XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

CU-impregnerte terrassebord

Trykkimpregnerte terrassebord er det rimeligste alternativet når du skal gå til innkjøp av nytt terrassegulv.

Hvis din beslutning kun er basert på kostnaden ved selve leggingen, er CU-impregnerte (trykkimpregnerte) terrassebord det rette valget.

Dette er imidlertid materialtypen hvor du må påregne de hyppigste vedlikeholdsintervallene dersom du ønsker å redusere kuving, oppsprekk og flising.

Les også: Slik velger du riktig terrassegulv

Velg riktig kvalitetsgrad

Dersom du velger CU-impregnerte terrassebord, må du være oppmerksom på at de selges i ulike kvalitetsgrader. La deg derfor ikke lokke av den laveste meterprisen, men sjekk hvilken kvalitetsgrad det er på terrassebordene.

Første sortering er det beste alternativet, da andre sortering kan inneholde mer kvist, sprekker og kuving. Merk også at CU-impregnert trevirke klassifiseres som A eller AB, hvor AB er det det mest benyttede. Enkelt forklart, så benyttes klasse AB over bakken, mens klasse A er bedre egnet til å være i kontakt med jord og ferskvann.

Bilde: Ikke la deg lokke utelukkende av meterprisen når du skal kjøpe CU-impregnerte terrassebord, men velg kvalitetsklasse tilpasset ditt prosjekt. (Foto: Moelven)

Behandling og vedlikehold av CU-impregnerte terrassebord

Trykkimpregnerte terrassebord vil bli grå som følge av væreksponering. For å redusere kuving, fliser og oppsprekk, bør terrassen behandles med treolje eller terrassebeis et par måneder etter montering.

Det er lurt å vaske over terrassen med børste og vann og la det tørke godt før du starter behandlingen. Da får du bort rester fra impregneringen. Sjekk fuktigheten med en fuktighetsmåler før du starter, da fuktighetsgraden ikke bør være mer enn 20 prosent.

Les også: Beise, olje eller male terrassen

Bilde: Behandling med treolje eller terrassebeis gjør at terrassebordene ikke kuver så mye. I tillegg unngår du at materialet fliser og sprekker opp så mye. (Foto: Moelven)

Les også: Husk å velge riktige terrasseskruer

Mer om terrasse og utemiljø

møre royal terrassebordmøre royal terrassebord

MøreRoyal® royalimpregnerte terrassebord

Hvilket terrassegulv skal man velge? Designer Halvor Bakke har kikket på de ulike profilene og fargene i MøreRoyal®-sortimentet og gir sine anbefalinger her.

utetrapp i termofuruutetrapp i termofuru

Varmebehandlede terrassebord

Et terrassegulv i varmebehandlet tre er miljøvennlig produsert og trenger ingen behandling etter montering.

solsenger på en kompositt terrasse ved vannetsolsenger på en kompositt terrasse ved vannet

Kompositt terrassebord

Kompositt terrassebord består av en høy andel trefiber kombinert med PVC-fri polymer. Dette gir en eksepsjonell styrke i bordene, samtidig som de fremstår mer som tre enn plast.

terrasse med utemøbler og svart kattterrasse med utemøbler og svart katt

Kebony terrassebord

Kebony er et eksklusivt trevirke som er bærekraftig, holdbart og vedlikeholdsfritt. Kebonys egenskaper gjør at trevirket har har langvarig garanti mot råte, og passer perfekt som terrassegulv.

sommerlig kledd kvinne går barbeint over en terrassesommerlig kledd kvinne går barbeint over en terrasse

Skal du bygge terrasse?

Til tross for vårt barske klima og vår korte utesesong, tilbringer nordmenn mange timer i uterommet. Dette bør du tenke over før du starter på årets terrasseprosjekt.

eksklusiv hage med svømmebasseng og treplatting rundteksklusiv hage med svømmebasseng og treplatting rundt

Inspirasjon til terrasse og uteområde

Legg rammene for en supersommer uten kjedelig vedlikeholdsarbeid. Ved å velge smarte materialer kan du skape et fantastisk uterom med ulike soner av tre, stein og natur.

Person vasker terrassen med en hageslange.Person vasker terrassen med en hageslange.

Slik vasker du terrassen

Skal du vaske terrassen? Sjekk her hva du må tenke på i forbindelse med overflatebehandling og annet vedlikehold av verandaen din.

mann bygger terrassemann bygger terrasse

Slik velger du riktige terrasseskruer

HDS – Hidden Decking System – er et system for skjult montering av terrasseskruer. Sluttresultatet blir meget pent. Ingen synlige skruer, fliser eller sprekker!