Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Takshingel og takpapp

Takshingel har lang levetid og er raskt å legge. Shingeltaket har en svært lav vekt når det er ferdiglagt, og passer således til de fleste byggkonstruksjoner.

Fordeler med takshingel

Takdekket er svært anvendelig både på eneboliger, hytter, boder eller uthus, og ved riktig legging har du et solid tak i flere tiår. Takshingel kan velges i flere farger, og i ulike fasonger.

Takshingel består av glassfilt med et asfaltbelegg på hver side. Oppsiden av shingelen er bestrødd med skifergranulat for å beskytte mot værpåvirkninger.

Takshingel finnes i ulike farger og strukturer, og egner seg godt både til nye og eldre bygninger. På grunn av sin lave vekt er takshingel svært godt egnet ved renovering av hus bygget på 60- og 70-tallet, da bæringen i takkonstruksjonen ikke hadde samme krav til styrke som på nyere boliger.

For å benytte takshingel, må taket ha et fall på minst 15°. Dersom ny takshingel skal legges oppå eksisterende dekke, er kravet 19°. Nytt dekke kan legges rett på eksisterende shingeltak, rupanel, kryssfiner eller lignende.

Takpapp, også benevnt som takbelegg, trenger ikke helling, men kan legges på flate tak.

Et tak med takshingel

Foto: Mataki

Foto: Mataki

Et tak med takshingel

Foto: Mataki

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.