XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Høytrykkslaminat som både ser og føles ut som ekte tre

Store gulvbord gir ro og et behagelig uttrykk, og nå er det også mulig å få høytrykkslaminat med struktur som ser ut og føles som treverk.

Et av de største valgene en boligeier skal ta når det gjelder interiør og innvendige overflater, handler om valget av gulv. Gulvet omtales ofte som den femte veggen i boligen og utgjør et stort areal som har mye å si for hvordan resten av boligen fremstår.

Derfor er det viktig at du hjelper kundene dine å orientere seg i utvalget, slik at de kan ta et best mulig valg.

Format og struktur er viktig

I dagens gulvmarked finnes det en rekke valgmuligheter, og innen laminat og høytrykksgulv handler mye selvsagt om ting som farge og dekor. Format og struktur er imidlertid også viktig, og her kan høytrykkslaminat by på muligheter du kanskje ikke er klar over.

Tidligere var gulvbordene gjerne mellom 15 og 20 cm brede, men de siste årene har større formater blitt stadig mer populært. Nå får du eksempelvis høytrykkslaminat med 30 cm brede gulvbord i lengder opp til 2,4 meter

Med lange og brede bord får kunden færre skjøter i gulvet, og sluttresultatet gir et rolig og eksklusivt preg, som skaper dybde og en følelse av plass i rommet. I tillegg kommer mønsteret i gulvbordene bedre frem.

Brede gulvbord egner seg i alle rom i huset, men gjør seg ofte spesielt godt i store rom. Store formater er imidlertid dyrere enn mindre formater, og totalsummen kan bli høy dersom det skal legges i et helt hus eller en hel etasje. Da kan du tipse kunden om at det er fullt mulig å velge brede gulvbord i rommene som brukes mest, og smalere bord i samme farge eller finish i rom som brukes mindre. På den måten får kunden en helhet, samtidig som gjennomsnittsprisen senkes.

Bilde: Brede bord gir et rolig og eksklusivt preg på gulvet (Foto: BerryAlloc)

Mer effektiv montering

For deg som skal legge gulvet betyr store formater mer effektiv jobbing da hvert bord dekker et stort areal.Enkelte gulv leveres med påmontert underlag slik at du slipper den ekstra jobben med å legge ut underlag før du starter monteringen. Det eneste unntaket er dersom du skal legge gulvet på betong, der du alltid må legge 0,2 mm plastfolie med tette skjøter som fuktsperre.

Grand Avenue og Grand Majestic er dessuten utstyrt med en sterk fold down-lås i aluminium. Låsen gjør at gulvene kan legges helt uten slagkloss og hammer, noe du selvsagt sparer litt tid på.

Høytrykkslaminat med struktur

Gulv med struktur har blitt mer og mer populært. Håndskrapte og børstede gulv gir både liv og varme til overflaten, og er behagelig å gå på.

Det er imidlertid ikke bare parkett som kommer med struktur. Høytrykkslaminat med Wood Structure Oiled Touch (WSOT) gir en overflate som både ser ut som, og føles som ekte treverk. Overflaten er dessuten matt og ser ut som et oljet, naturlig tregulv. Med denne typen gulv får kunden et utseende og en følelse som ligger svært tett opptil treverk, men samtidig den enestående slitestyrken et høytrykksgulv kan skilte med.

Bilde: Høytrykkslaminat med trestruktur og en matt overflate ser ut og føles som et tregulv. (Foto: BerryAlloc)

Det finnes også gulv som har trestruktur, men ikke den matte finishen. Disse kalles for WS-gulv og har en glattere overflate enn WSOT. Dermed er de noe enklere å rengjøre og anbefales gjerne til bruk i offentlige miljøer.

Nye dekorer gir nye muligheter

En innvending mot gulv med printet dekor er gjerne at man får en repetisjon i mønsteret etter hvert som gulvbordene monteres. Det er absolutt tilfelle, men med digital printing av dekorer har det blitt mulig å øke avstanden mellom repetisjonene. I de nye dekorene fra BerryAlloc gjelder følgende for de ulike seriene:

  • Original: 24 bord før repetisjon
  • Grand Avenue: 10 bord før repetisjon
  • Grand Majestic: 8 bord før repetisjon

Dette er med på å gi et svært naturtro og ekte utseende, og dermed blir forskjellene mellom høytrykksgulv og tradisjonell parkett enda mindre.

Vil du se nærmere på hvilke muligheter kundene dine har innen høytrykkslaminat, anbefaler vi at du kommer innom din nærmeste XL-BYGG for en hyggelig prat.