Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Åpne opp med glassdør

Med glassdører kan du slippe lyset til og knytte rom sammen, også når de er lukket. Klart glass eller frostet, inn til ulike rom. Eller vil du ha noe helt annet?

For å rydde en gammel frykt av veien med en gang: Glassdører er mer solide enn før, så faren for ulykker skal du ikke tenke på. Det er bare å la seg begeistre av alt som finnes på markedet.

– En glassdør kan hjelpe deg med å flytte lyset med deg rundt i boligen, samtidig som døra kan lukkes og skjerme mot lyd. Er det ekstra viktig å stoppe lyden, er det også mulig å få lydisolerende glass, forteller salgssjef Marius Giertsen i Swedoor.

Les også: Smarte tips til valg av ny innerdør

Sort dør med frostet glass til baderom

Bilde: Døren inn til badet med frostet glass slipper inn ekstra dagslys. Foto: Bygg 1

Frostet glass på badet

Det finnes veldig mange måter å bruke glass i dører på. Du kan ha store glassflater, dele inn en større glassflate, eller ha små områder med glass. Du har mange muligheter til å skape noe visuelt spennende ved hjelp av innerdørene.

– Frostet glass egner seg godt der du vil ha lyset inn, men vil unngå innsyn. Det blir stadig mer populært på døra inn til badet eller toalettet. Innerdører i glass er mye mer enn den litt staselige døra inn til stua, understreker Giertsen.

Les også: Ikke bare en dør – slik får du et unikt interiør

Glass kan du få i både enkle og doble dører, samt skyvedører, mulighetene er mange. Store åpne rom kan være krevende med tanke på lyd. Da kan det være en god idé å ha litt mindre rom, men sørge for å åpne mellom dem ved bruk av en eller annen type glassdør.

Doble innerdører med glass

Bilde: Koselig stue med doble glassdører inn til neste rom. (Foto: Swedoor Crafts)

Andre muligheter

Det er ikke bare glass som kan løfte utseendet på en dør. Glatte, profilerte, svarte, grå, sprekere farger – ikke la gamle ideer om hvordan en innerdør ser ut stoppe deg fra å prøve noe nytt. Men du bør selvsagt tenke på stilen i resten av boligen. Funkisinspirerte leiligheter og mer tradisjonelle hus krever ulike dørvalg, men uansett kan du være dristigere enn det som lenge var vanlig.

Kvalitet er dessuten noe du bør legge stor vekt på, både med tanke på lydisolering, holdbarhet og opplevd kvalitet.

– Mange er nok ikke klar over hvor enkel kvalitet det er på de letteste dørene. De brukes ofte som standard i nye, nøkkelferdige hjem. Vær klar over det når du blir spurt om å gjøre tilvalg, særlig til enkelte rom, sier Giertsen.

Les om terrasse og skyvedører her

Sort dør med glass og sort dør uten glass i bolig

Bilde: Du kan også bruke innerdørene til å skape en mer spennende stil i boligen, for eksempel ved å mikse forskjellige profiler og materialer i dørene. Foto: Swedoor

Velg kvalitet

De letteste og billigste dørene isolerer dårlig mot lyd, og man merker stor forskjell på en lett dør med honeycomb-kjerne og en atskillig bedre massiv dør med trefiberkjerne, når døra skal åpnes og lukkes. Aller øverst troner svært slitesterke dører i heltre.

– Skyvedører har den store fordelen at de rydder dørbladet av veien, men også disse dørene må ha kvalitet og tyngde for å gli godt og ikke slamre i sporet, tipser Giertsen.

PS: Appen Door Designer fra Swedoor kan være til stor hjelp når du skal velge innerdører. Du kan selvsagt også be om råd hos oss i XL-BYGG.