XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Om XL-BYGG

Byggevarekjeden og frem til i dag

Som aktør innen byggevarebransjen, ble kjeden stiftet på Hamar i 1994. Den gangen under navnet Byggevarekjeden, som fire år senere ble erstattet med navnet Byggkjøp.

Etablering av Nordek

I 1999 så Nordek AS dagens lys som et medlemseid kjededriftsselskap. Formålet med selskapet var å oppnå en styrket posisjon i forhold til konkurrenter i markedet, spesielt på innkjøpssiden. Stiftere og eiere av Nordek var kjedeselskapene Byggkjøp Norge AS (nå Nordek, divisjon XL-BYGG), Blink-gruppen AS (nå Nordek, divisjon Blink Hus) og Hellvik Hus AS. I 2009 endret Byggkjøp navn og profil til XL-BYGG og ble en del av en skandinavisk kjedeløsning.

Mestergruppen som ny eier

Høsten 2016 ble Nordek kjøpt opp av Mestergruppen AS, som er Norges ledende aktør innen byggevarehandel og kjededrift for boligentreprenører i Norge. I tillegg bedriver konsernet eiendomsutvikling og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester. Mestergruppens hovedmålsetning er å være den foretrukne samarbeidspartneren for boligbyggere rundt om i landet.

Blid - Ekte - Proff

Hver dag jobber vi i XL-BYGG etter mottoet Den hyggelige eksperten. Vi ønsker å fokusere på det som virkelig betyr noe når man skal bygge – nemlig å kunne tilby kvalitetsverktøy, gode materialer og ikke minst profesjonell og hyggelig hjelp. Vi skal være flinkest i bransjen på kunnskap om vårt vareutvalg. Vi kaller det å være faghandel!

XL-BYGG kjedekontor

Mestergruppen Byggevare AS, avdeling XL-BYGG

Fredvang allè 10

2321 Hamar

Telefon: 46 93 60 00

Mediefiler

Trykk på ikonen for å laste ned XL-BYGG logoer

  • Last nedLast ned