XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg arbeidslys uten ledninger

Godt arbeidslys er viktig når du jobber med bygge- og oppussingsprosjekter i og rundt huset. Ved å jobbe under dårlige lysforhold, er det nemlig flere risikoelementer inne i bildet. Du blir fortere sliten, risikoen for ulykker øker og det er større sjanse for å gjøre feil.

Heldigvis finnes det et stort utvalg belysningsprodukter på markedet i dag, slik at det aldri har vært enklere å få god arbeidsbelysning til de fleste behov. Dagens belysningsprodukter bruker selvsagt LED-lyskilder. Dermed får du lyskilder med lang levetid, lavt energiforbruk og som praktisk talt er uknuselige. Da er det faktisk slutt på å kaste lyskastere bare fordi pæra har tatt kvelden og det er vanskelig å få tak i en ny.

Gå for batteridrevet belysning

Du er trolig vant til at arbeidslamper har ledning og må tilkobles en stikkontakt for at du skal få lys. Det fungerer stort sett bra, men i en del tilfeller er det mangel på stikkontakter der du jobber. Dermed må du trå til med skjøtekabler for å få lys, og spesielt utendørs kan det bli snakk om lange strekk. Skjøtekabler kan være upraktisk i seg selv, men kan også utgjøre en sikkerhetsrisiko da det er fort gjort å snuble i dem.

Neste gang du skal ha ny arbeidsbelysning, bør du derfor vurdere batteridrevne lamper for å få lys i mørket. Eksempelvis batteridrevne lamper i Bosch sin GLI-serie, som er tilgjengelige i voltklassene 12V og 18V, og gir sterkt lys over lang tid. Lampene bruker de samme batteriene som andre Bosch-elektroverktøy i samme voltklasse. Andre fordeler med lamper i GLI-serien som bør nevnes, er at de takler selv de mest krevende forhold, har svært god lysstyrke og er enkle å sette opp og bruke - jobben kan gjøres raskere og med mindre anstrengelser.

Batteridrevet belysning fra Bosch sin GLI-serie er tilgjengelige i voltklassen 12V og 18V og gir sterkt lys over tid. (Foto: Bosch)

Det sterkeste arbeidslyset i 18V-kategorien

I GLI-serien finner du blant annet GLI 18V-10000 C Professional, som er verdens første 18V arbeidslys med lysstyrke på 10.000 lumen. Det gir deg faktisk sterkere lys enn en halogenlyskaster på 500W kan levere. Lampen har tre lysstyrkeinnstillinger, fleksibel vinkeljustering og 5/8" stativgjenge for rask tilpasning til enhver arbeidssituasjon. Dette arbeidslyset passer svært godt til opplysning av hele arbeidsplassen og kan brukes med alle Bosch Professional 18V-batterier og -ladere (Professional 18V System). 

Utstyr som tåler tøff bruk

Med en slik lampe trenger du heller ikke være bekymret dersom den får en trøkk eller tre. Med en kraftig metallholder som er beskyttet av støtdempende gummistøtter, er den nemlig ekstremt robust.

Lampen har dessuten brukergrensesnitt med indikator for lysstyrke og ladenivå, og en Bluetooth Connectivity-modul som gir mulighet til praktisk fjernstyring og lysjustering via MyTools-fliken i Bosch sin Toolbox-app. Fjernstyring er spesielt praktisk for å kunne slå på lyset før du i det hele tatt kommer inn der du skal jobbe – på denne måten reduserer du risikoen for uhell og skader mens du fomler for å koble til lyset når det er mørkt.

Om Bosch

Robert Bosch AS, med hovedkontor på Trollåsen i Oppegård Kommune rett ved grensen til Oslo, er et 100 % Bosch-eid datterselskap av Robert Bosch GmbH i Tyskland. Virksomheten i Norge startet 29. januar 1920 under navnet A/S Automagnet. I 1962 skiftet firmaet navn til Robert Bosch AS. De selger produkter av høy kvalitet innenfor bilteknologi - herunder testeutstyr til verksteder - elektroverktøy for hobbyhåndverkere og profesjonelle brukere, sikkerhetsteknikk og oppvarmingssystemer for bolig og industri.

For Bosch-konsernet betyr bærekraft å sikre selskapets langsiktige suksess, samtidig som de beskytter miljøet for fremtidige generasjoner. De streber etter å gjøre fornybar energi rimeligere og mobilitet enda tryggere, renere og mer økonomisk, og å utvikle miljøvennlige produkter.