Lofoten, Lofoten

Hus med royalimpregnert kledning fra leverandøren Talgø. Foto.

Faghandel innen trelast og byggevarer

Kjøp varene hos ditt nærmeste varehus eller la oss kontakte deg. XL-BYGG hjelper deg enten du vil gjøre jobben selv, eller du vil vi skal ta hele jobben for deg.
  • Gode råd fra fageksperter med lang erfaring
  • Kvalitetsvarer til konkurransedyktige priser
  • Egen prosjektleder som koordinerer hele jobben

Royalimpregnert kledning

Royalimpregnert kledning er vakkert, formstabilt og har lang levetid. Velger du royalimpregnert kledning får du også en kledning som trenger lite vedlikehold.

Fordeler med royalimpregnert kledning

Royalimpregnert treverk har lengre vedlikeholdsintervaller enn materialer som er ubehandlet eller trykkimpregnert. Trelasten trykkimpregneres med impregneringsmiddel og kokes deretter i olje under vakuum. Resultatet er en tørket trelast som er innoljet på alle sider. Oljeforseglingen reduserer fuktopptak, svelling, krymping og sprekking, og gir et stabilt virke. Når fargepigmentene kokes inn i treet sammen med oljen beskytter det også treoverflaten mot nedbrytning fra UV-stråling og gir god fargestabilitet. Royalimpregnert kledning kan leveres både som upigmentert samt i ulike transparente farger.

Et tips er å benytte royalimpregnerte terrassebord også når du skal oppgradere terrasse eller platting, så får du et helhetlig og vedlikeholdsvennlig alternativ som står i stil til huset. 

Artikkelbilde_royalkledning_setersvart_Nathan_Lediard_talgo

Royalimpregnert kledning fås i flere farger, og er skapt for norske værforhold. (Foto: Lediard Foto)

Tips til vedlikehold og etterbehandling

Husk alltid å påføre olje på endeved og kappflater etter montering. Etter noen år kan det være greit å påføre kledningen et strøk med olje. Særlig kledning uten fargepigmenter vil grånes. Vedlikehold gjøres da med en olje som er egnet for royalimpregnert kledning. Unngå bruk av høytrykksspyler eller vasking med sterke rengjøringsmidler.

Artikkelbilde_royalkledning_rektangulaer_setersvart_Ingebord_Skrudland_talgo

Påføring av olje på endeved og kappflater er den eneste behandlingen du trenger å foreta etter montering. (Foto: Ingeborg Skrudland)


 Stilfullt og vedlikeholdsvennlig med royalimpregnert kledning 


kledning
Se video!
Play

Ny utvendig kledning, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!


Gjøre jobben selv, eller få hjelp?

Hos XL-BYGG får du hjelpen du trenger både når det gjelder fagkunnskap, verktøy og byggevarer fra ledende leverandører til ditt prosjekt. XL-BYGG er Skandinavias største byggevarekjede. Det er vi stolte over.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:
 

check_svart Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson  gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.  

check_svart Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

check_svart Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.  

check_svart Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

check_svart Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

 

Slik fungerer det:

 

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

 

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

 

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.