GSA_panelovn_kategoritopp_54134458

Elektriske ovner

Elektriske ovner eller vifteovner gir rask og jevn oppvarming. Med en portabel ovn kan du i tillegg flytte varmen rundt i forskjellige rom og ulike soner.

Panelovn eller konvektorovn
Panelovner skrus fast i veggen, og passer godt som basisoppvarming dersom du ønsker å installere en fast varmekilde på et gitt sted. Trenger du imidlertid en portabel ovn, er gjerne en konvektorovn et bra alternativ. Med en konvektorovn trekkes luften inn fra undersiden og varmes opp. Deretter stiger den varme luften opp og fyller rommet med varmluft. 
Vifteovn
Som supplement for rask oppfyring, kan en vifteovn være kjekk å ha. Vifteovnen er enkel å bruke, som regel liten og hendig å transportere med seg, og sprer varmen raskt i rommet. Men vær ekstra observant ved bruk av vifteovn, da enkelte modeller er små og lett kan velte. 
Elektriske varmeovner og tilsyn
Som øvrige elektriske installasjoner, må varmekilder som går på strøm monteres og benyttes i henhold til sikkerhetsinformasjon fra produsenten og myndighetene.  
Portable ovner, som konvektorovner og vifteovner, bør dessuten ikke benyttes som faste varmekilder, men som tilleggsoppvarming og med personer tilstede i rommet det benyttes.