XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Varmt vær stiller andre krav til arbeidstøyet

Sommerhalvåret krever lette arbeidsklær med god ventilasjon som transporterer bort fukt. Disse egenskapene finner du ikke i rene bomullsklær.

Bilde: Sommerhalvåret krever lette plagg med god ventilasjon. (Foto: Hultafors Group AS)

Riktig arbeidstøy er alltid viktig, og i et land med skiftende årstider er det behov for ulike typer tøy i de ulike sesongene. Nå som sommeren er her, trenger du klær som er laget av lette materialer og som har god ventilasjon. Det sørger for at du får transportert bort fukt som bygges opp i løpet av en arbeidsdag, og klærne tørker raskere. Dette er egenskaper du ikke får fra rene bomullsklær, ettersom de både tar opp mye fuktighet og bruker forholdsvis lang tid på å tørke.

LiteWork for varme arbeidsdager

Vil du ha arbeidstøy som virkelig duger, bør du se nærmere på utvalget til Snickers Workwear. Her finner du kvalitetsklær som passer til alle sesonger. I fjor ble LiteWork-kolleksjonen, en serie arbeidstøy beregnet på arbeid i varmt vært, lansert. Alle LiteWork-plagg er tekniske plagg laget av lette materialer som sørger for god ventilasjon og komfort. De er blant annet utstyrt med 37.5®-teknologi som fanger og frigjør fuktighet for avkjølende og tørr arbeidskomfort. Her snakker vi med andre ord om en kombinasjon av lette materialer og den beste teknologien for å transportere bort fukt. Det er dessuten verdt å nevne at LiteWork-plagg har fireveis stretch og UV50-beskyttelse for å hindre solbrenthet.

Nytt av året er at kolleksjonen er utvidet med shorts, arbeidsskjorte og bukser. Buksene er spesielt beregnet for dem som ikke har lov til å bruke shorts på arbeidsplassen, men er også et godt alternativ dersom du har behov for å bruke knebeskyttere på varme arbeidsdager. Et tips til deg som har behov for knebeskyttere og som ikke kan bruke shorts, er forresten å bruke piratbukse. Da får du plass til knebeskytterne, samtidig som du får god ventilasjon.

PS! Husk at arbeidstøy som LiteWork er tekniske plagg. For å unngå at de skal lukte vondt, må du ikke vaske dem med tøymykner. Det fører nemlig til at porene i stoffet tettes og at vond lukt oppstår.

Bilde: Velger du riktige klær når det er varmt, får du en mer behagelig arbeidsdag. (Foto: Hultafors)

Sommerklær med synlighet

Snickers Workwear har også lansert arbeidsklær med navnet Neon. Det er et utvalg klær som gjør deg godt synlig, men som ikke er klassifisert i henhold til synlighetsklasser. Poenget med disse klærne er å gi et alternativ til dem som ønsker å være mer synlig, men som ikke jobber på byggeplasser der det stilles formelle krav til synlighetsklasser. Neon-klær finnes både som t-skjorter, gensere, jakker og vester. 

Er det behov for synlighetsklassifiserte sommerklær, finnes det alternativer i både AllroundWork-, FlexiWork- og LiteWork-seriene. Kolleksjonene omfatter shorts, poloskjorter, t-skjorter og piratbukser med utmerket synlighet, samtidig som de er bedre ventilert og lettere.

Lette og pustende vernesko med fantastisk demping

Når vi sier vernesko, er det nok mange som tenker på klumpete, ubehagelige og tunge sko. Slik er det på ingen måte lenger. I dag er det fullt mulig å få tak i vernesko som både ser bra ut, er gode mot føttene dine og som er utrolig behagelige å ha på seg gjennom lange og varme arbeidsdager der du står og går mye.

Ifølge Hultafors Group Norge, produsent av Solid Gear vernesko, er det viktig å ha vernesko som har god pusteevne på varme dager for at føttene skal holdes tørre, selv om det er klamt og varmt. I Solid Gear-sortimentet finner du vernesko som ivaretar dette da skoene har svært god ventilering, samtidig som de er lette og behagelige. Skoene er laget i mesh eller Starknit, materialer med gode pusteegenskaper. I tillegg har de innersåler med PU-skum som både er fukttransporterende og pustende. Eksempler på luftige og lette vernesko fra Solid Gear, er Tempest og Bushido Glove.

Bilde: Solid Gear Revolution 2 har enestående demping og bør være et opplagt valg for deg som står og går mye i løpet av arbeidsdagen. (Foto: Hultafors)

Det er også verdt å nevne Solid Gear Revolution 2, som bruker den siste ETPU-teknologien for demping. Kort fortalt vil det si at jo hardere du presser ned sålen, desto mer demping får du tilbake. Dempingen slites heller ikke ut på samme måte som vanlig demping, og gjør dermed at du får en sko som beholder egenskapene sine lenger enn andre sko.

Passformen er også god, og når du tar den på kan det sammenliknes med å ta en sokk på foten. Ifølge Hultafors Group AS, har tilbakemeldingene på Revolution 2 vært svært gode, så det er tydelig at skoen fyller et behov blant håndverkere. 

Arbeidssko uten vern

Sortimentet til Solid Gear vil bli utvidet til arbeidssko uten vern i løpet av 2021. Det er et godt alternativ på byggeplasser der det stilles krav om godkjente arbeidssko, men der vern ikke er nødvendig. Disse skoene vil ha den samme dempingen som Revolution 2.

Vårt tips er at du er snill mot føttene dine og sørger for at det investeres i skikkelig fottøy. Kvalitet koster riktignok, men det er en god investering i helse og livskvalitet – og rimeligere enn sykmeldte ansatte. Spør deg gjerne frem hos oss i XL-BYGG for å finne akkurat den skoen som passer deg best.