XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Om XL-BYGG

XL-BYGG er en av Norges ledende byggevarekjeder. Vi har utsalgssteder over hele landet og selger til både forbrukermarkedet og proffmarkedet. XL-BYGG er eid av MesterGruppen som er Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, overflatebehandling, VVS, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. Mestergruppen omsatte i 2022 for ca. 20 milliarder kroner. Mestergruppen er medlem av FNs Global Compact og vårt hovedkontor er Miljøfyrtårnsertifisert.

XL-BYGG - DET FÅR VI TIL!

Hver dag jobber vi i XL-BYGG etter mottoet Den hyggelige eksperten. Vi ønsker å fokusere på det som virkelig betyr noe når man skal bygge – nemlig å kunne tilby kvalitetsverktøy, gode materialer og ikke minst profesjonell og hyggelig hjelp. Vi skal være flinkest i bransjen på kunnskap om vårt vareutvalg. Vi kaller det å være faghandel.

Norsk kundebarometer 2023: XL-BYGG har Norges mest fornøyde byggevarekunder

Historien om XL-BYGG

Som aktør innen byggevarebransjen, ble kjeden stiftet på Hamar i 1994. Den gangen under navnet Byggevarekjeden, som fire år senere ble erstattet med navnet Byggkjøp.

I 1999 så Nordek AS dagens lys som et medlemseid kjededriftsselskap. Formålet med selskapet var å oppnå en styrket posisjon i forhold til konkurrenter i markedet, spesielt på innkjøpssiden. Stiftere og eiere av Nordek var kjedeselskapene Byggkjøp Norge AS (nå Nordek, divisjon XL-BYGG), Blink-gruppen AS (nå Nordek, divisjon Blink Hus) og Hellvik Hus AS. I 2009 endret Byggkjøp navn og profil til XL-BYGG og ble en del av en skandinavisk kjedeløsning.

Høsten 2016 ble Nordek kjøpt opp av Mestergruppen AS, som er Skandinavias største konsern innen byggevarehandel, overflatebehandling, VVS, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. I tillegg driver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester gjennom Mestergruppen Arkitekter.

En del av Mestergruppen
XL-BYGG er en del av Mestergruppen i selskap med:
Byggtorget
Byggeriet
Comfort
Bademiljø
Bolist
Mesterhus
Systemhus
Nordbohus
Blink Hus
Saltdalshytta
Pretre
Farveringen
Mal Proff
Kulør
Fargerike
Steddy

Mestergruppen har Ferd AS som sin største eier, men også medlemmer av de ulike kjedene utgjør en betydelig del av konsernets aksjonærer.
Ferd er et familieeid investeringsselskap som satser på verdiskapende eierskap i virksomheter og finansielle investeringer.

XL-BYGG kjedekontor

Mestergruppen Byggevare AS, avdeling XL-BYGG
Fredvang allè 10, 2321 Hamar, tlf: 46 93 60 00

Mediefiler

Trykk på ikonen for å laste ned XL-BYGG logoer

  • Last nedLast ned