XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Spikerpistolene som gir raskere, tryggere og enklere produksjon

Med den nye Xi-serien har Paslode gjort gassdrevne spikerpistoler lettere, mer ergonomiske og enklere å bruke.

For at du skal prestere best mulig i arbeidet ditt er du avhengig av verktøy som er driftssikkert under alle slags forhold, komfortable å jobbe med, og som sjelden eller aldri slutter å fungere. Dette har Paslode lagt stor vekt på i sin nye Xi-serie, som er en videreutvikling av eksisterende og velprøvd verktøy som har vært på markedet i årevis. Resultatet er tre nye gassdrevne spikerpistoler:

  • IM90Xi – kan brukes med 50-90 mm spiker
  • IM100Xi – kan brukes med 63-100 mm spiker
  • PPN50Xi – beslagsspikerpistol til bygningsbeslag, byggvinkler, hullplater og bjelkesko

Alle spikerpistolene er utviklet for å kunne brukes året rundt og under alle værforhold, enten det dreier seg om lave vintertemperaturer, regntunge høstdager eller stekende sol om sommeren. De er like operative og skyter med samme kraft i 15 minusgrader som 49 pluss.

Ny teknologi for lenger batterilevetid og bedre oversikt

Xi-serien har også fått bedre batteriteknologi, og med Start & Go-teknologien vil du oppleve lenger batterilevetid. Ved hjelp av en bevegelsessensor merker verktøyet om det er i bevegelse eller ikke. Er det ikke i bevegelse, tappes heller ikke batteriet for strøm og du kan være sikker på at batteristatusen er den samme som da du la fra deg pistolen.

En måler for gass- og batterinivå varsler deg dessuten når du har 300 skudd igjen. På den måten er det enklere å planlegge for opplading av batteriet og bytting av gasspatron. Batteriposisjonen er forresten flyttet slik at det skal bli enklere å ta ut batteriet når behovet melder seg.

Bilde: Gass- og batterimåleren på Xi-verktøyene er tydelig og varsler deg når du har 300 skudd igjen. På bildet ser du beslagsspikerpistolen PPN50XI. (Foto: ITW Construction Products AS)

Opplading fra tomt til fullt batteri tar ca. 1,5 time og da har du nok strøm til å skyte hele 13 000 spiker. Har du dårlig tid holder det imidlertid fint å lade i 10 – 15 minutter for å få nok strøm til en hel arbeidsdag. Når det gjelder gass bør du bruke originale gasspatroner fra Paslode. Fordelen med å bruke original gass er at vedlikeholdsbehovet reduseres og at verktøyet får lenger levetid.

Bedre ergonomi og enkel fjerning av fastkilte spiker

Det er viktig å nevne at pistolene har blitt lettere, fått nytt grep og er bedre balansert. I sum betyr det bedre ergonomi, slik at du kan jobbe lenger uten å bli sliten. Det er en fordel i alle tilfeller der du ikke skyter spiker rett ned, men må holde spikerpistolen høyt. God ergonomi redusere dessuten risikoen for belastningsskader, noe som dessverre er forholdsvis utbredt i byggebransjen.

Bilde: Lavere vekt og bedre balanse er bra når du må holde spikerpistolen høyt. (Foto: ITW Construction Products AS)

Fjerning av fastkilte spiker er ofte en årsak til driftsstans når du bruker spikerpistoler, har også blitt enklere på Xi-verktøyene. Det henger sammen med at hele magasinet kan fjernes slik at du får god tilgang til å fjerne spiker som har kilt seg fast. Du trenger ikke å bruke verktøy for å gjøre jobben, men åpner bare en enkel lås for å løsne magasinet.