XL-BYGG logoXL-BYGG logo
kvinnelig håndverker i arbeidsskjørt sitter smilende i åpningen på en arbeidsbilkvinnelig håndverker i arbeidsskjørt sitter smilende i åpningen på en arbeidsbil
kvinnelig håndverker i arbeidsskjørt sitter smilende i åpningen på en arbeidsbilkvinnelig håndverker i arbeidsskjørt sitter smilende i åpningen på en arbeidsbil

Kle deg etter været – også om sommeren

Sommerhalvåret krever lette arbeidsklær med god ventilasjon som transporterer bort fukt. Disse egenskapene finner du ikke i rene bomullsklær.

Riktig arbeidstøy er alltid viktig, og i et land med skiftende årstider er det behov for ulike typer tøy i de ulike sesongene.

Nå som sommeren er her, trenger du klær som er laget av lette materialer og som har god ventilasjon. Det sørger for at du får transportert bort fukt som bygges opp i løpet av en arbeidsdag, og klærne tørker raskere.

Dette er egenskaper du ikke får fra rene bomullsklær, ettersom de både tar opp mye fuktighet og bruker forholdsvis lang tid på å tørke.

Klær for varme arbeidsdager

Stadig flere av kolleksjonene fra våre leverandører utvides med egne kvinnemodeller, for å imøtekomme det økende antallet kvinner som jobber i bygge- og anleggsbransjen.

Du får både bukser og shorts tilpasset kvinner, eller kanskje det hadde vært ekstra stilig med et håndverksskjørt?

Fra Blåkläder får du et multifunksjonelt, komfortabelt og slitesterkt håndverksskjørt i denimstretch, som har alle praktiske lommer du trenger. Det har innershorts i mesh for ekstra komfort samt legg foran og bak for ekstra bevegelighet.

Foto: Blåkläder

Nærbilde av en kvinnelig snekker i håndverkerskjørt fra Blåkläder med grønt belte.Nærbilde av en kvinnelig snekker i håndverkerskjørt fra Blåkläder med grønt belte.

Klær med UV-beskyttelse

LiteWork-kolleksjonen fra Snickers Workwear er arbeidstøy beregnet på arbeid i varmt vær. Kolleksjonen blir stadig utvidet, og inneholder nå alt fra overdeler, jakker, bukser og shorts, til solhatt og ventilert boksershorts.

Tre håndverkere i shorts og t-skjorte jobber på en byggeplass

LiteWork-plagg er tekniske plagg laget av lette materialer som sørger for god ventilasjon og komfort. Plaggene har fireveis stretch og UV50-beskyttelse for å hindre solbrenthet. Foto: Snickers Workwear

Også Blåkläder har et stort utvalg t-skjorter i både dame- og herremodeller med UV-beskyttelse (40+) og fukttransporterende egenskaper.

Unngå tøymykner

Husk at arbeidstøy som er tekniske plagg, ikke skal vaskes med tøymykner. Det fører nemlig til at porene i stoffet tettes og vond lukt oppstår.

Fire mannlige håndverkere i shorts, hodene er ikke synligeFire mannlige håndverkere i shorts, hodene er ikke synlige

Fleksible shortser

Foto over: Snickers Workwear

En annen god nyhet, er at den populære arbeidsbuksa 6940 fra Snickers endelig kommer som shorts!

6140 er en fleksibel universalarbeidsshorts fremstilt i vindbeskyttende Schoeller® softshellmateriale med fireveisstretch. Avanserte materialer og funksjoner kombinert med smal passform gir et arbeidsplagg helt utenom det vanlige.

Også fra Blåkläder får du shorts med stretch til både dame og herre, og disse brukes gjerne i kombinasjon med den av- og påtakbare kneputelommen 4067 i CORDURA® stretch.

Lommen har luftig mesh på baksiden for ekstra ventilasjon, og passer til Blåkläders kneputer 4027 og 4057. Takket være sitt materiale og utforming sitter lommen tett og deilig og det går også an å regulere putenes overkant med borrelås.

Et annet tips til deg som har behov for knebeskyttere og som ikke kan bruke shorts, er å bruke piratbukse. Da får du plass til knebeskytterne, samtidig som du får god ventilasjon.

Sommerklær med synlighet

Snickers Workwear har også utvidet sitt sortiment av High-Vis-klær i synlighetsklasse 1, 2 og 3, med et utvalg av målrettet utformet arbeidstøy som er lettere å få øye på, uansett vær.

Dette omfatter både shorts, poloskjorter, t-skjorter og piratbukser med utmerket synlighet, samtidig som de er bedre ventilert og lettere.

Foto under: Snickers Workwear

Kvinnelig og mannlig håndverker på byggeplass iført selvlysende arbeiedsklær

Lette og pustende vernesko

Når vi sier vernesko, er det nok mange som tenker på klumpete, ubehagelige og tunge sko. Slik er det på ingen måte lenger.

I dag er det fullt mulig å få tak i vernesko som både ser bra ut, er gode mot føttene dine og som er utrolig behagelige å ha på seg gjennom lange og varme arbeidsdager der du står og går mye.

Det er viktig å ha vernesko som har god pusteevne på varme dager for at føttene skal holdes tørre, selv om det er klamt og varmt.

I Solid Gear-sortimentet finner du vernesko som ivaretar dette da skoene har svært god ventilering, samtidig som de er lette og behagelige. Skoene er laget i mesh eller Starknit, materialer med gode pusteegenskaper. I tillegg har de innersåler med PU-skum som både er fukttransporterende og pustende.

Tempest og Bushido Glove er eksempler på luftige og lette vernesko fra Solid Gear.

Mannlig håndverker går nedover et tak i ført caps, solbriller, hvit t-skjorte og gul arbeidsshorts

Bilde: Solid Gear Revolution 2 bruker den siste ETPU-teknologien for demping. Kort fortalt vil det si at jo hardere du presser ned sålen, desto mer demping får du tilbake. Foto: Hultafors Group

Vær snill mot føttene dine og sørg for at det investeres i skikkelig fottøy. Kvalitet koster mer, men det er en god investering i helse og livskvalitet – og rimeligere enn sykmeldte ansatte.

Spør deg gjerne frem hos oss i XL-BYGG for å finne akkurat den skoen som passer deg best.

Husk øvrig beskyttelse

Når det er sommer og varmere i været, kan det være fristende å lette på bekledningen i enda større grad. Det er imidlertid like viktig å beskytte hodet, hørselen og synet om sommeren, som på vinteren.

XL-BYGG fører vernebriller både med og uten farget glass, avhengig av om du jobber innendørs eller utendørs i sterkt lys.

Hørseltap som skyldes støy, er det oftest rapporterte jobbrelaterte medisinske problemet i EU.

Vår leverandør 3M har et stort utvalg av innovative hørselsvern, som er designet for å være komfortable ved bruk over lengre tid.

Ørepropper og øreklokker er tilgjengelige i ulike varianter og størrelser. Dette gjør det enklere å velge riktig produkt med god passform for hver enkelt person, noe som igjen sikrer god beskyttelse for oppgavene som utføres.