Varehusoversikt

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Dette bør du vite om isolasjon

Usikker på om du burde etterisolere huset? Tilstrekkelig og riktig isolasjon er grunnleggende for god varmeisolering, brannsikkerhet samt fukttetthet i gulv, vegg og tak.

Tilstrekkelig og riktig isolering er blant de viktigste enkelttiltakene du kan gjøre for husets tilstand. Et godt isolert hus vil sørge at strømutgiftene blir lavere, du får bedre lydisolasjon og boligverdien din øker. Skal du bytte kledning på huset ditt, er det et gunstig energimessig tiltak å sørge for at det er tilstrekkelig isolasjon i veggene.

Mineralull for isolering av vegg, gulv og tak

Mineralull er det mest brukte materialet for isolering av vegg, gulv og tak i trebaserte bygg. Gode isoleringsegenskaper og enkelhet i bruk er stikkord for mineralull. Mineralull leveres hovedsakelig som isolasjonsmatter og -plater, men produseres også som løsfyll til innblåsing og løs utlegging. Mineralull finnes i to hovedtyper; steinull og glassull.

Isolasjon
Mineralull tilskåret for isolering av tak. (Foto: XL-BYGG)

Riktig mengde isolasjon er viktig

For å få best nytte av isolasjonen både når det gjelder varmetap og lydisolasjon, er det viktig å fylle opp med riktig mengde. Sørg for at det ikke blir glipper eller lommer uten isolasjon eller stapping av for mye isolasjon. Et smart tips er derfor å måle opp der det skal isoleres, og å få tettet med tilstrekkelig mengde i vinkler og lommer.

Husk dampsperre og vindsperre

For å unngå trekk, varmetap og fuktskader er det viktig å benytte dampsperre på husets innvendige vegg, og vindsperre på husets utvendige vegg.

Montering av vindsperre på husets yttervegg er viktig for optimal nytte av isolasjonen. (Foto: XL-BYGG)

Viktig å sjekke før du starter med å isolere loft

Dårlig isolerte kaldloft kan være en stor kilde til at kilowattimene drar på i vinterhalvåret, og mange går derfor til innkjøp av isolasjon for å etterisolere på kaldloftet i håp om å spare penger på fremtidige fyringsutgifter.

Før du setter i gang med etterisoleringen er det imidlertid viktig å sjekke tilstanden på kaldloftet:

  • Dersom det ikke er dampsperre i etasjeskillet under kaldloftet, vil det oppstå kondens og fuktproblemer når varm luft fra etasjen under møter den kalde lufta på loftet.
  • Det er også viktig med god nok lufting på loftet, og at det er luftspalte mellom isolasjon og yttertak.

Spør XL-BYGG sine dyktige fagfolk om råd, før du eventuelt setter i gang med etterisolering på egenhånd.

Ny isolasjon - Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.