XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Garderobe og oppbevaring

Hvilket oppbevaringsbehov har du, og hvor skal din garderobeløsning være plassert? Hos XL-BYGG har vi oppbevaringsløsninger til alle rom som krever struktur og oppbevaring.

Det finnes hyller, kurver, kroker og annet smart tilbehør for klesoppbevaring spesielt tilpasset det du skal oppbevare, uansett om du har mange skjorter, sko, gensere eller tilbehør. Skulle du ønske å endre oppbevaringsløsningen din kan du omorganisere og bygge på den hele livet. Du vil oppleve at når alt har sin faste plass, vil du få en enklere hverdag.

Bilde: Få orden og system i garderoben med kurvsystem fra Elfa. (Foto: Elfa)

Garderobesystemer

Veien til drømmegarderoben er kortere enn noen gang. XL-BYGG har flere oppbevaringssystem, både for vegg, dør og gulv. Velg en garderobeinnredning som passer til ditt rom og dine behov. Sortimentet rommer et stort utvalg av lekre detaljer og tilbehør som gir en elegant og praktisk garderobe. Start med å velge system, så innredningsfarge, og så kan du legge til alt du trenger av oppbevaringsfunksjoner til slutt.

Klikk-inn system topphengt

Topphengt innredning er det mest populære og ikoniske av monteringsalternativene for Elfas Klikk-inn-system. Alt henger på bærelisten. Skru bærelisten på veggen. Hekt hengeskinnene på bærelisten, og fullfør med tilbehørsfunksjoner for å oppbevare f.eks. klær, redskaper eller til oppbevaring på vaskerommet. Siden Klikk-inn-systemet kan kappes til ønsket størrelse, passer det i alle rom der det er vanlige veggflater. Her har du maksimal fleksibilitet og holder gulvet fritt.

Bilde: La deg inspirere av mulighetene. (Foto: Elfa)

Klikk-inn-system frittstående

Frittstående innredning er et av monteringsalternativene for Klikk-inn-systemet. Det er en gulvbasert løsning der du klikker på plass alle oppbevaringsfunksjonene. Dette alternativet er ideelt dersom du ikke kan - eller vil - skru systemet ditt direkte på veggen. Det kan være at veggen ikke tåler vekten, det er et vindu i veien, eller at du ikke vil lage skruehull. Frittstående Klikk-inn-system kan også fungere som romdeler, ettersom de gulvstående skinnene er dobbeltsidige. Legg til de funksjonene du trenger til f.eks. klesoppbevaring, garasje eller vaskerom.

Kurvsystem

Et gulvbasert system bygget opp av gavler, tverrstag og kurver. Kan f.eks. plasseres i klesskap eller på vaskerom, frittstående med hjul eller stativføtter. Sett sammen flere kurvstativ og legg til tilbehør for å lage et system som passer dine behov og ditt rom, f.eks. under trappen. Kurver kan også monteres i eksisterende garderober og skap med våre glidelister.

Fem steg for å komme i gang med garderobeplanleggingen

Ofte er det å komme i gang halve jobben. Det samme gjelder når du skal planlegge garderoben din. Før du starter planleggingen av hvor mange hyller, kurver, skohyller etc. du trenger, gir vi deg noen enkle steg-for-steg-tips.

1. Ta et før-bilde. Det er kjekt å ha når du planlegger løsningen din, men også for å sammenligne med når resultatet er ferdig.

2. Skriv ned mål på rommet. Helst på en enkel skisse der du også tegner inn dører, vinduer, varmekilder etc.

3. Sorter bort klær du ikke bruker og som tar opp plass. Selg, kast eller gi bort.

4. Katalogiser klærne dine ved å lage en oversikt over hvor mange topper, bukser, skjørt, kjoler, sko osv. du har. Det vil gjøre planleggingen enklere.

5. Nå kan du starte planleggingen! Lag en skisse i Elfa eller Langlo sine nettbaserte planleggingsverktøy eller besøk din nærmeste XL-BYGG-butikk så hjelper vi deg å designe din oppbevaringsløsning.

Prøv planleggingsverktøy for å se mulighetene

For deg som vil forberede en ny garderobeløsning før du kommer til oss i XL-BYGG, kan du besøke de nettbaserte planleggingsverktøyene til våre forhandlere.

Langlo Designer kan du enkelt velge innredning og fronter. Trådkurver, skuffer, strykebrett, nedtrekkbar garderobestang, skostativ og andre elementer byttes og flyttes med få tastetrykk. (Merk at de oppgitte prisene er veiledende og kan avvike fra lokal forhandlerpris.) Sjekk det ut her!

I Elfa sitt planleggingsverktøy kan du enkelt med ”drag and drop” planlegge alt fra en liten bokhylle til en fullskala garderobe – komplett med innredning og skyvedører. (Husk at prisene i verktøyet er ca priser. Vi anbefaler at du kontrollerer produktene i den plukklisten programmet lager, ettersom avvik fra løsningen du har tegnet kan forekomme.)