XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Takshingel og takpapp

Takshingel har lang levetid og er raskt å legge. Shingeltaket har en svært lav vekt når det er ferdiglagt, og passer således til de fleste byggkonstruksjoner.

Fordeler med takshingel

Takdekket er svært anvendelig både på eneboliger, hytter, boder eller uthus, og ved riktig legging har du et solid tak i flere tiår. Takshingel kan velges i flere farger, og i ulike fasonger.

Takshingel består av glassfilt med et asfaltbelegg på hver side. Oppsiden av shingelen er bestrødd med skifergranulat for å beskytte mot værpåvirkninger.

Takshingel finnes i ulike farger og strukturer, og egner seg godt både til nye og eldre bygninger. På grunn av sin lave vekt er takshingel svært godt egnet ved renovering av hus bygget på 60- og 70-tallet, da bæringen i takkonstruksjonen ikke hadde samme krav til styrke som på nyere boliger.

For å benytte takshingel, må taket ha et fall på minst 15°. Dersom ny takshingel skal legges oppå eksisterende dekke, er kravet 19°. Nytt dekke kan legges rett på eksisterende shingeltak, rupanel, kryssfiner eller lignende.

Takpapp, også benevnt som takbelegg, trenger ikke helling, men kan legges på flate tak.

nærbilde av tak med takshingel

Foto: Mataki

Foto: Mataki

nærbilde av tak med takshingel

Foto: Mataki