Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

5 ting du må tenke på før du bygger garasje

Skal du bygge garasje? Vi gir deg tipsene til hva du må tenke på før du starter ditt garasjeprosjekt.

1. Skaff deg tillatelse til å bygge garasje

Det første du bør gjøre er å bestille en kartpakke fra kommunen. Der ligger byggesøknad, situasjonskart og lignende. Les deg opp på hvilke regler som gjelder for ditt byggeprosjekt, med tanke på størrelse og plassering i forhold til andre eiendommer og veier.

I følge Plan- og bygningsloven, kan du i mange tilfeller sette opp ny garasje uten å søke og sende nabovarsel. Det vil uansett være lurt å ta en prat med de nærmeste naboene før du setter i gang.

2. Velg riktig garasje

Faktorer som størrelse på tomt, beliggenhet, grunnforhold og hvilke behov garasjen skal dekke, er avgjørende for hvilken løsning du bør gå for.

XL-BYGG tilbyr 15 arkitekttegnede garasjer du kan velge mellom. I tillegg kan vi være behjelpelige med tilbud på grunnarbeid fra entreprenør og prise hele prosjektet fra grunn til ferdig garasje. Du kan selv velge type tak, garasjeport, kledning, dør og vinduer. Vi tilpasser hver garasje etter dine ønsker og behov.

3. Hvilken garasjeløsning har du bruk for?

Våre garasjeløsninger er alt fra den helt enkle typen til større garasjer med flere funksjoner, som loft, bod og dobbel garasje.

Det er flere punkter som må hensynstas underveis, slik at du oppnår en helhetlig stil med bolighuset. Dette gjelder valg som kledning, tak, gangdør, garasjeport og vinduer. Det finnes flere typer garasjeporter, men de fleste velger port i stål eller aluminium fordi det er lett å vedlikeholde. Mange ønsker i tillegg et alternativ med mulighet for garasjeportåpner.

Her kommer også løsninger for oppbevaring inn i bildet. Hva som er praktisk og funksjonelt kommer i første rekke, men vi ser også at kundene er svært opptatt av estetikk.

BILDE: XL-BYGG Garasjen, modell 7A.

4. Valg av materialer til garasjen

Du kan få alt fra ubehandlet til trykkimpregnert, royalimpregnert og malt kledning, som er grunnet og malt med et toppstrøk. Du bør uansett ta et strøk etterpå for å dekke over spikerhull og endeved.

Varmebehandlet furu trenger ikke etterbehandling og får en fin grå værfarge etter få år. Det samme gjelder for royalimpregnert, men her velger mange å etterbehandle med olje etter tre til fem år for at det ikke skal miste glansen.

Når det kommer til valg av tak vil det være lurt å velge en type som står i stil med taket på bolighuset. Velg blant saltak, flatt eller skråtak.

5. Montering – Enklere blir det ikke!

Alle 15 garasjemodellene leveres med precut takstoler. og hvis du ønsker kan du også få ferdigkappet reisverk. Alt er merket i forhold til tegningen slik at du enkelt kan bygge garasjen selv.

Ønsker du hjelp til å sette opp garasjen? Med Klappet & Klart kan vi ta hele jobben. Alt du trenger å gjøre er å fortelle oss om prosjektet ditt, så tar vi en befaring og gir deg et tilbud på montering av garasjen din.