Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Isolering i grunnen

God grunnisolering er basis for varmeisolering og fravær av skader i konstruksjon på grunn av naturpåkjenninger som fukt og tele.

Plastisolasjon til grunnisolering

Plastisolasjon (styrenplast) er det vanligste materialet å bruke i grunnisolering. Materialet har lav vannabsorbasjon og er i tillegg hardt og stivt som gjør det velegnet for bruk i bakken.

Styrenplasten leveres som plater i ulike tykkelser. Det finnes to hovedtyper; ekspandert polystyren (EPS) og ekstrudert polystyren (XPS). Sistnevnte er sterkest, og brukes gjerne der trykkbelastningen er stor, mens EPS er et rimeligere alternativ som kan brukes der grunnen er drenert. EPS brukes også som materiale i grunnmurer og ringmurer som ferdige byggeklosselementer.

Foto: Jackon

Nye krav til isolering i grunnen

U-verdikravet for gulv på grunn i småhus og boligblokker er endret fra 0,15 til 0,10W/m2K. I praksis vil dette innebære at isolasjonstykkelsene økes med cirka femti prosent.

God varmeisolasjon under gulvet vil bidra til å holde temperaturen i grunnen lav i forhold til innetemperaturen, og vil føre til en utadrettet damptransport.

Isolering av yttervegger mot terreng

Når det gjelder isolering av yttervegger mot terreng er anbefalingen nå at minimum halvparten av den totale isolasjonstykkelsen plasseres på utsiden av ytterveggen. Tidligere var anbefalingen at 1/3 av den totale isolasjonstykkelsen skulle være på utsiden. Økt isolasjonsandel på utsiden fører til at veggen blir både tørrere og varmere og bidrar til bedre energikomfort i kjellerrom.

Ved å montere drensplate direkte på utsiden av betongveggen, vil veggen tørke raskere ut og få et lavere fuktinnhold. Dette er spesielt fordelaktig ved for eksempel rehabilitering av fuktige yttervegger som suger fukt opp fra grunnen og i nybygg hvor mye byggfukt skal ut av konstruksjonen.

I tillegg til å gi en fullverdig isolering, gir en drensplate også fullgod drenering på utsiden av kjellerveggen. Liggende bak en beskyttende dreneringsduk, er platen utstyrt med utfreste drensspor som vil lede vannet videre ned til drensledningen.

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.