XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Soverom med 3 takvinduSoverom med 3 takvindu
Soverom med 3 takvinduSoverom med 3 takvindu

Forvandle hjemmet med dagslys

Når du slipper inn naturlig lys og frisk luft, åpner du hjemmet ditt for en verden av renere luft og lysere dager.

Så, vil du gjøre forbedringer i hjemmet ditt? Vi har svaret. Det er enkelt, men effektivt: legg til takvinduer!

Å bringe inn naturlig lys ovenfra er en av de viktigste forbedringene du kan gjøre i rommet ditt. Med takvinduer kan du skape en atmosfære hvor alle ønsker å tilbringe tid. Takvinduer vil forvandle hele hjemmet og du vil se det i et nytt lys.

Lys opp ethvert rom med VELUX 2i1 og 3i1 takvindusløsninger.

Ved sammenbygging av flere vinduer ved siden av hverandre vil ofte håndverkeren velge å montere smale vinduer mellom sperrene. Det gir synlige kraftige sperrer, som begrenser lysinnfallet noe, og rent estetisk kan det se litt klumpete ut.

VELUX 2i1 er to takvinduer i én karm, som maksimerer lysinnslippet og gir bedre utsikt.

Det unike designet til VELUX 2i1 og 3i1 med to eller tre vinduer i én karm inviterer vakkert dagslys inn i hjemmet ditt og åpner for vid panoramautsikt.

Flere vinduer i én karm er den nye standarden for mer dagslys og frisk luft, og er designet for å maksimere mengden dagslys i rommet ditt, ettersom de slanke profilene øker mengden dagslys som kommer inn i rommet. Det er i tillegg mer kostnadseffektivt enn å kjøpe to-tre individuelle takvinduer av samme størrelse – både for lommeboken og monteringstiden.

Funksjon og isolasjon

VELUX 2i1 leveres i fire asymmetriske og fire symmetriske størrelser, hvor venstre karm er åpningsbar og høyre alltid er fast(sett innenfra). VELUX 3i1 leveres i to symmetriske størrelser, hvor det midtre vinduet er fastmontert og de to sidevinduene er åpningsbare. Vinduene kommer med 3-lags sikkerhetsglass med god isolasjon og energieffektivitet.

Reguler lys og varme med VELUX solskjerming. Innvendig og utvendig solskjerming kan monteres på alle vinduene.

Løsningene kan leveres som midthengslet, topphengslet eller solcelledrevet midthengselt, og er også kompatible med all innvendig og utvendig VELUX solskjerming. I tillegg kan man benytte intelligente smarthusløsninger som VELUX ACTIVE og VELUX Touch - om man velger de solcelledrevne versjonene.

Fordeler med VELUX 2i1 og 3i1

  • Øker mengden dagslys betraktelig i forhold til to eller tre enkle takvinduer.
  • Fjernbetjening med solcelledrevet versjon.
  • Slankere profiler gir et penere inntrykk i rommet.
  • Utsikten blir bedre med smalere karmer.
  • Billigere enn to eller tre enkeltvinduer, både i innkjøp og monteringstid.

I korte trekk

  • Manuelt betjent eller solcelledrevet og fjernbetjent, midthengslet eller topphengslet, med praktisk lufteklaff
  • Kompatibel med VELUX ACTIVE, App Control og VELUX Touch
  • Den solcellebetjente versjonen kan også betjenes manuelt for enkel rengjøring
  • Karm og ramme i hvitmalt tre (furu).
  • Tre lags glass som er laminert innvendig og herdet utvendig, med rengjøringsvennlig- og antiduggbelegg utvendig.
  • ThermoTechnology isolerer godt og har lufttett forsegling, som gir U-verdi på 1,0.
Betjen VELUX solcelledrevet 2i1 og 3i1 med den medfølgende veggbryteren. For best komfort betjenes vinduene med mobilen via VELUX App Control eller VELUX ACTIVE inneklimakontroll.Betjen VELUX solcelledrevet 2i1 og 3i1 med den medfølgende veggbryteren. For best komfort betjenes vinduene med mobilen via VELUX App Control eller VELUX ACTIVE inneklimakontroll.

Betjen VELUX solcelledrevet 2i1 og 3i1 med den medfølgende veggbryteren. For best komfort betjenes vinduene med mobilen via VELUX App Control eller VELUX ACTIVE inneklimakontroll.

Valg av riktig VELUX takvindu er essensielt for å oppnå maksimalt lysinnslipp, god utsikt i riktig høyde og et praktisk vindu tilpasset brukskravene. Et riktig valg må også ta utgangspunkt i takets konstruksjon og vinkel, samt gjeldende byggeforskrifter.