XL-BYGG logoXL-BYGG logo
hus med solskjerming til store vinduerhus med solskjerming til store vinduer
hus med solskjerming til store vinduerhus med solskjerming til store vinduer

Vindu med solskjerming

Har du vinduer vendt sør- og vestover eller trenger solskjerming til store vinduer, kan det være en fordel å velge vinduer som har glass med solskjerming.

Et av de viktigste valgene du tar når du skal kjøpe nye vinduer, er hva slags vindusglass du skal velge. Såkalte funksjonsvinduer blir stadig mer vanlig. Utviklingen av glassteknologi har resultert i mange smarte løsninger for deg som skal velge vinduer til boligen.

Integrert solskjerming er en av dem. Å legge inn solskjerming i vindusglasset i planleggingsfasen, i stedet for å tilpasse i etterkant, kan spare deg for penger og være et økonomisk lurt valg.

Les også: Solskjerming til takvindu

Glass med solskjerming

Det kan fort bli varmt dersom solen står rett inn vinduet en hel dag. Som regel gir det tilstrekkelig effekt å kompensere med kjøling og ventilasjon, men å kjøle ned boligen har en dobbelt så høy kostnad som å varme den opp.

Med glass med solskjerming stenger du ute en del av lyset og varmen, og får dermed et jevnere inneklima. Hvor sterk soldemping du ønsker i glasset velger du selv, men det kan være greit å huske på at styrken også påvirker andelen lysinnslipp.

Unngå misfarging av møbler

Møbeltekstil, lampeskjermer, gulv og kunstbilder kan falme og miste sin naturlige farge som følge av sollys. Også i overskyet vær vil det slippe inn UV-stråler. For å kunne redusere disse skadene er du nødt til å ha glass som reduserer andelen UV-stråling.

Ved å montere vinduer med solskjermende glass gir du beskyttelse mot både varme og bleking av interiør. I kombinasjon med laminert glass, reduseres UV-strålene som bleker med hele 98%.

vinduer som har glass med solskjerming

Bilde: Glass med solskjerming bidrar til bedret inneklima og gir en usynlig form for solskjerming. (Foto: H-fasader)

Solskjerming til store vinduer

Det har blitt stadig mer populært å bygge hus og hytter med store vinduer. Dette krever også i større grad mer effektiv solskjerming, for det blir fort ubehagelig i en bolig der mye av fasaden slipper inn varmen og lyset fra sola store deler av dagen.

Les også: Slik velger du riktig vindu

Det finnes mange varianter av utvendig solskjerming, men skal du ha ettermontert spesialtilpasset tilleggsskjerming kan det bli både krevende og kostbart.

Vindusglass med solskjerming kan leveres i alle former og fasonger, og kan være en bedre løsning for spesialkonstruerte vinduer.

Solskjermingsglass vs standard solskjerming?

Med solskjerming i glasset vil du få en vedlikeholdsfri løsning, men ikke en fullverdig erstatning for utvendig solskjerming. Samtidig som bruken av kun tradisjonell utvendig solskjerming i enkelte tilfeller vil kunne blokkere utsikten på de dagene solen ikke skinner like sterkt.

Mange velger derfor å kombinere solskjermende glass med tradisjonell solskjerming – enten utvendig eller innvendig.

Spør gjerne våre fagfolk i ditt lokale XL-BYGG byggevarehus om råd, så hjelper vi deg med å finne riktig løsning.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!