XL-BYGG logoXL-BYGG logo
proffkunde nyheterproffkunde nyheter

Proff

Hold deg oppdatert med produktnyheter og bransjeaktuelt stoff for deg som proffkunde!

Isolasjonsplate som er satt inn i innvendig vegg for etterisolasjon.Isolasjonsplate som er satt inn i innvendig vegg for etterisolasjon.

Profftips om energiberegning og etterisolering

Les våre beste tips til hvordan du kan hjelpe dine kunder med å spare strøm på å etterisolere og vindtette riktig – og hva du må unngå.

Veggpanel i grått og beige i stue.Veggpanel i grått og beige i stue.

Stadig flere foretrekker veggplater med enkel montering

Skal du montere innvendig vegg eller tak? Proffenes favoritter strekker seg fra rimeligere gipsalternativer til arkitekttegnede veggplater.

To håndverkere fra XL-BYGG setter inn et vindu i et nybygg.To håndverkere fra XL-BYGG setter inn et vindu i et nybygg.

Proff: Hjelp kunden med å velge riktige vinduer

Det viktigste du bør ha kontroll på når du som håndverker skal gi råd til kundene dine om nye vinduer, handler om egenskaper som ikke er synlig for det blotte øyet.

To menn stabler materialer på en tilhenger fra XL-BYGGTo menn stabler materialer på en tilhenger fra XL-BYGG

Prøvd Proffnett? Du går aldri tilbake til plankebit og blyant

Plankebiter med regnestykker og handleliste er praktisk der og da, men et digitalt verktøy som Proffnett gjør hverdagen din mye mer effektiv både på kort og lang sikt.

inngangsparti på et gult hus med grønn ytterdørinngangsparti på et gult hus med grønn ytterdør

Slik unngår du reklamasjon på ytterdøren

«Billig» har sjelden vært synonymt med god kvalitet. Faktisk kan det bli mye dyrere enn nødvendig om kunden velger en ytterdør som ikke er tilpasset et norsk klima.

Sluttresultatet blir bedre med fabrikkmalt kledning

Fabrikkmalt kledning har blitt mer og mer vanlig. Det sparer kunden for tid og gir deg mer fleksibilitet. I tillegg lønner det seg også økonomisk – for begge parter.

Kledning som både er bra for huset, lommeboken og miljøet

Med NORD fra Bergene Holm får kunden en fasade som holder lenge uten at det er behov for etterbehandling. Det er både bra for lommeboken og miljøet.

Nærbilde av hendene til en håndverker som legger gulv etter avretting.Nærbilde av hendene til en håndverker som legger gulv etter avretting.

Slik legger du parkett eller laminatgulv helt perfekt

Underlaget må oppfylle flere kriterier for at gulvet skal få lang levetid. Her er tipsene til hvordan du får best resultat når du skal legge parkett eller laminat.

sort hus med platetak og vinterhage på terrassensort hus med platetak og vinterhage på terrassen

7 nyttige nyheter om tak

Vi har plukket ut sju tips til håndverkeren som vil holde seg oppdatert på siste nytt og gode råd som kan brukes når takjobben står for tur.

Listverk og utforinger må ikke være hvite

Det er ikke helt uten grunn at listverk ofte kalles kronen på verket, da det spiller en viktig rolle i å binde gulv, vegger og tak sammen – det gir rett og slett et rom eller en hel bolig det endelige utrykket og binder sammen elementer som vegg, tak og gulv. For å gi kundene det de er ute etter, samt gjøre jobben enklere for deg selv, kan det være smart å vite litt om hva som beveger seg i dagens listverks-og utforingsmarked.

Rockwool bidrar til et bedre klima

Rockwool legger både vekt på å bidra til å bremse klimaendringene, samtidig som deres produkter skal gjøre det enklere å håndtere de endringene som faktisk pågår.

Mer ekstremvær i vente: Slik sikrer du kjelleren bedre

Visste du at 3 av 10 norske hus har fuktskader? For mange boligeiere haster det med å få riktig fuktsikring og isolasjon i kjelleren tilpasset klimaet anno 2022.

Bygg miljøvennlig ringmur av resirkulert materiale

Det er den samme tradisjonsrike ringmuren som alle kjenner fra før, men nyheten fra VARTDAL lages av råstoff fremstilt av 100 % resirkulert plast.

Kurs i førstehjelp og hjertestarter

Arbeidsulykker og akutt hjertestans på byggeplassen kan få kritiske utfall dersom den skadede ikke får rask og kyndig hjelp. Med førstehjelpskurs og kurs i hjertestarter fra XL-BYGG sin samarbeidspartner, innehar du kunnskapen når uhellet først har skjedd.

dansk sommerhus med sort platetak fra Matakidansk sommerhus med sort platetak fra Mataki

Takpanner varer lenge og tåler allslags vær

Enten du skal hjelpe kunden med å tekke et nytt eller gammelt tak, er det mange valgmuligheter når det kommer til tekkematerialer. Et av de mest holdbare og solide alternativene du kan råde kunden til å velge, er takpanner i stål.

Nå gjelder nye byggeregler for terrasser og mindre tilbygg

Første mai 2020 var ikke bare arbeidernes dag, det var også dagen da nye regelendringer for bygging av terrasse og mindre tilbygg trådte i kraft. Kort fortalt innebærer de nye endringene at flere kan sette i gang prosjektene sine uten å søke kommunen om lov.

Slik kan isolasjon bidra til bedre brannsikkerhet i boligen

Ved å isolere lettvegger og etasjeskiller får kunden en ekstra brannsikring, i tillegg til økt komfort.

Med verktøysikring blir det enda tryggere å jobbe i høyden

Har du noen gang tenkt på hvor mange ganger du mister ting i bakken? Det skjer oss alle, og i de fleste tilfeller har det ikke spesielt store konsekvenser. Kanskje du knuser et glass i ny og ne eller du får en sprekk i skjermen på telefonen. Klart det er kjedelig, men det har sjelden spesielt større konsekvenser enn det det blir ett glass mindre i kjøkkenskapet eller at du må leve med en telefon som har en sprekk i skjermen.

Like bra i taket som på veggen

Huntonit panelbord er like godt egnet i et lekkert nybygg som til oppgradering av et slitent bad.

Tak som tåler fremtidens vær

Været er i endring og det meste tyder på at vi kommer til å oppleve mer ekstremvær og større mengder nedbør i fremtiden.

Hjelp kunden å ta langvarige vindusvalg

Vinduer med aluminiumskledning og gode garantiordninger legger til rette for et problemfritt vindushold med minimalt vedlikehold.

to håndverkere jobber med å sette opp en grunnmur på en byggeplassto håndverkere jobber med å sette opp en grunnmur på en byggeplass

Riktig grunnarbeid handler om å gjøre riktige vurderinger

Det finnes dessverre en del eksempler på at det slurves med grunnarbeidet i både små og store byggeprosjekter. Gjør du ikke de riktige vurderingene av de lokale grunnforholdene er det risiko for at det oppstår utfordringer knyttet til lastkapasitet, skjevheter, setninger og problemer som følge av tele.

Gulvet som legges raskere enn noe annet

Er du en håndverker som ofte legger parkett- eller laminatgulv, har du helt sikkert en rimelig god formening om hvor mange kvadratmeter gulv du klarer å montere i løpet av én arbeidsdag. Da størrelsen på de fleste typer laminat- og parkettgulv er forholdsvis lik fra produsent til produsent, er det som regel ikke noen stor forskjell i mengden gulv du klarer å legge om du bruker den ene eller andre typen gulv.

håndverker med gul hjelm og maske skjærer glassull på en byggeplasshåndverker med gul hjelm og maske skjærer glassull på en byggeplass

GLAVA har bærekraft for øyet

GLAVA jobber aktivt med å utvikle løsninger som er bærekraftige og som gjør en forskjell når det kommer til miljøet.

Det perfekte hvilestedet for alle typer byggeplasser

Alle som jobber utendørs, vet at det kan være forholdsvis hustrig deler av året. Og ofte jobber du trolig på byggeplasser der det ikke er lagt spesielt godt til rette for at dere kan sitte komfortabelt i lunsjen og andre pauser – eller har et sted å gjøre noe så grunnleggende som å gå på do.

Høytrykkslaminat som både ser og føles ut som ekte tre

Store gulvbord gir ro og et behagelig uttrykk, og nå er det også mulig å få høytrykkslaminat med struktur som ser ut og føles som treverk.

Flere velger farge på ytterdøren sine

Stadig flere går for farger når de skal velge ny ytterdør, og i løpet av kort tid har salget av fargede ytterdører økt med 155%.

moderne hus med mange vinduermoderne hus med mange vinduer

Stopp varmetapet med nye vinduer

Nye vinduer med 3-lagsglass er en fornuftig investering for å redusere strømregningene og få bedre komfort innendørs.

7 av 10 håndverkere opplever uhell som enkelt kan unngås

Husker du den følelsen da du mistet verktøyet ditt fra høyden, og det nesten gikk galt? 600 ganger i året går det ikke like bra som dette.

veggsystem-badveggsystem-bad

Veggsystem som holder vann

Å pusse opp badet kan være kostbart for boligeiere. Derfor blir det ofte utsatt. Men nå finnes det en snarvei til et bad som er økonomisk gunstig og topp moderne, og som er solid og raskt å sette opp.

Spikerpistolene som gir raskere, tryggere og enklere produksjon

Med den nye Xi-serien har Paslode gjort gassdrevne spikerpistoler lettere, mer ergonomiske og enklere å bruke.

Nyttige tips til kjemisk og mekanisk innfesting

Om vi skal foreta en svært grov inndeling av festemidler, kan vi si at vi har to hovedkategorier. Nemlig mekanisk innfesting i form av spiker, skruer, bolter og liknende – samt kjemisk innfesting i form av ulike typer lim-/fugeprodukter og kjemiske ankere.

Varmt vær stiller andre krav til arbeidstøyet

Sommerhalvåret krever lette arbeidsklær med god ventilasjon som transporterer bort fukt. Disse egenskapene finner du ikke i rene bomullsklær.

Fullt trøkk med batteridrevne spikerpistoler

Lenge har trykkluftdrevne spiker- og dykkertpistol vært kongen på haugen. Men nå seiler de batteridrevne modellene til topps. Les hvorfor.

To menn står på XL-BYGG og vurderer ulike skruerTo menn står på XL-BYGG og vurderer ulike skruer

Populær avtale: Aldri en dag uten verktøy som virker!

Med XL-BYGGs proffavtaler vil du aldri gå tom for festemidler, eller oppleve forsinkelser i byggeprosessen på grunn av ødelagte el-, gass- eller luftverktøy.

Montering av baderomspanel blir enda enklere

Med en ny og forbedret skjult innvendig hjørnelist har det blitt enda enklere å montere baderomspanel

Slik kan heising av takstein bidra til god HMS

Å lykkes med HMS-arbeid handler om å være systematisk og om å ha kontroll på en rekke ulike aktiviteter som foregår i løpet av en helt vanlig arbeidsdag.

Person som spikrer asfaltplater vindtett på vegg.Person som spikrer asfaltplater vindtett på vegg.

Nå har asfaltplater blitt enda bedre

De klassiske asfaltplatene fra Hunton har blitt mer solide og passer enda bedre til det nordiske klimaet. Vindtett Plus reduserer kuldebroer, gir ekstra isoleringsevne, god avstiving og monteres enkelt.

Solceller som knapt synes

Det har blitt mer og mer vanlig å bruke solceller til å høste energi fra taket på sitt eget hus. Dette fører med seg flere fordeler, så lenge de ikke blir for dominerende.

Vil du bygge effektivt og med best mulig kvalitet?

Det stilles stadig tøffere krav til både effektivitet og kvalitet i en byggeprosess. Med precut-sett får du ferdig kappede materialer med freste spor for innfestingspunkter. Dermed blir jobben som å bygge med Lego.

Ferdigbehandlet panel – bra for både snekkeren og kunden

Alle som har vært med en stund, husker 80- og 90-tallets bølge av ubehandlet furu på både vegger og i interiøret ellers. Reaksjonen kom for alvor et par tiår senere, og panelet ble ansett som en form for styggedom som helst burde bort. Det har imidlertid endret seg ganske drastisk de seneste årene, og i dag ser vi at trepanel har plassert seg midt i trendbildet igjen!

Tenk på dette når du hjelper kunden med lydisolering

I mange boliger er utfordringer knyttet til lyd et problem, enten det dreier seg om luftlyd mellom etasjene eller fra tilstøtende leilighet(er), trinnlyd fra overetasjen eller lyd mellom ulike rom i huset eller samme boenhet.

Med riktig utstyr trenger ikke arbeidet å påvirkes av vinterværet

Høst-/ og vinterværet kan være lunefullt, men med det riktige utstyret blir det lettere å håndtere utfordringene det medfører.

Rehabilitere under terreng? Dette må du huske på

Det finnes èn veldig feil måte å isolere kjelleren på, men det finnes også flere riktige metoder som gir et godt sluttresultat.

Eksklusiv terrasse med basseng, utekjøkken og Concise terrassebord fra TalgøEksklusiv terrasse med basseng, utekjøkken og Concise terrassebord fra Talgø

Populært valg: Terrassegulvene som gir minst vedlikehold

Stadig flere huseiere blir oppmerksomme på at det å velge billigste terrassebord ikke nødvendigvis gir den laveste sluttsummen i lengden.

Den perfekte bjelken for lange spenn

Ved å velge S-bjelken fra Moelven Limtre i konstruksjoner med lange spenn, får du mindre svinn og kortere byggetid.

Ytterdøren ønsker velkommen – hjelp kunden å ta riktig valg

Svært mange boligeiere kjøper kanskje en ny ytterdør én gang i livet – det betyr at de færreste kan noe særlig om alle mulighetene som finnes og hvilke egenskaper som er viktige å legge vekt på. I mange tilfeller vil kundene rådføre seg med deg som er snekker. Kan du bidra med kompetanse og innsikt som gjør valget enklere, får kunden en god opplevelse og du øker mulighetene for opp- eller mersalg.

Nyheter fra Snickers Workwear gjør det enklere å kle seg om vinteren

Vanntett softshell, kløfritt undertøy og komfortable fleece-jakker er blant nyhetene fra Snickers Workwear høstkolleksjon 2021.

Råvaremangel på trelast – hva betyr det for deg?

Stor etterspørsel etter trelast i kombinasjon med utfordrende tømmertilgang i mange land, gjør at vi står overfor en råvaremangel på furu. Hva har dette å si for deg som snekker og hva bør du gjøre for å ikke havne i en skvis?

Tidsbesparende løsninger for bindingsverket

Ved å velge smarte løsninger når konstruksjonen skal på plass, sparer du ikke bare tid på jobben, men får også mer fleksibilitet og sikrere beregninger med på kjøpet.

4 produktnyheter som gjør arbeidsdagen flere hakk bedre

Vi har plukket ut fire nye produkter som er verdt å vite om hvis du ønsker å jobbe mer effektivt og med økt komfort på byggeplassen.

Snekker monterer ny, fabrikkmalt kledning på en husveggSnekker monterer ny, fabrikkmalt kledning på en husvegg

Ferdig fasade før vinteren? Slik får du best sluttresultat

Velger dere ferdigbehandlet kledning kan du og sluttkunden spare tid og penger – og kle ytterveggene året rundt.

koselig inngangsparti på hus med sort Character canvas ytterdør fra Swedoorkoselig inngangsparti på hus med sort Character canvas ytterdør fra Swedoor

Monteringsfeilen du må unngå på nye dører

Du bruker vel ikke byggskum til å isolere bak dørkarmen? Her er fem viktige punkter både håndverker og kunde må tenke over før det monteres nye dører.

håndverker står i en stige på en byggeplasshåndverker står i en stige på en byggeplass

Unngå fall- og arbeidsulykker med kunnskap og kursing

Bygg og anlegg er på topp blant næringer for arbeidsskadedødsfall, og fall er den vanligste årsaken til arbeidsulykker. XL-BYGG har kurs for å forebygge ulykker på byggeplassen.

Tipsfilmer til proffen

Hold deg oppdatert med bransjeaktuelt stoff for deg som proffkunde! Her finner dere filmer med gode tips og råd fra proff til proff. Faglig påfyll, produktnyheter og nyttig inspirasjon fra våre leverandører og samarbeidspartnere.

Klassisk sørlandsk villa ved sjøen med sort glasert taksteinKlassisk sørlandsk villa ved sjøen med sort glasert takstein

Hvor godt kjenner du dagens takløsninger?

Dagens tak skal tåle stadig større påkjenninger. Som håndverker er det viktig å vite hvilken taktekking og løsninger som gjør boligeieren best rustet til å møte fremtiden med tett tak.

Brannsikring er en viktig del av ethvert byggeprosjekt. Hos XL-BYGG kan du som proffkunde få veiledning.Brannsikring er en viktig del av ethvert byggeprosjekt. Hos XL-BYGG kan du som proffkunde få veiledning.

Er det krav til brannprosjektering?

Brannsikring er en viktig del av ethvert byggeprosjekt. Hos XL-BYGG kan du som proffkunde få veiledning i alt fra valg av materialer til utforming av større brannkonsept.

En håndverker og en proffselger fra XL-BYGG står på XL-BYGG og vurderer ulike skruer.En håndverker og en proffselger fra XL-BYGG står på XL-BYGG og vurderer ulike skruer.

Proff-tips til montering i betong

Bør du velge kjemiske eller tradisjonelle festemidler til mur og betong, og hva er fordeler med de ulike produktene? Svaret får du her.

håndverker setter opp en ringmur på en byggeplasshåndverker setter opp en ringmur på en byggeplass

Grunnmursløsninger dere enkelt bygger selv

Hos XL-BYGG kan du som håndverker velge mellom flere ulike grunnmursystemer som kan oppføres uten behov for ekstern fagkompetanse.

håndverker står på en byggeplass og sager materialer med sirkelsaghåndverker står på en byggeplass og sager materialer med sirkelsag

Profftips: Disse gass-, luft- og el-verktøyene er mest populære

Hos XL-BYGG får du til enhver tid tak i kvalitetsverktøy fra blant annet Bosch, Milwaukee og Paslode. Vi har alltid utstyr på lager og kort responstid ved reparasjoner.

to menn står på en byggeplass og ser på et rekkehus som er under oppføringto menn står på en byggeplass og ser på et rekkehus som er under oppføring

– For gode kunder strekker vi oss alltid langt

Vi i XL-BYGG vet hvor viktig det er med utstyr som legger til rette for gode arbeidsforhold, spesielt i vinterhalvåret. For våre proffkunder skal det være enkelt å forbedre forholdene på byggeplassen.

Stue med parkettgulv fra BOEN i hvalbeinsmønsterStue med parkettgulv fra BOEN i hvalbeinsmønster

Årets gulv-nyheter: Fokus på mer bærekraftige løsninger

Både i private og offentlige bygg er det viktig at det tas mer miljøbevisste valg i byggeprosesser. Bærekraftsaspektet er godt ivaretatt blant flere av årets gulv-nyheter hos XL-BYGG.

Grønn glassmugge med vann står på et parkettgulvGrønn glassmugge med vann står på et parkettgulv

Slik rehabiliterer du vannskadet parkett

Både ekstremvær og uforutsette hendelser kan føre til vannskader i en bolig. Disse tipsene er nyttige for deg som skal rehabilitere parkettgulv.

Mur og grunn

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her er innholdet rettet mot ulike byggesystemer, elementer i tre, grunnmur, betong og konstruksjoner i metall.

Energisparende tiltak

De ulike leverandørene presenterer her gode råd og tips for hva som kan gjøres for å isolere og holde varmen inne for å spare strøm.

Dør og vindu

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Dører og vinduer er en stor kategori. Her finner du videoer som omfatter alt fra nyheter, montering og tilbehør.

Tak

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her finner du videoer som tar for seg ulike takløsninger. Alt fra ulike type toppdekke og tilbehør, samt hva som er riktig valg av produkter til undertak.

Vegg

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her finner du videoer av plateprodukter, festemidler og diverse tilbehør til ulike veggplater.

Isolering og lyd

De ulike leverandørene presenterer her gode råd og tips for hva som kan gjøres for å lydisolere bedre.

Gulv

Våre leverandører presenterer sine løsninger. Her finner du videoer om ulike gulvløsninger, samt underlag og legging av de forskjellige typene vi har av gulv.

Kvinne i lyst og moderne bad med baderomsplater fra Fibo.Kvinne i lyst og moderne bad med baderomsplater fra Fibo.

Proff: Dette er baderomstrendene du bør kjenne til

Oppussing av baderom handler om både trender og tidløse løsninger. Vi ser samtidig en voksende trend innen variert farge- og materialbruk på badet.

mann monterer Membra våtromssystem på et badmann monterer Membra våtromssystem på et bad

Smarte profftips for mer effektiv bygging av bad

Med riktig valg av tidsbesparende produkter og materialer kan dere effektivisere prosessen når det skal renoveres eller bygges nye bad.

Miljø og bærekraft

Våre leverandører presenterer sine bærekraftige produkter og løsninger.

Mann som står på stige og arbeider i høyden.Mann som står på stige og arbeider i høyden.

Sikring av folk og utstyr på byggeplassen

Uavhengig av om byggeplassen er inne eller ute, er fallsikring en viktig del av HMS-arbeidet. Det kan nemlig oppstå store skader selv fra mindre høyder.

Håndverkere i synlig arbeidsklær med reflekser og med hjelm.Håndverkere i synlig arbeidsklær med reflekser og med hjelm.

Smarte arbeidsklær og verktøyholdere for bedre HMS på byggeplassen

Gode og komfortable arbeidsklær og riktig utstyr som passer til arbeidsoppgavene, er viktig når vi snakker om HMS. Som kollega kan det å blande seg inn i hva andre har på seg redde liv.

Terrasse bygget etter byggerelene utenfor hus med trapp, blomsterkasse og rekkverk.Terrasse bygget etter byggerelene utenfor hus med trapp, blomsterkasse og rekkverk.

Proff: Dette er byggereglene for terrasse

I 2021 kom det nye byggeregler for terrasse. Her får du oversikten, slik at du som tømrer kan gi kundene dine riktige råd om terrasse og platting.

Kjøkken med gulv i Eik Sand fra Boen.Kjøkken med gulv i Eik Sand fra Boen.

Profftips: Slik får kunden ekte tregulv innenfor sitt budsjett

Med økende kostnader er prisbevisste valg viktigere enn noen gang. Få tips til fine og gode gulv som gjør gulvprosjektet gjennomførbart for kundene dine.

Arbeidslamper LED på byggeplass.Arbeidslamper LED på byggeplass.

Arbeidslampe-guiden: Hvor mange lumen trenger jeg egentlig?

Godt arbeidslys er viktig for en trygg og effektiv arbeidsdag, uansett om du jobber ute på en byggeplass eller i trange rom.

Personer som ser på plantegning for endringer etter det nye bygningsenergidirektivet.Personer som ser på plantegning for endringer etter det nye bygningsenergidirektivet.

Nytt EU-direktiv: Bygningsenergidirektivet gir høyere klimakrav

Nytt bygningsenergidirektiv vil føre til at en del norske boligeiere blir nødt til å energioppgradere husene sine.

Oppholdsrom med hvite ferdigmalte Huntonit veggplater.Oppholdsrom med hvite ferdigmalte Huntonit veggplater.

4 smarte snekkertips: Kjapp og effektiv oppussing av oppholdsrom

Med disse fire smarte tipsene kan du spare både deg og sluttkunden for tid og penger på byggeprosjektet.

Beige stue med skrufaste gipsplater på veggene og moderne møbler.Beige stue med skrufaste gipsplater på veggene og moderne møbler.

Slik velger du riktig gipsplate til ditt prosjekt

Gipsplater gir godt underlag for slette og fine overflater for både tapet og maling, men velg riktig plate til ditt formål.

Mann på byggeplass hvor det er bygget grunnmur med såleblokk.Mann på byggeplass hvor det er bygget grunnmur med såleblokk.

Er du sikker på at du kan bygge uten såleblokk?

Skal du bygge med stor fundamentbredde eller der det er dårlige grunnforhold? Med et godt fundament sikrer du at bygningen ikke siger med årene.

Mann som legger forenklet undertak for tetting av tak.Mann som legger forenklet undertak for tetting av tak.

Tetting av tak: Slik velger du riktig løsning

Med riktig undertak og rett montering av tetteprodukter får kundene dine en fuktsikker og energieffektiv bolig. Sjekk om du tar de riktige valgene her.

Moderne hjem med glatte lister på vinduene.Moderne hjem med glatte lister på vinduene.

Listverk til vindu: Tre ulike stiler

Med riktige lister rundt vinduene kan rommet få et løft og skape ulike uttrykk. Her er tre ulike stiler du kan anbefale kundene dine.

Alukledde vinduer på moderne hus.Alukledde vinduer på moderne hus.

Alukledde vinduer eller trevinduer? Dette er fordelene som betyr noe

Når kundene dine skal velge nye vinduer er det både praktiske og estetiske hensyn å ta i betraktning. Vinduene skal passe stilen til huset, isolere godt, matche budsjettet og gjerne være vedlikeholdsvennlige.

En håndverker og en ansatt som ser på produktnyheter i butikk.En håndverker og en ansatt som ser på produktnyheter i butikk.

Årets produktnyheter for proffen

Få oversikt over de nyeste produktene fra våre leverandører, slik at du som proffkunde alltid er oppdatert på siste nytt i byggevarebransjen.

Håndverker som legger svalehaleplater.Håndverker som legger svalehaleplater.

Profftips: Effektiv lydisolering av gulv med svalehaleplater

Med Duofor svalehaleplater fra TIL-TAK AS reduserer du materialforbruk og senker byggetiden, samtidig som lyd og brannegenskaper forbedres en hel klasse opp fra dagens krav.

Fundament til terrasse og hånd som skrur i syrefaste skruer.Fundament til terrasse og hånd som skrur i syrefaste skruer.

Den viktigste huskelisten før årets terrassebygging

Nå er sesongen for bygging av terrasser her igjen! Vi har samlet gode tips og viktige huskeregler for deg som er proffkunde hos XL-BYGG – sjekk om du har alt på stell her.

Dobbelgarasje med saltak 22 grader fra Saltdalsgarasjen med ringmur.Dobbelgarasje med saltak 22 grader fra Saltdalsgarasjen med ringmur.

Enkelt med ringmur til garasje

Bygg isolert eller uisolert garasje effektivt og enkelt med ringmurselementer fra BEWI eller Vartdal Plast.

Grunnmur med Platon MultiDrain 400 Drensplate fra Isola.Grunnmur med Platon MultiDrain 400 Drensplate fra Isola.

Tips til isolering av grunnmur og kjellergulv

Med disse produktene går isoleringsjobben unna. Her får du løsninger som er sikre, gode og enkle å jobbe med.