XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Fullt trøkk med batteridrevne spikerpistoler

Lenge har trykkluftdrevne spiker- og dykkertpistol vært kongen på haugen. Men nå seiler de batteridrevne modellene til topps. Les hvorfor.

Bilde: Med en batteridrevet spikerpistol er du mer mobil. (Foto: MILWAUKEE®)

Enten det dreier seg om å sette opp bindingsverk, lekte, montere kledning eller lister, er spiker- og dykkertpistol er et soleklart valg for en snekker som vil jobbe effektivt.

Lenge har trykkluftdrevne modeller vært kongen på haugen. Men de siste årene har batteridrevne spiker- og dykkertpistoler kommet opp på et nivå som gjør det uproblematisk å la kompressor og slanger stå igjen når du skal ut på byggeplassen.

Fordeler med batteridrevne spiker- og dykkertpistoler

  • Du slipper å dra med deg en stor kompressor i bilen
  • Det blir mindre støy på byggeplassen
  • Byggeplassen blir sikrere å ferdes på da det ikke ligger trykkluftslanger og slenger
  • Veier ofte mindre enn en trykkluftdrevet

Opptil 1000 spiker på én lading

Modeller uten trykkluft finnes både i gass- og batteridrevne utgaver, og begge deler er gode valg. Men med dagens batteriteknologi seiler imidlertid de batteridrevne modellene til topps. Avhengig av batteritype kan du skyte 700 - 1000 spiker på én lading. Kjøper du en modell av samme merke som de andre batteridrevne verktøyene du har, kan du nøye deg med å kun kjøpe en pistol uten batteri og bruke de du allerede har. Med et sett oppladede batterier i bilen trenger du heller ikke tenke særlig på å lade gjennom dagen.

Krever ikke vedlikehold

Sammenlikner vi batteridrevne og gassdrevne spiker/dykkertpistoler, er fordelen med de batteridrevne at de ikke krever vedlikehold. På en gassdrevet pistol dannes det avleiringer og sot når gassen antennes, noe som fører til at pistolen må åpnes opp og rengjøres med jevne mellomrom. En gassdrevet pistol er som regel også forbundet med høyere kostnader ettersom gasspatronene må byttes når de er tomme.

Bilde: M18 FFN fra MILWAUKEE® presterer like godt som trykkluftdrevne spikerpistoler, har balansert vekt og kan brukes med ekstrautstyr som gjør at du får plass til to strimler med spiker. (Foto: MILWAUKEE®)

Maksimal produktivitet

Et godt eksempel på en modell som gjør nytte av alle fordelene ved batteridrevne spikerpistoler, er MILWAUKEE® M18 FFN spikerpistol. Med klassens beste avfyringshastighet skyter den opptil 3 spiker i sekundet, og setter spiker i det mest krevende konstruksjonsvirke. Du vil med andre ord oppleve svært begrenset driftsstans, og få maksimal produktivitet.

For enda bedre produktivitet, kan du få magasin med utvidet kapasitet som tar to strimler med stavspiker som ekstrautstyr. Dermed kan du skyte flere spiker og jobbe lenger før du trenger å lade magasinet på nytt.

Pistolen drives ellers av en POWERSTATE ™ børsteløs motor som sørger for den holdbarheten og påliteligheten de mest krevende håndverkerne trenger.

M18 FFN kommer dessuten i en størrelse som passer mellom stenderne.

Felles batteriplattform

M18 FFN er en del av MILWAUKEEs M18-serie, der du også finner klasseledende 15, 16 og 18GA-dykkertpistoler, samt krampe- og stiftepistoler. M18-serien består ellers av over 165 elektriske verktøy som drives av samme batteritype. Det gir en ekstra fordel i en arbeidshverdag hvor man går mer og mer over til batteridrevet verktøy. Den praktiske og økonomiske fordelen med én batteriplattform viser seg til slutt både i effektivitet, tidsbesparelse og lommeboken. 

Vil du lære mer om batteriverktøy fra MILWAUKEE®, samt ta og føle på både spiker- og dykkertpistolene deres, anbefaler vi at du svinger innom nærmeste XL-BYGG. Vi ser frem til en hyggelig verktøyprat.