XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Forny gulvet uten behov for sliping

Nå har du muligheten til å endre fargen på gulvet ditt uten å bruke slipemaskin. Ved hjelp av enkelt utstyr, litt innsats og et par strøk med TreStjerner farget gulvlakk, kan du forvandle både gulvet og rommet.

I stedet for å kjøpe nytt, er det både rimeligere og mer miljøvennlig å ta vare på gulvet du allerede har. TreStjerner Gulvlakk Color er en ny lakk som kan gi nytt liv til alle typer gulv. Denne gjennomsiktige gulvlakken kan farges i en rekke nyanser, slik at du kan lysne opp eller endre fargen på laminat eller lakkerte gulv. Om du allerede har slipt ned gulvet, egner denne lakken seg også utmerket for fargesetting av de nedslipte flatene.

Fordeler med TreStjerner Gulvlakk Color

 • Kan blandes i mange farger
 • Beskytter alle typer gulv
 • Et miljøvennlig valg

Modernisering av gulv uten bruk av slipemaskin

TreStjerner Gulvlakk Color gir et slitesterkt og vannavstøtende resultat på alle typer gulv. Lakken kan blandes i hele 11 farger og gir en matt finish. Det ferdigbehandlede gulvet får en beskyttende film og inneholder dessuten et UV-filter som forhindrer gulning.

I løpet av noen få arbeidstimer vil ikke bare gulvet se ut som nytt, men hele rommet vil få et løft. Her er noen tips for hvordan du kan oppnå et godt resultat med TreStjerner Gulvlakk Color.

Utstyrsliste for lakkering av gulv

Med riktig utstyr er det enkelt å male både parkett og laminat. Dette er hva du trenger:

 • TreStjerner Gulvrens
 • Maskeringstape
 • Forlengerskaft
 • Pussepapir (nr. 150-180)
 • Mikrofiberklut og mopp
 • Jordan korthåret filt malerulle
 • Jordan gulvlakkpensel
 • TreStjerner Gulvlakk Color

Hvorfor bruke gulvrens?

Som med alle andre oppussingsprosjekter, er det avgjørende med godt grunnarbeid for å oppnå best mulig sluttresultat. Gulvet bør få en grundig rengjøring.

Rens gulvflatene med TreStjerner Gulvrens, som effektivt fjerner fett, såperester, bonevoks og annen skitt.

Hvis gulvet er lakkert eller laget av laminat, må det mattes ned før du påfører TreStjerner Gulvlakk Color. Mattsliping er nødvendig for å sikre best mulig feste til underlaget. Bruk pussepapir med kornstørrelse 150-180 og et forlengerskaft for å oppnå et jevnt trykk og dermed en grundig sliping. Husk å være nøye med sliping mellom stavene.

Merk: Har det lakkerte gulvet hakk og skader som går ned til bart treverk, må det forsegles med et klart lakkstrøk for å unngå store fargeskjolder.

Dersom du har valgt å slipe ned gulvet helt ved hjelp av slipemaskin, vær sikker på at du har fjernet all lakk grundig. Er du usikker, legg først på et transparent lag med lakk før du påfører TreStjerner Gulvlakk Color i ønsket farge.

Slik påfører du farget gulvlakk:

Etter god omrøring i boksen, hell TreStjerner Gulvlakk Color over i et malingsbrett.

Bruk først en pensel for å påføre gulvlakken mot veggene og i hjørnene. Deretter bruker du en korthårede filt malerulle fra Jordan til å påføre lakk på gulvflatene. Fest malerullen til forlengerskaftet for enklere jobbing og bedre resultat.

Etter at den fargede gulvlakken er påført, bruker du en gulvlakkpensel på forlengerskaftet for å etterstryke. Dra penselen i én retning, og tørk av overflødig lakk jevnlig.

Bredden på de lakkerte områdene bør ikke overstige 40 cm før etterstryking. Rull neste område med gulvlakk inntil det forrige, og etterstryk over begge områdene. Akkurat som med mattsliping, jobber du i samme retning som stavene når du påfører gulvlakken og etterstryker. Husk å tørke av penselen mellom hver gang du etterstryker for å unngå overflødig lakk.

Hvor mange strøk med gulvlakk bør jeg bruke?

Husk at lakken er drøy og bør påføres i tynne lag. Ved lakkering av tidligere behandlede flater, dekker én liter TreStjerner Gulvlakk Color 25-30 kvadratmeter. Ved behandling av nedslipt treverk eller parkett, dekker én liter lakk 10-15 kvadratmeter.

For et optimalt resultat, bør du påføre to tynne strøk i ønsket farge med TreStjerner Gulvlakk Color. Avslutt med 1-2 godt strøk med klar lakk i ønsket glansgrad fra TreStjerner gulvlakk-serien.

Tips for tørking av lakkerte gulv:

Optimal luftsirkulasjon gir de beste forholdene for tørking av de lakkerte gulvene

Gulvene kan overlakkeres etter minimum åtte timer, og du kan forsiktig gå på gulvene etter ca. 10 timer, men vær forsiktig i begynnelsen.

Miljøvennlig oppussing:

Det er tilfredsstillende å pusse opp selv, og det føles enda bedre når du tenker på besparelsen både økonomisk og for miljøet ved å ta vare på gulvet i stedet for å kjøpe nytt. Visste du at det tar omtrent 150 år før et eiketre kan brukes til parkett, eller 80 år før furua har vokst nok til å bli brukt til gulvplanker?

Fargeutvalget

Det finnes mange flotte fargealternativer å velge mellom, om du liker det brune, det grålige eller kanskje de lysere fargevariantene.

Finn fargen som passer for deg her!