Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Trender innen vegg

Ved valg av nye vegger inne må du først tenke på hva du selv liker. Ønsker du en varm atmosfære eller et strammere uttrykk?

Vi er inne i et nytt tiår, noe som ofte skaper en ny optimisme og et nytt tankesett. Tiden hvor norske hjem stort sett besto av hvite og grå interiørfarger, erstattes nå av naturfarger. Koselig og varm trepanel og veggplater i lys elvesand, mørke toner av grønt, blått og brunt blir stadig oftere valgt på veggene.

– Den mest etterspurte blant våre veggplater er typen Kveldshimmel, etterfulgt av Dempet Sort som også er veldig aktuell, forteller markedsføringssjefen i Byggma/Huntoit, Torunn Mangseth.

– Ubehandlet trepanel er veldig trendy nå, men mange ønsker å unngå gulnet farge som med tiden oppstår på ubehandlet trepanel. Da kan man for eksempel velge lasert panel som ikke gulner med årene, forteller marketingsjef Anne-Marie Ulven i Moelven Wood.

Veggplater anbefalt av Norges Astma- og Allergiforbundet

Huntonits veggplater gir både et godt inneklima og er bærekraftig produsert ved at treets eget limstoff, ligin, benyttes som bindemiddel i platene. Huntonit er faktisk den eneste produsenten av vegg- og takplater på det norske markedet som i dag anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

– Er du opptatt av et godt inneklima, er våre veggplater et trygt valg for både små og store, poengterte Torunn i Byggma/Huntonit.

XL6_artikkelbilde_vegg_panel_Moelven.jpg
Moelven Sjøbod sprekkpanel i fargen Snø. Foto: Lipkin
Ønsker du en kreativ løsning med panel som gir liv og struktur til veggen, så burde du prøve en spilevegg i ubehandlet eik eller furu. Spiler har i tillegg egenskapen at de bedrer akustikken i rommet.
XL6_artikkelbilde_vegg_spiler_Moelven.jpg
Spilevegg er trendy. Foto: Moelven

Panelvegger skaper godt innemiljø

De fleste av oss assosierer trevegger med hygge, varme og ro. Trepanel gjør at man senker skuldrene og opplever et naturlig, rolig rom. Trepanel fra Moelven Wood, som stort sett produseres av furu og gran, kan fås både ubehandlet og ferdig behandlet. Visste du forresten at tre binder Co2 og gir ikke fra seg noen avgasser. Trepanel bidrar derfor til et godt innemiljø.

– Noen velger også å ha trepanel på badet, da det trekker til seg fuktigheten i rommet, forteller Anne-Marie i Moelven Wood.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.