Lofoten, Lofoten

Hus med beiset kledning fra leverandøren Nordsjö. Foto.

Faghandel innen trelast og byggevarer

Kjøp varene hos ditt nærmeste varehus eller la oss kontakte deg. XL-BYGG hjelper deg enten du vil gjøre jobben selv, eller du vil vi skal ta hele jobben for deg.
  • Gode råd fra fageksperter med lang erfaring
  • Kvalitetsvarer til konkurransedyktige priser
  • Egen prosjektleder som koordinerer hele jobben

Kledning

Den mest vanlige typen av utvendig kledning i Norge er trepanel. Trekledning finnes i mange stilarter, fargevalg og behandlingsformer for både stående og liggende montering. Når du skal kle huset ditt, er det smart å se på hvilke behandlede alternativer som finnes. Dermed kan du bruke tiden på andre ting enn å male.

Fabrikkmalt utvendig kledning

fabrikkmalt kledning trengs kun behandling på spikerslag og endeved (der bordene er kappet) rett etter montering.

Du kan velge kledning som er grunnet, eller som har ett strøk med beis eller maling oppå grunningen (mellomstrøk). Med mellomstrøk kan du vente to år til neste behandling med et toppstrøk for det optimale resultatet. 
Kledningen er ferdig malt slik at du skal slippe å bruke fritiden din på først å grunne, deretter å ha på 2-3 strøk med maling før huset er ferdig.

Plankene males ferdig på fabrikk. Alle farger i Jotun og Nordsjö sitt fargekart er tilgjengelig og du står også fritt til å velge type og profil på kledningen.

Artikkelbilde_Maltkledning_illFerskvann_700x400

Malt kledning fås i den fargen du ønsker. (Illustrasjon: Bergene Holm AS)

Royalimpregnert utvendig kledning
Royalimpregnert kledning er vedlikeholdsvennlig og leveres med og uten farge. Den trenger ikke annet stell enn skylling med hageslangen. Royalimpregnering er tradisjonell råtebeskyttelse gjennom kobberimpregnering og deretter trykkoking i linolje. Behandlingen gir et formstabilt virke som er mindre utsatt for sprekkdannelser enn tradisjonelt trykkimpregnert treverk. Velger du kledning i fargen natur får treverket en grå patina med årene. Om panelet har farge kan denne friskes opp med pigmentert olje etter noen år.

Artikkelbilde_Royalimpkledning_Setersvart_Talgo_700x400

Det eneste du trenger å gjøre rett etter montering av royalimpregnert kledning er å påføre olje på endeveden. På dette huset er det benyttet fargen Setersvart fra leverandøren Talgø. (Foto: Talgø) 

Varmebehandlet utvendig kledning
En kledning i varmebehandlet tre, også kalt termotre, trenger ikke vedlikehold, kun vasking og spyling. Fasader i varmebehandlet tre er meget råtebestandig, formstabilt og har lang levetid. Overflater eksponert for vær og vind får en sølvgrå patina.  

Artikkelbilde_Varmebehandletkledning_Termogran_Moelven_700x400

Varmebehandlet kledning trenger ingen behandling etter montering. (Foto: Moelven)

Ubehandlet utvendig kledning
På ubehandlet treverk bør overflaten behandles innen to uker etter at kledningen er montert. Med ubehandlet treverk er alle porer åpne, slik at forurensning lett slipper til. 


Kategori_inngang_royalimp_1400x500

Royalimpregnert kledning

Les mer
Arrow Right
Kategori_inngang_varmebehandlet_1400x500

Varmebehandlet kledning

Les mer
Arrow Right
KATEGORI_Grunnetkledning_Moelven_1400x500

Malt kledning

Les mer
Arrow Right

Kom og se vår kledningsutstilling i butikk


kledning
Se video!
Play

Ny kledning - Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!


Video_stillbilde_Maltkledning_1920x1080
SE VIDEO!
Play

Gjøre jobben selv, eller få hjelp?

Hos XL-BYGG får du hjelpen du trenger både når det gjelder fagkunnskap, verktøy og byggevarer fra ledende leverandører til ditt prosjekt. XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. Det er vi stolte over.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:
 

check_svart Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson  gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.  

check_svart Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

check_svart Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.  

check_svart Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

check_svart Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

 

Slik fungerer det:

 

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

 

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

 

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.

 

Stillbilde_kogk_prosess
SE VIDEO!
Play