Lofoten, Lofoten

Festemidler og verktøy. Illustrasjon.

Faghandel innen trelast og byggevarer

Kjøp varene hos ditt nærmeste varehus eller la oss kontakte deg. XL-BYGG hjelper deg enten du vil gjøre jobben selv, eller du vil vi skal ta hele jobben for deg.
  • Gode råd fra fageksperter med lang erfaring
  • Kvalitetsvarer til konkurransedyktige priser
  • Egen prosjektleder som koordinerer hele jobben

Festemidler og beslag

Byggevarer festet sammen i et system blir til slutt et byggverk. Kvaliteten på selve sammenføyningen av enkeltkomponentene er derfor av stor betydning for en solid og varig byggkonstruksjon. En skrue er derfor ikke bare en skrue i denne sammenhengen.

En innfestning på et bygg skal takle mange utfordringer. Motstand fra tyngdekreftene, ytre værpåkjenninger, varierende inneklima og hvordan materialer og festemiddel fungerer sammen rent kjemisk er blant variablene. Ved valg av innfestning skal ikke noe av dette være gjenstand for antagelser. For å få en sikker byggkonstruksjon er det helt avgjørende å bruke godkjente festemidler med de rette egenskapene.
Mekanisk innfesting
Spiker, skruer, bolter og byggbeslag utgjør hovedgruppene innenfor mekanisk innfestning. Så lenge du skal føye sammen to byggevarer, finnes det i XL-BYGG sitt sortiment garantert en skrue, bolt eller spiker som passer akkurat ditt behov. Du velger selv om du vil spikre for hånd eller ta i bruk en spikerpistol til for eksempel kledningsjobben eller listingen av stua. Husk også at byggevarene i stadig større grad leveres i en behandlet form slik at kjemi mellom byggevare og festemiddel er viktig å ha med i vurderingen. Valg av skruer ved montering av terrassebord vil for eksempel avhenge av type terrassegulv og værforhold.
Kjemisk innfesting
Krav om skjult innfestning eller ønske om å unngå forboring og plugger er to eksempler der lim kan løse innfestingsoppgaven enklere og raskere enn det mekaniske alternativet. Utvalget av lim for ulike formål er stort og krav til holdfasthet, bruk ute eller inne samt type materialer som skal føyes sammen er viktige faktorer som må vurderes.

Fra rene limprodukter med en stabil og bestandig yte er det en glidende overgang til mer rendyrkede fugemasser. Fugemassene har også limegenskaper, men deres primære funksjon er å skape en tett og fleksibel forsegling i skjøten mellom to byggematerialer.

Ta ikke sjanser, men fortell fagfolka hos XL-BYGG om prosjektet og materialvalget, så får du trygge festemidler fra de ledende leverandørene som passer ditt prosjekt.


Velg festemidler tilpasset konstruksjon og værforhold 


Velg riktige skruer til terrassen

Se hvilke skruer som passer til de ulike terrassebordene!

Stillbilde_innfestning_kjetil
Se video!
Play

Stillbilde XL-BYGG_ESSVE terrasseskrue
SE VIDEO!
Play

Gjøre jobben selv, eller få hjelp?

Hos XL-BYGG får du hjelpen du trenger både når det gjelder fagkunnskap, verktøy og byggevarer fra ledende leverandører til ditt prosjekt.  XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. Det er vi stolte over.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:
 

check_svart Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson  gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.  

check_svart Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

check_svart Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.  

check_svart Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

check_svart Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

 

Slik fungerer det:

 

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

 

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

 

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.