Lofoten, Lofoten

Trepanel

Tidligere var trepanel forbundet med ubehandlet furupanel. I dag finnes et bredt utvalg av profiler, bredder og behandlingsformer. Trepanel på veggene gir et sunt inneklima, har gode akustiske egenskaper, er varmeisolerende og et holdbart materiale.

Miljøvennlig med trepanel
Trepanel er det mest miljøvennlige produktet du kan velge som innvendig overflate. Tre har unike egenskaper med sin evne til å ta opp fuktighet og lagre varme. I Norge produseres panel av furu eller gran. Furu er et mykt treslag som gir en glatt overflate og flott  øvelfinish. Gran er lysbestandig, og holder den lyse, flotte overflaten lenge. Furu anses gjerne som den mest eksklusive blant de to.
Strukturer og behandlinger av trepanel
I tillegg til å velge profil på bordlengden, må du ta stilling til om du ønsker ubehandlet eller behandlet panel. Ønsker du å gå for behandlet trepanel, finnes det en rekke strukturer og behandlinger som gir farge og liv til treverket. Malt, beiset, lasert, strukturbehandlet. Det er opp til deg, men det beste valget gjøres sammen med fagfolk.
 
Malt panel

Malt panel finnes som heldekkende hvit eller i andre dekkende farger. Heldekkende hvit er tidløs og et naturlig alternativ til malte trefiberbaserte interiørplater. Malt panel passer også bra i et moderne interiøruttrykk.

Lasert panel

Lasert panel har en vokset, transparent hvit overflate. Det hvite sløret gir et mildt uttrykk av kvist, og trestrukturen kommer godt frem.

Beiset panel

Den beisede panelen har truffet interørtrenden perfekt. Nye spenstige fargealternativer som henter inspirasjon fra sjø, vidde og fjell har gitt beiset panel en fornyet interesse i markedet. Fargevalgene er mange og kan enkelt kombineres med utseende på gulv og lister.

Tenk farger i hele rommet

Tak i norske hjem har alltid vært hvite, og gjerne i nyansen eggehvit/bomull som har et gulstikk i seg. Det gjør at hvitfargen fort oppfattes som litt skitten opp mot andre lyse farger. Rommet får mye mer karakter med farge også i taket.

Har veggene panel blir det lekkert å la samme panel fortsette i taket, og med listverk i samme fargenyanse som vegg/tak. Ønsker du tapet eller malte flater på veggene, blir det ekstra lekkert om dører og lister får samme fargenyanse, spesielt i rom med mange dører. Veggene er fortsatt matte, men listverk og dørbladet bør ha en høyere glans.

Gjøre jobben selv, eller få hjelp?

Hos XL-BYGG får du hjelpen du trenger både når det gjelder fagkunnskap, verktøy og byggevarer fra ledende leverandører til ditt prosjekt.  XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. Det er vi stolte over.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:
 

check_svart Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson  gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.  

check_svart Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

check_svart Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.  

check_svart Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

check_svart Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

 

Slik fungerer det:

 

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

 

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

 

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.