: 46 93 60 00