XL-BYGG logoXL-BYGG logo
rom med flere takvinduer. Kvinne drar ned en rullegardin foran det ene vinduet.rom med flere takvinduer. Kvinne drar ned en rullegardin foran det ene vinduet.
rom med flere takvinduer. Kvinne drar ned en rullegardin foran det ene vinduet.rom med flere takvinduer. Kvinne drar ned en rullegardin foran det ene vinduet.

Hva slags solskjerming trenger jeg?

Ulike gardiner, skodder eller rett og slett avanserte vindusglass - solskjerming til vindu kommer i mange varianter. Med denne guiden kan du finne ut hva du vil satse på.

Det finnes mange former for solskjerming på markedet – både til utvendig og innvendig bruk, og det gjelder å få litt oversikt. Felles for dem er at de skal gjøre inneklimaet bedre, og livet ditt mer behagelig.

Solskjerming til takvindu

Utvendige screens til takvindu

Bilde: Varmebeskyttende screens fra VELUX. Foto: Velux

Med varmebeskyttende, utvendige screens kan du se ut, samtidig som du reduserer varmen fra sola med over 70 prosent. Å kunne stenge både sterkt sollys og varme ute, er gull verdt på varme sommerdager, spesielt dersom du har soverom i toppetasjen.  Og hvis du bruker loftsrommet som et oppholdsrom eller kontor kan det være et viktig poeng at solskjermingen ikke tar dagslyset og utsikten.

Utvendige screens er også et godt alternativ for deg som har såkalte “vippevinduer”, altså vinduer som kan åpnes innover.

Varmebeskyttende screens fra VELUX kan styres manuelt, men det er også mulig å få elektrisk eller solcellebetjening.

Solskjerming til vindu på soverom

Blått soverom med mørkleggingsgardiner

Bilde: Mørkleggende screens fra VELUX passer ekstra godt på soverommet. Foto: VELUX

XL-BYGG fører også mørkleggende screens fra VELUX, som gir en enda svalere opplevelse på ekstra varme sommerdager. Da blokkerer du alt lys uansett tid på døgnet, og du kan redusere den passive oppvarming med inntil 94 prosent, noe du vil sette stor pris på når det nærmer seg leggetid. Den er solecelledrevet og kan styres enten med en trådløs bryter eller en app på mobilen.

Solskjerming med rulleskodder

Utvendige vinduer med rullegardiner

Bilde: Rulleskodder gir både en varmebeskyttende og mørkleggende effekt. FOTO: VELUX

En annen måte å få til solskjerming av takvinduer på, er med skodder. Rulleskodder gir både en mørkleggende og varmebeskyttende effekt, og demper i tillegg støyen når det regner eller hagler. For å sikre lang holdbarhet, er de laget av slitesterkt, lakkert aluminium som er testet under ekstreme forhold. Sideskinnene er laget i samme materiale. Når de ikke er i bruk, ligger de sammenrullet i en toppkasse som er innebygd i vinduet. Dermed er de nærmest usynlige. De kan drives både av nettstrøm og solstrøm. Hva som er mulig, avhenger av hva slags VELUX takvindu du har eller skal kjøpe.

Gardiner som skjermer mot sola

Barnerom på loft med takvinduerBarnerom på loft med takvinduer
Kjøkken med rødt bord og skråvinduerKjøkken med rødt bord og skråvinduer

Foto: VELUX

Vi i XL-BYGG kan også hjelpe deg med innvendige solskjermingsprodukter. Vi har en rekke smarte og elegante vindusprodukter fra VELUX i vårt bestillingssortiment, ta gjerne turen innom ditt lokale byggevarehus, så hjelper vi deg med å finne riktig løsning for dine vinduer.

Blendingsrullegardin gir mulighet til å mørklegge rommet totalt, noe som passer godt på soverom.

DUO blendingsrullegardin er to gardiner i ett. Du kan både kontrollere hvor mye lys du slipper inn og mørklegge fullstendig, så den passer godt i soverom og stue.

Mørkleggende plisségardin gir full mørklegging, men har i tillegg dobbel duk som isolerer og gir bedre komfort. Passer også godt til soverom og stue.

Alle disse produktene finnes både med hvite og naturelokserte skinner. Du kan også få dem i en rekke ulike farger. Solskjermingen skal også ta seg pent ut, og passe inn i hjemmet ditt.

Tradisjonell solskjerming

I tillegg tilbyr XL-BYGG mer tradisjonelle solskjermingsprodukter som rullegardiner, persienner og plisségardiner. Alle demper lyset og begrenser innsyn utenfra. Det er først og fremst et spørsmål om smak, men til kjøkken og bad kan det være smart å velge persienner, fordi de er fuktbestandige.

Alle VELUX solskjermingsprodukter for innvendig bruk kan betjenes både manuelt, elektrisk eller ved hjelp av solcellestrøm.

Soldempende glass

Et av de viktigste valgene du tar når du skal kjøpe nye vinduer, er hva slags vindusglass du skal velge. Såkalte funksjonsvinduer blir stadig mer vanlig. Utviklingen av glassteknologi har gitt mange smarte, vedlikeholdsfrie løsninger. Å legge inn solskjerming i vindusglasset i planleggingsfasen, i stedet for å tilpasse i etterkant, kan være et økonomisk smart valg.

Det finnes mange varianter av utvendig solskjerming, men trenger du spesialtilpasning kan det bli både krevende og kostbart å få det montert. Vindusglass med solskjerming kan leveres i alle former og fasonger, og kan være en bedre løsning for spesialkonstruerte vinduer.