Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Ventilasjon

Vi tilbringer stadig mer tid inne. Hele 90 prosent av døgnets timer. Ettersom vi befinner oss så mye innendørs, er et godt inneklima svært viktig. Et sunt og godt inneklima er viktig for at vi og boligen skal fungere optimalt i hverdagen. Er inneklimaet dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer.

Vi nordmenn er i tillegg flinke til å pusse opp og gjøre det hyggelig hjemme, enten det er rom for rom eller ved totalrenovering. Da er det spesielt viktig å huske på ventilasjon for å sikre et godt inneklima. Hovedhensikten med ventilasjon er å tilføre ren, frisk og temperert luft til boligen, og samtidig fjerne inneluften som er forurenset av mennesker, dyr, aktiviteter og materialer i boligen, f.eks. fukt, lukt, radon og heksesot. Når man pusser opp gjør man ofte boligen tettere ved å f.eks. etterisolerer eller bytte vinduer. Da er det ekstra viktig å tilpasse ventilasjonen slik at man får riktig luftmengde og et godt inneklima. Luften inne skal oppleves som frisk og behagelig, den skal ikke bidra til helseplager.

Ventilasjonsanlegg

Med et balansert ventilasjonsanlegg filtreres mikroskopiske støvpartikler og andre forurensninger bort. Man tilfører boligen filtrert, ren og frisk luft. I tillegg gjenvinnes varmen, slik at den luften som kommer inn i boligen er temperert og ikke oppleves som kald trekk.

Loft med ventilasjonsrør
Foto: Flexit

God ventilasjon gjør det mulig for alle å leve i et sunt inneklima, da det hjelper mot:

  • Allergifremkallende støv og pollenforurensning
  • Skadelig fukt, sopp og muggforurensning
  • Belastende støy og miljøgasser
  • Kreftfremkallende radonforurensning
  • Skadelig støv og forurenset luft
  • Trekk og energitap

Invester i helsen, boligen og lommeboken din. Det å investere i et godt ventilasjonssystem er på mange måter et smart valg. Det gir deg et bedre inneklima, som er bra for både deg og boligen din, og det er økonomisk smart siden ventilasjonsanlegget er energieffektivt og gjenvinner varmen.

Romventilator

En annen smart løsning er å installere romventilatorer. Enkelt sagt så er romventilator et lite ventilasjonsaggregat med varmegjenvinning egnet i enkeltrom. Romventilator er en fin løsning for deg som skal oppgradere ventilasjonen fra naturlig eller mekanisk ventilasjon og ikke har mulighet til å legge ventilasjonskanaler i veggene eller på loftet. Romventilator er enkelt å montere og også smart som et tilleggsprodukt ved for eksempel utbygging av en bolig hvor du allerede har ventilasjonsløsning.

Andre gode eksempler der romventilator egner seg godt er på hytte, i garasje, gjestehus eller fritidsboliger.

Kosehjørne med stol, lampe og bord
Foto: Flexit

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.