Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Nå har asfaltplaten blitt enda bedre

De klassiske asfaltplatene fra Hunton har blitt mer solide og passer enda bedre til det nordiske klimaet. Vindtett Plus reduserer kuldebroer, gir ekstra isoleringsevne, god avstiving og monteres enkelt.

Hunton Vindtett Plus er en videreutvikling av den kjente Vindtett-platen fra Hunton, en klassiker som allerede har hjulpet til med å isolere norske hus i over 50 år. Trefiberplatene er produsert av restkapp fra sagbruk, som Hunton maler opp, defibrerer og bruker til å lage nye produkter. Det vil si at de gjør andres avfall om til verdifullt råstoff. Alt trevirke som brukes hos er både kortreist og kommer fra PEFC-sertifisert skogdrift.

Mer solide og kan leveres med praktisk fals

Det som er nytt med Vindtett Plus er at platene er ekstra tykke, og du kan velge mellom 15, 19 og 25 mm tykkelse. En viktig fordel med ekstra tykkelse er at platene blir mer solide og stabile, noe som gjør at de tåler mer og som bidrar til enda bedre vindavstiving. Hvis Hunton Nativo Trefiberisolasjon skal blåses inn i veggene anbefales det å bruke minimum 19 mm tykke plater.

En annen nyhet er at Vindtett Plus både leveres med og uten fals. Plater med fals er enklere å skjøte, kan brukes på varierende stenderbredder og er godkjent som vindavstivning på stendere ned til 36 mm. Plater uten fals er godkjent som vindavstivning på stenderverk med 48 mm bredde. Det er ikke behov for skråbånd i tillegg til platene.

Bilde: Vindtett Plus med fals har blant annet færre innfestingspunkter og gjør at du kan jobbe raskere. (Foto: Hunton)

Isolerer og bryter kuldebroer

Den økte tykkelsen på Vindtett Plus gir også platene bedre isoleringsevne, og en 19 mm plate tilsvarer ca. 15 mm. isolasjon. Dermed får bygget en lavere U-verdi. Det gjør også at de isolerer godt over stenderne i veggen, og bidrar til å bryte de velkjente kuldebroene som gjerne oppstår der stenderne står. Jo tykkere plater du velger, dess bedre isolerende egenskaper får du.

Håndterer fukt og kan leveres på spesialmål

I tillegg til å bryte kuldebroer er platene også diffusjonsåpne og svært gode på å håndtere fukt. Det henger både sammen med at de er laget av treverk som har hygroskopiske egenskaper. Dermed håndterer platene kondens svært godt. I tillegg er trefibrene impregnert, slik at platene får enda bedre fuktegenskaper og dermed reduserer risikoen for fukt- og råteskader i veggene.

Vindtett Plus er UV-bestandig og kan stå uten tildekking i inntil 6 måneder. Det er ikke behov for ekstra tildekking i denne perioden. Det er også verdt å vite at platene kan leveres formskåret på spesialmål dersom det er ønskelig. Ved å bestille på spesialmål blir monteringen enda enklere og det blir mindre kapp og avfall på byggeplassen.