XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Åpne takvinduer med screensÅpne takvinduer med screens
Åpne takvinduer med screensÅpne takvinduer med screens

Få effektiv solskjerming og behold utsikten

Med varmebeskyttende screens foran vinduene beholder du utsikten, samtidig som du reduserer varmen fra sola med hele 73 prosent.

Å kunne stenge ute både lys og varme når kvikksølvet klatrer på gradestokken er gull verdt, spesielt dersom du har et soverom i toppetasjen. Men bruker du loftsrommet som et oppholdsrom eller kontor er det ikke nødvendigvis sikkert at du ønsker å mørklegge hele rommet, og dermed også miste utsikten.

Bilde: En transparent polyesterduk reduserer varmeinnslippet med inntil 73% og bidrar til lysinnslipp. (Foto: VELUX)

Varmebeskyttende screen bevarer utsikten

Med en varmebeskyttende screen vil du få en effektiv solskjerming som reduserer varmeinnslippet fra solen med inntil 73 prosent. For å hindre at varmen trenger inn i huset, må du stoppe strålene før de treffer vinduet. Screens monteres utvendig og vil gjøre nettopp det, samtidig vil den transparente polyesterduken i netting gjøre sitt til at du slipper inn en behagelig mengde lys og beholder utsikten.

Duken som er svært værbestandig, skal tåle langvarig ytelse og kommer med tre års garanti.

Bilde: Med en varmebeskyttende screen hindrer du varmen i å trenge inn, samtidig som du bevarer utsikten. (Foto: VELUX)

Les også: Solskjerming for skråtak og andre vinduer

Manuell, elektrisk eller solcelledrevet?

Varmebeskyttende screen fra VELUX er de eneste utvendig screens fra nevnte leverandør som kan betjenes manuelt. Det er imidlertid også mulig å få elektrisk eller solcellebetjening.

Før du velger hva slags betjening du ønsker, er det viktig å tenke på hvor i rommet takvinduet er plassert, og hvor ofte du forventer å måtte justere solskjermingen. Dersom vinduene er utenfor rekkevidde, vil et naturlig valg være elektrisk- eller solcellebetjening.

Åpne takvinduer med screens

Bilde: Selv når screenen er i bruk, kan du åpne og lukke vinduet som du ønsker. (Foto: VELUX)

Den manuelle betjeningen er svært enkel. Ved å dreie vinduet 180 grader fester du screenen i de to krokene på utsiden av den nedre rammen på vinduet. Ønsker du å lufte mens screenen er nede er dette fullt mulig – du åpner og lukker vinduet som du ønsker.

Det er verdt å merke seg at varmebeskyttende screen ikke kan benyttes på VELUX INTEGRA automatiske takvinduer.