XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

husfasadehusfasade

Kledning, tak og isolasjon

Det er viktig å ta vare på huset, enten du skal bytte kledning eller takstein. Vi gir deg rådene du trenger.

moderne kjøkken med designmøbler og peisen Origo fra Nordpeismoderne kjøkken med designmøbler og peisen Origo fra Nordpeis

7 tips for å spare strøm hjemme

Over halvparten av det totale energiforbruket i en husstand går til oppvarming. Her får du sju tips til hvordan du kan spare strøm med mer effektiv oppvarming.

Hva er MøreRoyal kledning 2.0?

MøreRoyal kledning 2.0 er kort oppsummert en ny og råere utgave av MøreRoyal kledning, og eneste royalimpregnerte kledning på markedet i brannklasse D.

Med ferdig løftet og fordelt takstein er halve jobben gjort

Visste du at BMIs betongtakstein kan leveres ferdig løftet og fordelt på taket med kranbil over store deler av landet? Med det sparer håndverkeren både tid og vond rygg.

Isola Takrennesystemer

Norskproduserte takrennesystemer i ulike materialkvaliteter som kobber, zink og stål.

Et nytt tak løfter hele huset

På tide å bytte tak på huset? Platetak har seilt opp som en favoritt hos mange boligeiere. Men hva er egentlig fordelene?

Værbitt furu rett på veggen

Værbitt kledning har de samme, gode egenskapene som furua den kommer fra. Det gjør at den tåler det tøffe klimaet landet vårt byr på, og står seg like godt i storm som i sol. Samtidig gir det røffe og naturlige utseendet huset en helt spesiell egenart.

Etterisolasjon

Isola Powertekk Takpanner Stor styrke – lav vekt

Høyverdig stål og omfattende korrosjonsbeskyttelse – et tak for norske forhold.

Lav vekt – mange anvendelser

Takshingelen har lav vekt og kan benyttes til bolig, hytte, småhus i rekke og andre bygg med kald, luftet takkonstruksjon. Den lave vekten gjør at produktet er spesielt godt egnet for tak som ikke er konstruert for å tåle vekten av takstein eller andre typer tyngre taktekninger.

Kvalitetstak for nordisk klima

Betongtakstein har lange tradisjoner i Norden og ikke uten grunn. Gjennom året må taket tåle regn, vind, kulde og sol.

Flott sjøhytte med kledning av termofuru i solnedgangFlott sjøhytte med kledning av termofuru i solnedgang

Kledning til hytte: Dette bør du velge

Når du skal velge kledning til hytta har selvsagt beliggenheten mye å si, hvilken stil du ønsker på hytta, og hvor mye tid du vil bruke på vedlikehold.

moderne villa med flate takplater fra Lindab og mye glass på fasadenmoderne villa med flate takplater fra Lindab og mye glass på fasaden

Fem ting du bør tenke på når du velger nytt tak

Taket er husets femte fasade, og hva slags tekking du velger har mye å si for hvordan huset fremstår.

Hvitt hus med rød takstein.Hvitt hus med rød takstein.

Valg av kledning

Når du skal velge kledning er det viktig at du gjør det ut fra dine behov, for du skal tross alt leve godt med valget ditt i mange år, både når det gjelder vedlikehold og utseende.

Hvitmalt og ærverdig sveitservilla med stor eplehage rundtHvitmalt og ærverdig sveitservilla med stor eplehage rundt

Når er det på tide å bytte kledning?

Når er det egentlig på tide å bytte kledning, hvilken kledning skal du bytte til og hva er det lurt å huske på? Her får du svar på spørsmålene du lurer på knyttet til ny kledning.

svartbeiset hytte i skogen med dobbelfals tett kledningsvartbeiset hytte i skogen med dobbelfals tett kledning

Dobbelfals kledning: Se alle valgmulighetene

Dobbelfals finnes i mange varianter og er den vanligste kledningen til hus og hytte. Hva du velger er først og fremst en smakssak, men valgmulighetene er mange.

Malt kledning og terrasse med havutsiktMalt kledning og terrasse med havutsikt

Malt kledning

Skal du bytte eller montere ny kledning på huset? Da bør du gå for fabrikkmalt utvendig kledning.

moderne funkisbolig med vedlikeholdsfri kledning av malmfurumoderne funkisbolig med vedlikeholdsfri kledning av malmfuru

Derfor bør du velge vedlikeholdsfri kledning

En kledning som er vedlikeholdsfri, eller kanskje mer presist vedlikeholdsvennlig, er et smart valg for deg som ikke vil bruke mye tid på utvendig vedlikehold av huset.

En hånd skjærer i isolasjonsplater med knivEn hånd skjærer i isolasjonsplater med kniv

Oppussing som lønner seg: Slik isolerer du selv

En høy strømregning er bare et av flere tegn på at det kan være på tide å etterisolere. Her får du gode tips til når du bør isolere, og hva du skal være klar over når jobben skal gjøres.

moderne hytte i havgapet med kledning av termofurumoderne hytte i havgapet med kledning av termofuru

Slik er kledning i termofuru

Ønsker du en vedlikeholdsfri og miljøvennlig kledning til huset? Da skal du gå for varmebehandlet furu. Etter at kledning er montert trengs ingen etterbehandling.

Skal du pusse opp eller renovere?

Vi kan hjelpe deg med både de små og store jobbene; enten du vil gjøre alt selv og kjøpe det du trenger i et av våre byggevarehus, eller om du vil la oss ta hele jobben.

Etterisolering av eldre hus

Eldre boliger, - bygget etter gamle forskriftskrav lekker ut varme for flere milliarder kroner hvert år. Rekordhøye strømpriser gjør det nå ekstra lønnsomt å etterisolere og vindtette ved å skifte ut dører, vinduer og kledningen på huset.

Lydisolasjon

Støy er lyder, som vi ikke ønsker oss, vi ikke selv bestemmer skal være til stede. Det kan være naboens musikk, uro på arbeidsplassen, støy fra biler, during fra ventilasjonsanlegg eller andre former for støy.v

Hva velger du til taket?

Taket er husets femte fasade, og hva slags tekking du velger har mye å si for hvordan huset fremstår.

Riktige produkter gir tette tak og vegger

For at huset ditt skal være godt og varmt hele året, er det to ting som er spesielt viktig. For det første må det være godt isolert, og for det andre er du avhengig av at det er tett. Er ikke huset tett, vil nemlig vinden blåse inn i isolasjonen og redusere isolasjonsevnen betraktelig. Derfor bruker vi vindsperre i plateformat eller duk over isolasjonen når vi bygger hus.

Takshingel og takpapp

Takshingel har lang levetid og er raskt å legge. Shingeltaket har en svært lav vekt når det er ferdiglagt, og passer således til de fleste byggkonstruksjoner.

Isolering i grunnen

God grunnisolering er basis for varmeisolering og fravær av skader i konstruksjon på grunn av naturpåkjenninger som fukt og tele.

Hvitt hus med rød takstein.Hvitt hus med rød takstein.

Takstein

Ved å velge takstein får du et støydempende og værbestandig tak i mange tiår. Takstein finnes i et rikt utvalg profiler, fargenyanser og overflatebehandlinger.

Takplater på rødt driftsbygg på gård.Takplater på rødt driftsbygg på gård.

6 tips til tak som tåler en trøkk

Mange prioriterer utseende når de pusser opp låvebygningen. Samtidig er store tak på driftsbygninger værutsatte, og kan med fordel tekkes med noe annet enn takstein.

Menn som arbeider på tak for å legge nytt tak.Menn som arbeider på tak for å legge nytt tak.

Bør du reparere eller bytte taket?

Er taket ditt eldre enn 20 år, eller har du oppdaget tegn på skade? Da er det på tide med en taksjekk for å se om du må planlegge et bytte av tak.

Malmfuru stående kledning på moderne husMalmfuru stående kledning på moderne hus

Valg av kledning

Når du skal velge ny kledning, er det viktig at du gjør det ut fra dine behov. Du skal tross alt leve godt med valget ditt i mange år, både når det gjelder vedlikehold og utseende.

Moderne hus med mørk brun kledning.Moderne hus med mørk brun kledning.

Dette er populært på fasaden nå

Dette er de mest populære kledningstypene og profilene norske huseiere vil ha på boligene dine nå.

Man isolerer vegg i en garasjeMan isolerer vegg i en garasje

​​Isolere garasje og utebod: Dette bør du vite

Skal du isolere garasjen eller uteboden er kartlegging av bruk og god planlegging viktig. Både vær og vind kan avgjøre hvordan du må isolere.

mann monterer ny kledning på en husveggmann monterer ny kledning på en husvegg

Etterisolering av yttervegg: Slik gjør du det selv

Etterisolering av yttervegg er et godt alternativ for bedre inneklima og en lavere strømregning i eldre hus. Slik kan du isolere ytterveggen selv fra utsiden eller innsiden av boligen.

Mann i rutete skjorte isolerer et loft med mineralull i taketMann i rutete skjorte isolerer et loft med mineralull i taket

10 steg for etterisolering av loftet ditt

Etterisolering av et kaldt loft er en enkel, lønnsom og miljøvennlig måte å få en bedre innetemperatur i boligen din. Se hvordan du isolerer selv her.

svart platetak som ser ut som taksteinsvart platetak som ser ut som takstein

Platetak

Når du skal legge platetak på boliger og hytter, er stålplatetak eller aluminiumsplatetak de mest vanlige typene på markedet.

Svart hus med solcellepanel på taket.Svart hus med solcellepanel på taket.

Solceller på tak som knapt synes

Det har blitt mer og mer vanlig å bruke solceller på tak til å høste energi på sitt eget hus. Det fører også med seg flere fordeler. Her er alt du må vite om solcellepanel til tak.

Hus med takbelegg som tak.Hus med takbelegg som tak.

Takpapp og takbelegg

Det finnes mange ulike tak du kan legge, men har du flatt tak eller er på jakt etter et rimelig alternativ bør du sjekke ut takpapp.