Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Etterisolasjon

Utvendig fasade

Utvendig tilleggsisolering av fasaden reduserer ikke bare energiforbruket, men du vil også bryte kuldebroer samt øke temperaturen i den bærende konstruksjonen. Det gir en sunnere vegg med mindre fare for fukt og råteproblemer. Utvendig isolering vil også gi en bedre støydemping.

Foto: Rockwool

Loft

Energirehabilitering av loft er et av de enkleste og mest effektive tiltakene som kan gjøres for å forbedre boligstandarden. Etterisolering av loftet vil både bidra til lavere energikostnader og forbedre inneklimaet på varme somre og kalde vintre. Brukes isolasjon av steinull, vil steinullens innebygde egenskaper også bidra til å øke brannsikkerheten for huset.

Skråtak

Taket er ett av de stedene som har størst varmetap. Et godt isolert tak vil derfor fort kunne merkes på energiutgiftene. Enten du velger å tilleggsisolere fra undersiden eller oversiden av taket så finnes det mange gode løsninger.

Foto: Rockwool

Skillevegger

Ved oppsetting eller rehabilitering av innvendige vegger er det viktig å fokusere på brann- og lydegenskapene. Isolasjon bidrar til å redusere faren for brannspredning og uønsket støy fra naborommene. Det gjør det også enklere å ha forskjellige temperatursoner i huset - som for eksempel det å ha et kaldere soverom og varmere oppholdsrom.

Foto: Rockwool

Etasjeskillere

Isolering av etasjeskillere reduserer følelsen av «kaldtrekk» langs veggene og bidrar til å forhindre varmetap mellom etasjene. Det gir også en effektiv lyddemping mellom etasjene enten det er høy musikk eller fottrinn som forstyrrer bokomforten din.

Kjellervegg

For å oppnå en tørr og varm kjeller, som kan innredes til oppholdsrom, er det viktig, foruten å ha en god fuktsikring, å ha god isolering og drenering av ytterveggen. SINTEF anbefaler å legge minimum halvparten av den totale isolasjonstykkelsen på utsiden av kjellerveggen. Da vil du lettere oppnå en tørrere og mer fuktsikker vegg.

LES ARTIKKELEN

Ta bærekraftige valg til boligen

Våre valg som privatpersoner og forbrukere spiller en viktig rolle i det store skiftet mot lavutslippssamfunnet. Ved å velge bærekraftige produkter og løsninger når du bygger ny bolig eller gjør forbedringer på en eksisterende, kan du faktisk bidra til at klimagassutslippene går ned og at miljøet skånes.

LES ARTIKKELEN

Behov for etterisolering?

Vi hjelper deg med hele prosjektet.

Fyll ut skjemaet og vi tar kontakt med deg for en uforpliktende prat.

Les mer om Klappet & Klart her

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!