XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Dette er baderomstrendene som gjelder nå

Oppussing av baderom handler om både trender og tidløse løsninger. Vi ser samtidig en voksende trend innen variert farge- og materialbruk på badet.

Å pusse opp baderommet er en stor investering, og som håndverker er det viktig å ha oppdatert kunnskap om både trender og nye produkter eller løsninger, slik at du enklere kan guide sluttkunden til å velge den beste løsningen.

Å kunne veilede kunder både om aktuelle trender og bærekraftige løsninger, gjør at du fremstår som stødig og oppdatert på hva som rører seg i bransjen. Det kan også gi deg en fordel når det kommer til å se andre muligheter på utfordringer sluttkunden ikke har klart å løse selv.

Tre store baderomstrender

Bilde: Veggpanelet Nature Oak fra Fibo har tredekor med lange staver og passer den skandinaviske stilen godt. Foto: Fibo

1. Naturmaterialer og mørkere farger

Det naturlige er regnet som en av hjørnesteinene i skandinavisk design, og på baderommet kommer det til sin rett med stein og treverk. Det skandinaviske går ikke av moten, og japandi-stilen, en kombinasjon av japansk minimalisme og skandinavisk funksjonalitet, er perfekt på baderommet. Naturmaterialer og enkel design i skjønn harmoni.

Les også: Inspirerende bad: Trendy kan også være tidløs

Fargen på treverket har lenge vært lyst og eikespiler har vært i vinden, men nå blir det mer og mer av det mørke, som for eksempel valnøtt. De mørke bruntonene flytter inn, sammen med beige og grønt.

Når det kommer til stein er marmor fortsatt en sikker vinner, men nå kommer også andre typer stein for fullt, som kalkstein og naturstein.

For å fullføre den minimalistiske stilen blir veggflatene og flisene større for å unngå mange skjøter, derfor er veggplater midt i blinken. Blant våre leverandører av baderomspanel finner du Fibo med ny veggplate i hvit marmor-dekor. Den leveres med høyglans, Bright Marble og silkematt overflate, Bianco Marble. Fibo har også Nature Oak med tredekor med lange staver. Veggpanelet er 100% vanntett og har en rask og enkel montering.

Effektiv gulvavretting

Ved oppussing av baderom velger mange fortsatt flislagt gulv, men uavhengig av om kunden går for fliser, mikrosement eller annet gulvbelegg er avretting av gulv viktig. Her kan du spare tid ved å velge Weber Gulvavretting Hurtig. Det er et produkt som tørker på 24 timer per centimeter tykkelse og passer alle typer underlag. Du kan også gå på gulvet etter kun tre timer – kjekt om flere ting i rommet skal skje på samme dag.

Bilde: Knallsterke farger kan også brukes på badet, for eksempel i dusjnisjen. Foto: Fibo

2. Vågale farger på badet

Det kommer stadig mer vågale farger i fargekartene, og som ellers i hjemmet har farger nå også for alvor tatt steget inn på baderommet. Fra en knallsterk kontrastfarge og sarte pasteller, til 60-tallets fargefest eller jordfarger med tyngde fra 70-tallet som oransje, brunt og rødt.

– Farger gir energi og gjør seg godt i alle rom. Vi har snakket om farger lenge, men det tar litt tid å ta det innover oss. Ofte synes vi det er greit å se noe hos venner og kjente før vi tør å velge farger selv, forteller interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord hos XL-BYGG.

Les også: 11 tips til deg som vil male med farger

For mange kan steget til full fargefest være litt for langt. Da er råd om å bruke farger i mindre soner, som for eksempel i dusjnisjen eller bak baderomsmøbel, en fin måte å inspirere på. Å velge en favorittfarge som det første fargeskrittet i hjemmet kan også være lurt, da er det allerede en farge de liker å omgi seg med.

Bilde: Spar tid med membranplatene fra Litex. Foto: Litex®

Spar tid på membran

Å pusse opp bad er en stor prosess, og har man ikke to bad i boligen er det krevende å bo uten. Derfor er det fint å spare tid i byggeprosessen der det går. Litex® har utviklet membransystemer med materialer som er raske og lette å jobbe med. Med membranplatene kan du redusere byggetiden, ettersom membranplatene erstatter flytende smøremembran og er klare for flislegging umiddelbart. Platene veier kun 1,8 kilo, har 25 års levetid og produseres i Sandefjord.

Et annet produkt er MEMBRA® Våtromsystem, et selvklebende membransystem som også er raskt å montere. Det er ingen tørketid, du trenger ikke bruke tid på å påføre lim, og både membranduk, rør- og slukmansjett gir et robust og vanntett sluttresultat. Med en gang membransystemet er montert kan du starte flisleggingen. Tid- og kostnadseffektivt for både deg og sluttkunden.

Hos XL-BYGG har vi flere leverandører av membran- eller gulvavrettingsprodukter, blant annet Litex, Isola AS og Weber.

Les også: Åpne opp med glassdør

Bilde: Få et gjennomført uttrykk på baderommet med vifter i sort fra Flexit. Foto: Flexit

3. Tydelige kontraster er trendy

Sorte detaljer på baderommet er kommet for å bli. Matt sort har i flere år vært svært populært på både dusjgarnityr, blandebatteri, slukrist og andre detaljer som toalettrullholdere og knagger, men nå er sort krom av de hotteste trendene. De sorte detaljene gir en eksklusiv touch med både hotell- og spafølelse på kjøpet.

Sort er også et stilrent og tidløst valg som vil gjøre andre valg enklere, samtidig som det skaper tydelige kontraster i baderommet uavhengig av om du går for det lyse skandinaviske eller det fargerike. Sort i kombinasjon med marmormønstrede vegger eller annen naturstein gir også et eksklusivt uttrykk.

Hos XL-BYGG leverer Flexit sorte ventilasjonsprodukter til baderommet og har flere varianter å velge mellom. Med disse sikrer du en gjennomført stil.