Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Ikke bare en dør: Slik får du et unikt interiør

Ulike design, farger og kvaliteter – utvalget av innerdører er stort. Ta deg tid til å snuse litt på mulighetene, for fine dører kan virkelig løfte interiøret.

Den tiden er forbi da alle dører skulle være hvite og ganske så nøytrale. Dører har flere funksjoner enn å stenge mellom to rom.

Det er for det første forskjell på rom, og én mulighet er å investere litt mer i enkelte dører. Det kan være de som går videre innover fra inngangspartiet, gjerne inn til en stue, inn mot en soveromsgang, eller for den saks skyld et gjestetoalett.

– Du trenger jo ikke ha like dører overalt. Det er blitt vanligere å ha større variasjon i ett og samme hjem, sier markedssjef Kristian Ose Silseth i Bygg 1 Produkter AS.

Les også: Smarte tips til valg av innerdør

Innerdør i eik, naturlige farger. Foto: Svein Cato Grimsøen.

Bilde: Høy innerdør i eik. Foto: Svein Cato Grimsøen

Velg høyere dør

Variasjonen kan blant annet ligge i materialkvaliteter, farger – og noe du kanskje ikke har tenkt på: Høyder.

– Det er veldig flott med høyere dører. Det er mulig å få 240 centimeters høyde i stedet for 210, der det passer inn.

Det kan også være flott å åpne litt ekstra opp inn mot stua, og derfor velge glass, enten du bestemmer deg for en enkel, herskapelig dobbeldør eller kanskje skyvedør.

Les også: Se flere eksempler på dobbeldør og skyvedører her

Farger er populært

Er du glad i farger kan du også slå deg litt løs. Den tydeligste trenden de siste årene har vært å bytte ut hvite dører med svarte eller grå, men det er mulig å gå lenger. Hva med å velge forskjellige farger inn til barnerommene? Swedoor kan levere over 2000 farger på sine dører.

Skyvedører med glass til stuen

Bilde: Sort, dobbel skyvedør i glass, det beste fra alle kategorier? Foto: Bymagasinet Kristin Støylen, Bygg 1

– Det koster litt ekstra, men det kan jo bli veldig fint, sier salgssjef Marius Giertsen.

Skal du gå for det lille ekstra, kan vi ikke unnlate å nevne listefrie dører og skjult hengsling.

– Med listefrie dører dropper du listene rundt døra, men lar i stedet karmen stikke litt ut. Det gir et stramt og elegant utseende, men krever noe mer rent håndverksmessig. Noe annet som gir et stilrent uttrykk er skjult hengsling. Det koster litt mer, men er også veldig stilig, sier Silseth i Bygg 1.

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!