XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Nye gapahuker på Breivoll gård

Med god innsats fra en frivillig gjeng pensjonister i DNT og materialer levert av XL-BYGG, står det to nye gapahuker klare til bruk på Breivoll gård.

Innerst i Bunnefjorden i Ås kommune finner du Breivoll gård.

Gården er eid av kommunen, og drives av DNT Oslo og omegn. Omgivelsene rundt gården er et populært turområde med strandlinje og overnattingsmuligheter, og inviterer til mange flotte naturopplevelser.

Se video av prosjektet lenger ned.

En regnfull mandag i oktober samlet en gruppe frivillige pensjonister fra DNT Oslo og omegn seg på Breivoll gård. Siden i høst har de jobbet med å bygge de nye gapahukene, og i vått og kaldt høstvær kunne de endelig ferdigstille byggeprosjektet med materialer levert av XL-BYGG.

Materialtransporten ble møtt av en blid gjeng, som stod klare til å legge takbord på de nybygde gapahukene.

Som DNTs hyttepartner bidrar XL-BYGG med renovering og vedlikehold av turisthytter over hele landet, i samarbeid med lokallagene til DNT.

– Vi er en gjeng pensjonister som jobber frivillig med alt mulig rart. En del bygging, men også med planting av blomster og generelt vedlikehold, sier dugnadsansvarlig Halvor Bjønnes.

Det er kaldt høstvær, men dette arbeidet varmer flere ganger. Å være frivillig i DNT gir også hjertevarme – det er både en sosial og takknemlig jobb som mange vil sette pris på i lang tid fremover.

– Disse gapahukene er ment for alle, det er fritt for hvem som helst å benytte dem. For eksempel kan skoleklasser ha overnattinger her hvis de ønsker det, sier dugnadslederen.

DNT har et stort engasjement for å ta vare på naturen og å gi folk fantastiske opplevelser. Med 550 turisthytter over hele landet er vedlikeholdet i DNT i stor grad avhengig av frivillighet og dugnad.

XL-BYGG har bærekraft i fokus og bidrar med materialer og flinke fagfolk som kan byggevarer og norsk byggeskikk. Sammen hjelper vi mennesker med å oppleve gleden ved det enkle friluftslivet.

Det ligger i vår natur.

Alle foto: Morten Nordli