XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Huntonit veggplater

Huntonits veggplater møter alle offentlige forskrifter for et godt inneklima og bærekraft. Denne miljøfaktoren gjør Huntonit til et trygt valg.

Her i Norge oppholder vi oss så mye innendørs at det er viktig å velge materialer som gir et godt inneklima, sier Kjell Torland, produktsjef i Huntonit. Inneklimaet påvirker både helse og trivsel, og det er ikke bare allergikere som er ømfintlige for avgasser og emisjoner som vil sette pris på å ha Huntonit-plater på veggene. Mange er etterhvert opptatt av å bo mest mulig miljøvennlig, og da er Huntonit et valg som spiller på lag med naturen. Vi bruker treets eget limstoff, lignin, som bindemiddel i platene. Det er et rent naturprodukt, uten tilsatte limstoffer eller giftige kjemikalier, forklarer produktsjefen.

Huntonit for helsa

Inneklimaet er viktig for å sikre god helse, og NAAF melder om at forekomsten av astma og allergier er økende. Godt dokumenterte forskningsresultater viser at økningen i sterk grad knyttes til miljøfaktorer – både innendørs og utendørs. Da er det godt å vite at Huntonit holder det de lover. De har produsert naturlige trefiberplater i over seksti år, og er stolte av å være eneste fabrikant av vegg- og takplater på det norske markedet i dag som anbefales av Norges Astma- og Allergiforbund.

Foto: Huntonit

Ingen avgasser og helt giftfrie

I tillegg til å bruke treverkets eget limstoff, leveres Huntonit-platene ferdigmalt. De tørkes i fabrikken i Vennesla (ja, dette er ekte kortreist), og dermed slipper kunden avgasser fra fersk maling, som kan henge i luften i opptil én måned etter oppussing. Malingen og laseringen som brukes er selvsagt i tråd med anbefalingene fra både NAAF og Inneklimamerket, noe som betyr at platene er helt giftfrie. Vi kan garantere at materialene som brukes ikke vil ha en negativ effekt på luftkvaliteten innendørs.

En investering som lønner seg

Huntonit-platene koster litt mer enn standard MDF-panelplater, men dette utgjør bare noen få hundrelapper på et helt hus. Det er dermed en kostnadseffektiv garanti for et godt inneklima, forklarer Torland. I tillegg til allergivennlige overflater, er dette også vedlikeholdsfrie vegger som vil se like fine ut om tjue år.

Huntonit Texture wall i fargen Frappe. Foto: Huntonit

Huntonit Basic wall i fargen Alladin. Foto: Huntonit

Huntonit Antikk tak i fargen Brilliant hvit. Foto: Huntonit

Huntonit Design wall i designet Gray Concrete. Foto: Huntonit