Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

CU-impregnerte terrassebord

Trykkimpregnerte terrassebord er det rimeligste alternativet når du skal gå til innkjøp av nye terrassematerialer.

Velg riktig kvalitetsgrad av CU-impregnerte terrassebord

Hvis din beslutning kun er basert på kostnaden ved selve leggingen, er CU-impregnerte (trykkimpregnerte) terrassebord det rette valget. Dette er imidlertid materialtypen hvor du må påregne de hyppigste vedlikeholdsintervallene dersom du ønsker å redusere kuving, oppsprekk og flising.

Dersom du velger CU-impregnerte terrassebord, må du være oppmerksom på at de selges i ulike kvalitetsgrader. La deg derfor ikke lokke av den laveste meterprisen, men sjekk hvilken kvalitetsgrad det er på terrassebordene.

1. sortering er det beste alternativet, da 2. sortering kan inneholde mer kvist, sprekker og kuving. Merk også at CU-impregnert trevirke klassifiseres som A eller AB, hvor AB er det det mest benyttede. Enkelt forklart, så benyttes klasse AB over bakken, mens klasse A er bedre egnet til å være i kontakt med jord og ferskvann.

Artikkelbilde_CUimp_Moelven.jpg
Ikke la deg lokke utelukkende av meterprisen når du skal kjøpe CU-impregnerte terrassebord, men velg kvalitetsklasse tilpasset ditt prosjekt. (Foto: Moelven)

Behandling og vedlikehold av CU-impregnerte terrassebord

Trykkimpregnerte terrassebord vil bli grå som følge av væreksponering. For å redusere kuving, fliser og oppsprekk bør terrassen behandles med treolje eller terrassebeis et par måneder etter montering. Det er lurt å vaske over terrassen med børste og vann og la det tørke godt før du starter behandlingen. Da får du bort rester fra impregneringen. Sjekk fuktigheten med en fuktighetsmåler før du starter, da fuktighetsgraden ikke bør være mer enn 20 prosent.

Artikkelbilde_CUimp_2_Moelven.jpg
Behandling med treolje eller terrassebeis gjør at terrassebordene ikke kuver så mye. I tillegg unngår du at materialet fliser og sprekker opp så mye. (Foto: Moelven)

Velg riktige skruer til terrassen

Ikke la deg friste til å kjøpe skruer utelukkende på bakgrunn av pris. Værforhold, beliggenhet og type terrassedekke avgjør hvilken terrassekrue du skal velge. Det er leit å oppdage rust og misfarging på en påkostet terrasse når det egentlig bare var noen kroner i forskjell på skruepakken. Et smart tips for å unngå skruer oppå terrassebordene er å benytte skjult innfesting ved å sette skruene på siden av terrassebordet i stedet for oppå.

Artikkelbilde_skjultinnfestning_essve.jpg
Ved å benytte monteringsverktøyet HDS fra leverandøren ESSVE får du en "skruefri" terrasse. (Foto: ESSVE)

Ny terrasse, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Galleri_kogk_1_1050x650.jpg
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_2_1050x650.jpg
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_uterommet_2_1050x650.jpg
Fagfolk gjør jobben raskere. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_4_1050x650.jpg
Bruk av fagfolk lønner seg. Foto: XL-BYGG

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.