Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Lydisolasjon

Støy er lyder, som vi ikke ønsker oss, vi ikke selv bestemmer skal være til stede. Det kan være naboens musikk, uro på arbeidsplassen, støy fra biler, during fra ventilasjonsanlegg eller andre former for støy.

Problemet knyttet til støy i bygninger, mellom naboer, mellom rom i en bygning, eller støy som oppstår i selve rommet man oppholder seg, kan løses med riktig isolasjon. Det samme gjelder for støy fra tekniske installasjoner som ventilasjonsanlegg eller støy som kommer fra utsiden av bygget.

Steinull

Med steinull som isolasjon kan du skape stille omgivelser. Steinullen bidrar til å redusere uønsket lyd fra andre rom, etasjer, naboer samt utvendig støy fra biler og annen trafikk. Det er steinullens oppbygging og tyngde, med luftfylte hulrom som innbyrdes er i kontakt med hverandre, som gir materialet de gode egenskapene. Lydregulering og støydemping løser mange lydproblemer i så vel private boliger som i skoler, kontorer og industrilokaler. Isolasjonen kan også brukes med effektivt resultat i støyskjermer ved for eksempel motorveier.

Skjæring av isolasjon inntil en planke
Foto: Rockwool

Gipsplater

Ved å velge riktig gipsplate, kan du få en robust og sterk vegg som også innehar egenskaper med god lyddemping og branndemping. Gipsplater er spesielt egnet til lydskillende bygningsdeler fordi de effektivt kan absorbere lydenergi. Årsaken er det optimale forholdet mellom vekt og stivhet som gjør at platen effektivt kan absorbere lydenergi. Den absorberte lydenergien omdannes til varme (om enn i svært liten mengde). Bygningsdeler med ett eller flere lag gipsplater på hver side av et bindingsverk er et akustisk velfungerende system hvor gipsplatekledningen kombinert med mellomrom av luft (eventuelt med mineralull) gir en effektiv lydisolasjon.

Dører

Valg av dør er også med på å virke støy i rommet. Velger du kompakte eller massive dører og i tillegg karm med dempelist reduserer du støynivået betraktelig. I tillegg unngår du slamringen som gjerne medfølger billige dører. Dempelist i karmen gir i tillegg økt følelse av kvalitet og en behagelig lyd når du lukker døra.

lysegrå vegger og en hvit dør i midten
Foto: Swedoor

Vinduer

Funksjonsvinduer med støydempende glass hever bokomforten betraktelig og kan tilpasses ulike støykilder. Denne typen glass anbefales i boliger som ligger i støyutsatte områder.

Inspirasjon - Et støyfritt hjem

Lydisolert soverom
Foto: Rockwool
dører
Foto: Swedoor
Vindu med utsikt over sjøen. Mønstret tapet i rommet.
Foto: Natre Vinduer

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.