Lofoten, Lofoten

TAKSTEIN

Takstein

Ved å velge takstein får du et støydempende og værbestandig tak i mange tiår. Takstein finnes i et rikt utvalg profiler, fargenyanser og overflatebehandlinger.

Klassisk takstein
En forutsetning for å benytte denne typen dekke er imidlertid at takkonstruksjonen tåler vekten av steinen og har en tilstrekkelig hellingsgrad. Med takstein er det enkelt å foreta vedlikehold, da man kan bytte ut enkeltsteiner som måtte bli ødelagt.
Tak i teglstein
Takstein i tegl er et rent naturmateriale produsert av brent leire. Teglstein har høyere forventet levealder enn takstein av betong. Prismessig er teglstein noe dyrere enn takstein i betong.
Tak i betongstein
Takstein i betong er et sterkt og håndterbart materiale. Ved å velge betongstein får du et tak med forventet levetid på mange tiår.
Flat eller krummet profil på taksteinen
Takstein i krom leveres som enkel- eller dobbelkrommet. Profilen gir et klassisk utseende, men fremstår like vakkert med et robust uttrykk på moderne hus. Med flat takstein får huset et stramt og stilrent utseende. Flat takstein passer særlig godt på moderne hus i funkisstil, men kan også passe godt som takdekke på mer tradisjonelle hustyper.
Glatt eller matt struktur i taksteinen
Har du løvtrær nær huset skaper dette grobunn for mose. Det er da  smart å velge en takstein med glatt overflate, slik at steinen holder seg lettere ren. Takstein med struktur holder snøen mer stabilt på taket, og kan i mange tilfeller gjøre at man unngår behov for snøfangere. Med en glatt overfalte, kan snøen lett skli av lagvis. Dette kan imidlertid sikres med snøfangere.