XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Store heller er i vinden

Å kombinere treverk med stein gir ofte en lun og fin følelse i hagerommet. En tydelig trend den siste tiden, er etterspørselen etter store steinheller.

Det er steinheller i formatene 50x50, og 60x60 som etterspørres, ofte i farger som ikke har vært så vanlig i Norge tidligere, og som gir terrassen et ekstra eksklusivt utseende.

Bruk av støttemur er også en enkel og svært effektiv måte å tilpasse terrasse og uteplass etter tomtens utforming. Asak Vertica støttemur er et godt eksempel på en moderne og dekorativ ferdig dimensjonert støttemursløsning. Den svakt buede bruddfronten gir en delikat og pen murfasade som passer godt i både moderne og klassiske omgivelser, både i private hager og offentlige anlegg.

Vertica består av kun tre delprodukter, normalstein, hjørnestein og toppstein, og den trenger kun å tørrstables, uten bruk av knotter eller mørtel. Få delprodukter gir mange fordeler, ikke minst med tanke på beregning og logistikk. Med Vertica støttemur er det svært enkelt å bygge både rett mur og mur som følger terrenget i buer.

Bilde: Bestselgeren Asak Vertica støttemur kommer nå også i ny og vakker farge – Vertica Natur. Foto: Asak

Støttemurer over én meter skal armeres med riktig type jordarmeringsnett. Det er utviklet gode armeringstabeller og disse ligger tilgjengelig på Asak Miljøstein sin nettside, www.asak.no. Ved å følge tabellene og den øvrige monteringsveiledningen for Vertica har du en ferdig godkjent støttemursløsning.

For større offentlige- eller private prosjekter, kan Redi støttemur fra Aas betong også være et alternativ. Denne er beregnet for plassering ved hjelp av løfteutstyr, og er en serie i stormur systemet bestående av ulike steiner som hver er beregnet til ulike formål. Redi støttemur finnes i tre ulike fasader; Classic, Natural og Exclusive.

Redi støttemur exclusive

Redi støttemur fasade

Redi støttemur classic