Peisen ME fra Nordpeis

Peis

Med investering i ny peis eller peisovn, oppnår du både estetisk oppgradering i hjemmet, samt miljøgevinst, bedre komfort og en betydelig besparelse av fyringsutgifter.

For oss nordboere har ildsteder bestandig hatt en spesiell betydning. Tidligere var dette av ren funksjonell art for å berge oss gjennom kalde og lange vintre. I dag har ildstedene også fått en estetisk verdi ved at de har flott design som står i stil med det personlige interiøret.
Spar penger og miljø med rentbrennende ovner 
Med et rentbrennende ildsted slippes det ut 90 prosent færre partikler, og du oppnår så mye som 30 prosent mer varme pr. vedkubbe sammenlignet med eldre ovner. Har du ovn som er fra 1998 eller eldre, er sannsynligheten stor for at det fyres uøkonomisk og lite miljøvennlig, da det dette året ble det innført krav om at alle vedovner som installeres skal være såkalt rentbrennende.
Dette må du tenke på før du velger nytt ildsted
• Er det nye ildstedet hovedkilden til oppvarming, eller kun en tilleggskilde?

• Hva er størrelsen på oppvarmingsarealet?

• Tåler eksisterende gulv tyngden?

• Ved nytt ildsted; hvor skal det plasseres?

• Har din bolig tilstrekkelig tilførsel av forbrenningsluft?
Montering av ildsted
Vi anbefaler alltid å benytte fagfolk ved montering av peis eller vedovn. En sertifisert montør kontrollerer og hensyntar de byggtekniske forholdene som gjelder din bolig samt hvilke regler som gjelder for montering i din hjemkommune. Sjekk regler for meldeplikt og søknadsplikt for tiltaket. 
Piper
Det finnes en rekke typer piper med ulike fordeler. Stålpipe, ventilert stålpipe, elementpipe eller etasjepipe.
Har du ikke pipe i dag, så er ikke det noe problem. Stålpiper er enkle å ettermontere i bygninger uten pipe/ildsted. La oss styre jobben fra befaring og pristilbud frem til din nye pipe er på plass eller ferdig rehabilitert. Sonderinger rundt ildsteder og tilbehør bør gjøres i samråd fagfolka hos XL-BYGG.