XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Ventilasjon

Vi tilbringer stadig mer tid inne. Hele 90 prosent av døgnets timer. Ettersom vi befinner oss så mye innendørs, er et godt inneklima svært viktig. Et sunt og godt inneklima er viktig for at vi og boligen skal fungere optimalt i hverdagen. Er inneklimaet dårlig, risikerer vi å utvikle farlige luftveissykdommer og andre helseproblemer.

Vi nordmenn er i tillegg flinke til å pusse opp og gjøre det hyggelig hjemme, enten det er rom for rom eller ved totalrenovering. Da er det spesielt viktig å huske på ventilasjon for å sikre et godt inneklima. Hovedhensikten med ventilasjon er å tilføre ren, frisk og temperert luft til boligen, og samtidig fjerne inneluften som er forurenset av mennesker, dyr, aktiviteter og materialer i boligen, f.eks. fukt, lukt, radon og heksesot. Når man pusser opp gjør man ofte boligen tettere ved å f.eks. etterisolerer eller bytte vinduer. Da er det ekstra viktig å tilpasse ventilasjonen slik at man får riktig luftmengde og et godt inneklima. Luften inne skal oppleves som frisk og behagelig, den skal ikke bidra til helseplager.

Ventilasjonsanlegg

Med et balansert ventilasjonsanlegg filtreres mikroskopiske støvpartikler og andre forurensninger bort. Man tilfører boligen filtrert, ren og frisk luft. I tillegg gjenvinnes varmen, slik at den luften som kommer inn i boligen er temperert og ikke oppleves som kald trekk.

Foto: Flexit

God ventilasjon gjør det mulig for alle å leve i et sunt inneklima, da det hjelper mot:

  • Allergifremkallende støv og pollenforurensning
  • Skadelig fukt, sopp og muggforurensning
  • Belastende støy og miljøgasser
  • Kreftfremkallende radonforurensning
  • Skadelig støv og forurenset luft
  • Trekk og energitap

Invester i helsen, boligen og lommeboken din. Det å investere i et godt ventilasjonssystem er på mange måter et smart valg. Det gir deg et bedre inneklima, som er bra for både deg og boligen din, og det er økonomisk smart siden ventilasjonsanlegget er energieffektivt og gjenvinner varmen.

Romventilator

En annen smart løsning er å installere romventilatorer. Enkelt sagt så er romventilator et lite ventilasjonsaggregat med varmegjenvinning egnet i enkeltrom. Romventilator er en fin løsning for deg som skal oppgradere ventilasjonen fra naturlig eller mekanisk ventilasjon og ikke har mulighet til å legge ventilasjonskanaler i veggene eller på loftet. Romventilator er enkelt å montere og også smart som et tilleggsprodukt ved for eksempel utbygging av en bolig hvor du allerede har ventilasjonsløsning.

Andre gode eksempler der romventilator egner seg godt er på hytte, i garasje, gjestehus eller fritidsboliger.

Foto: Flexit