XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Nyheter fra Snickers Workwear gjør det enklere å kle seg om vinteren

Vanntett softshell, kløfritt undertøy og komfortable fleece-jakker er blant nyhetene fra Snickers Workwear høstkolleksjon 2021.

For å holde varmen om vinteren, anbefaler vi at du kler deg med tre tynne, tekniske lag fremfor ett tykt. Det gjør det enkelt å regulere temperaturen ved å ta av eller på plagg, samtidig som flere tynne lag gir bedre bevegelsesfrihet enn ett tykt. Vi anbefaler følgende:

  • Ullundertøy eller teknisk undertøy innerst, som sørger for å transportere bort fukt slik at kroppen holdes tørr og ventilert.
  • Et mellomlag av luftige materialer som fleece eller vatterte plagg for å danne isolerende luftlommer rundt kroppen.
  • En vanntett og pustende skalljakke ytterst for å gi beskyttelse mot vind og vann.

I forbindelse med høstlansering av nye klær, kan Snickers Workwear by på nyheter for alle de tre lagene med klær.

Undertøy som ikke inneholder ull

Mange sverger til ullundertøy som innerste kleslag, men ull er ikke like bra for alle. En del opplever at ull helt inntil kroppen gir kløe. Derfor har Snickers Workwear lansert undertøysettene AllroundWork 9444 og 9445 uten ull.

9445 er beregnet på kjølig høst- og vårdager, mens 9444 er laget for kalde vinterdager. Begge alternativene har svært gode fukttransporterende egenskaper da det er vevd inn polyester i plaggene.

Komfortable fleecejakker

Til mellomlaget kan du gjerne bruke fleece, og nå har Snickers lansert de to fleecejakkene AllroundWork 8021 og FlexiWork 8018. Begge jakkene har mykt og varmt teddyfôr på innsiden, men 8018 har en laminert/glatt utside. På 8021 er det også brukt teddyfôr på utsiden. Begge jakkene kan brukes som ytterjakke ved mildere vær.

Jobber du mye i støvete omgivelser anbefaler vi at du går for 8018 da støv og bøss ikke fester seg så lett på den slette utsiden. Denne jakken har dessuten svært god plass til profilering.

Bilde: AllroundWork 8021 med teddyfôr på utsiden passer perfekt som mellomlag på kjølige høst- og vinterdager, eller som ytterjakke ved mildere vær. (Foto: Snickers Workwear)

Vanntett softshell-jakke

Softshelljakker er ofte det opplagte valget av ytterjakke ettersom de er vindtette og behagelige å ha på seg, men de er ofte ikke så gode når det regner. Da skal du vite at Snickers Workwear har lansert softshelljakken 1218 FlexiWork. Den er laget av vanntett softshell og har i tillegg teipede sømmer og vanntett glidelås. Den har dessuten en tynn, avtakbar hette som ikke er i veien når den er festet på jakken. Jakken er svært behagelig å ha på og ermene gir god bevegelsesfrihet til alle typer arbeid.

Bilde: FlexiWork 1218 er vanntett og har en tynn hette som ikke er i veien når du ikke bruker den. (Foto: Snickers Workwear)

Arbeidsbukser som tåler stor slitasje

Arbeidsbukser utsettes ofte for stor slitasje i løpet av arbeidsdagen og et lite hull betyr ofte starten på en stor rift. Det unngår du ved å velge bukser laget i ripstop. Ripstop er bygget opp av mange små firkanter og rifter vil eventuelt holdes innenfor én firkant dersom uhell eller slitasje skulle forekomme

De fleste arbeidsbukser med ripstop har fireveis stretch, men den nye 6972 FlexiWork-buksen fra Snickers Workwear har toveis stretch som gir enda bedre slitestyrke. For komfortens skyld er det forsterket fireveis stretch bak og i skrittet. 6972 er det opplagte valget for deg som utsetter buksene for store påkjenninger og mye slitasje.

Bilde: FlexiWork-bukser fra Snickers Workwear er slitesterke og har god komfort. (Foto: Snickers Workwear)

Vil du ta og føle på nyhetene fra Snickers Workwear, anbefaler vi at du tar en tur innom nærmeste XL-BYGG.

For å holde varmen når det er kaldt ute er det viktig å være godt kledd over hele kroppen, og unngå eksponering av typiske "problemområder" slik som håndledd, nakke og hender. Her er noen tips til hvordan du kan håndtere dette:

  • Bruk hette eller balaklava for å dekke til nakken.
  • Du begrenser varmetap ved å ha på lue.
  • Varm opp hanskene ved å ha de nær kroppen når de ikke brukes. Da holder de seg varme og er mer behagelige å ta på seg igjen.
  • Ikke bruk fuktige hansker og tøy, men sørg å tørke det skikkelig mellom hver arbeidsøkt.
  • Tynne ullhansker eller liner inni hanskene kan være praktisk hvis du fryser mye på fingrene.
  • Plagg med pulsvarmer dekker over håndleddet og hjelper til å holde fingrene varme.