Maløy, Deknepollen

Håndverker som monterer isolasjon fra leverandøren GLAVA. Foto.

Prosjekt på gang?

Kjøp varene hos ditt nærmeste varehus eller la oss kontakte deg. XL-BYGG hjelper deg enten du vil gjøre jobben selv, eller du vil vi skal ta hele jobben for deg.

  • Gode råd fra fageksperter med lang erfaring
  • Kvalitetsvarer til konkurransedyktige priser
  • Egen prosjektleder som koordinerer hele jobben

Dette bør du vite om isolasjon

Usikker på om du burde etterisolere huset? Tilstrekkelig og riktig isolasjon er grunnleggende for god varmeisolering, brannsikkerhet samt fukttetthet i gulv, vegg og tak. Isoleres det imidlertid feil, kan det i verste fall føre til sopp- og råteskader.

Noe av det smarteste du kan gjøre for husets tilstand, er å sørge for at det er tilstrekkelig og riktig isolert. Isolasjon handler ikke bare om selve mineral- eller steinullisolasjonen i tak, gulv og vegger, men også om vindsperrer og dampsperrer, og at disse er montert riktig.

Mineralull for isolering av vegg, gulv og tak

Mineralull er det mest brukte materialet for isolering av vegg, gulv og tak i trebaserte bygg. Gode isoleringsegenskaper og enkelhet i bruk er stikkord for mineralull. Mineralull leveres hovedsakelig som matter og plater, men produseres også som løsfyll til innblåsing og løs utlegging. Mineralull finnes i to hovedtyper; steinull og glassull.Viktig å sjekke før etterisolering av loft

Dårlig isolerte kaldloft kan være en stor kilde til at kilowattimene drar på i vinterhalvåret, og mange går derfor til innkjøp av isolasjon for å etterisolere på kaldloftet i håp om å spare penger på fremtidige fyringsutgifter.

Før du setter i gang med etterisoleringen er det imidlertid viktig å sjekke tilstanden på kaldloftet:

  • Dersom det ikke er dampsperre i etasjeskillet under kaldloftet, vil det oppstå kondens og fuktproblemer når varm luft fra etasjen under møter den kalde lufta på loftet.
  • Det er også viktig med god nok lufting på loftet, og at det er luftspalte mellom isolasjon og yttertak.

Spør derfor XL-BYGG sine dyktige fagfolk om råd, før du eventuelt setter i gang med etterisolering på egenhånd.Gjøre jobben selv, eller få hjelp?

Hos XL-BYGG får du hjelpen du trenger både når det gjelder fagkunnskap, verktøy og byggevarer fra ledende leverandører til ditt prosjekt.  XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. Det er vi stolte over.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:
 

check_svart Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson  gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.  

check_svart Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

check_svart Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.  

check_svart Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

check_svart Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

 

Slik fungerer det:

 

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

 

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

 

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.