XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

Derfor bør du velge soldempende glass

Har du vinduer vendt sør- og vestover kan det være en fordel å velge soldempende glass. Ikke bare demper det varmen som trenger gjennom vinduene, det bidrar til bedret inneklima og gir en usynlig form for solskjerming.

Et av de viktigste valgene du tar når du skal kjøpe nye vinduer, er hva slags vindusglass du skal velge. Såkalte funksjonsvinduer blir stadig mer vanlig. Utviklingen av glassteknologi har resultert i mange smarte løsninger for deg som skal velge vinduer til boligen.

Integrert solskjerming er en av dem. Å legge inn solskjerming i vindusglasset i planleggingsfasen, i stedet for å tilpasse i etterkant, kan spare deg for penger og være et økonomisk lurt valg.

Les også: Mer om solskjerming til vinduer

Bedre inneklima

Det kan fort bli varmt dersom solen står rett inn vinduet en hel dag. Som regel gir det tilstrekkelig effekt å kompensere med kjøling og ventilasjon, men å kjøle ned boligen har en dobbelt så høy kostnad som å varme den opp.

Med glass med solskjerming stenger du ute en del av lyset og varmen, og får dermed et jevnere inneklima. Hvor sterk soldemping du ønsker i glasset velger du selv, men det kan være greit å huske på at styrken også påvirker andelen lysinnslipp.

Unngå misfarging av møbler

Møbeltekstil, lampeskjermer, gulv og kunstbilder kan falme og miste sin naturlige farge som følge av sollys. Også i overskyet vær vil det slippe inn UV-stråler. For å kunne redusere disse skadene er du nødt til å ha glass som reduserer andelen UV-stråling.

Ved å montere vinduer med solskjermende glass gir du beskyttelse mot både varme og bleking av interiør. I kombinasjon med laminert glass, reduseres UV-strålene som bleker med hele 98%.

Bilde: Glass med solskjerming bidrar til bedret inneklima og gir en usynlig form for solskjerming. (Foto: H-fasader)

Flere arkitektoniske muligheter

Det finnes mange varianter av utvendig solskjerming, men skal du ha spesialtilpasset tilleggsskjerming kan det bli både krevende og kostbart å få det montert.

Vindusglass med solskjerming kan leveres i alle former og fasonger, og kan være en bedre løsning for spesialkonstruerte vinduer.

Solskjermingsglass vs standard solskjerming?

Med solskjerming i glasset vil du få en vedlikeholdsfri løsning, men ikke en fullverdig erstatning for utvendig solskjerming. Samtidig som bruken av kun tradisjonell utvendig solskjerming i enkelte tilfeller vil kunne blokkere utsikten på de dagene solen ikke skinner like sterkt. Mange velger derfor å kombinere solskjermende glass med tradisjonell solskjerming – enten utvendig eller innvendig.

Les også: Slik velger du riktig vindu