Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

terrasse som går i flukt med fjellet

CU-impregnerte terrassebord

Trykkimpregnerte terrassebord er det rimeligste alternativet når du skal gå til innkjøp av nytt terrassegulv.

Hvis din beslutning kun er basert på kostnaden ved selve leggingen, er CU-impregnerte (trykkimpregnerte) terrassebord det rette valget.

Dette er imidlertid materialtypen hvor du må påregne de hyppigste vedlikeholdsintervallene dersom du ønsker å redusere kuving, oppsprekk og flising.

Les også: Slik velger du riktig terrassegulv

Velg riktig kvalitetsgrad

Dersom du velger CU-impregnerte terrassebord, må du være oppmerksom på at de selges i ulike kvalitetsgrader. La deg derfor ikke lokke av den laveste meterprisen, men sjekk hvilken kvalitetsgrad det er på terrassebordene.

Første sortering er det beste alternativet, da andre sortering kan inneholde mer kvist, sprekker og kuving. Merk også at CU-impregnert trevirke klassifiseres som A eller AB, hvor AB er det det mest benyttede. Enkelt forklart, så benyttes klasse AB over bakken, mens klasse A er bedre egnet til å være i kontakt med jord og ferskvann.

Artikkelbilde_CUimp_Moelven.jpg

Bilde: Ikke la deg lokke utelukkende av meterprisen når du skal kjøpe CU-impregnerte terrassebord, men velg kvalitetsklasse tilpasset ditt prosjekt. (Foto: Moelven)

Behandling og vedlikehold av CU-impregnerte terrassebord

Trykkimpregnerte terrassebord vil bli grå som følge av væreksponering. For å redusere kuving, fliser og oppsprekk, bør terrassen behandles med treolje eller terrassebeis et par måneder etter montering.

Det er lurt å vaske over terrassen med børste og vann og la det tørke godt før du starter behandlingen. Da får du bort rester fra impregneringen. Sjekk fuktigheten med en fuktighetsmåler før du starter, da fuktighetsgraden ikke bør være mer enn 20 prosent.

Les også: Beise, olje eller male terrassen?

Artikkelbilde_CUimp_2_Moelven.jpg

Bilde: Behandling med treolje eller terrassebeis gjør at terrassebordene ikke kuver så mye. I tillegg unngår du at materialet fliser og sprekker opp så mye. (Foto: Moelven)

Les også: Husk å velge riktige terrasseskruer!

Mer om terrasse og utemiljø