Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Can't access location

Fargeinspirasjon for innvendig maling

Skap helhet og velg stemning i hjemmet med riktige farger. Varme farger stimulerer sansene og gir energi, mens kjølige farger virker avslappende og beroligende. Lyse nyanser gir luftig atmosfære, mens mørkere farger gir rommet dybde og en mer intim stemning.

Husk at fargene på gulv, møbler og andre detaljer vil påvirke fargeopplevelsen. Ta derfor hensyn til fargen på lister, vinduer, dører, karmer og detaljer. Tenk også på lysforhold og farger i tilstøtende rom.

Produktvalg påvirker fargeopplevelsen. Kom til våre butikker og se hvordan maling-finishen påvirker fargeopplevelsen. Du finner produktoppstrøk hos oss.

Skap en avslappet spiseplass med Nordsjö Brave Ground. Foto: Nordsjö
Kombiner Nordsjö Brave Ground med jordfarger for en varm, innbydende følelse. Foto: Nordsjö
Ha mot til å være individuell ved å kombinere Nordsjö Brave Ground med dristige rosa og røde nyanser. Foto: Nordsjö

Årets farge 2021

Brave Ground er årets farge for 2021. I år har Nordsjö valgt Brave Ground, en varm og naturlig nøytral farge, til årets farge. Det er en allsidig farge som varierer i uttrykk avhengig av tid på døgnet og hvor den brukes, og som lar andre farger ta plass og skinne.

Brave Ground tar oss, under disse litt usikre tider, tilbake til det naturlige og det grunnleggende. Den står på egne ben som en stabil, vakker og kraftfull farge, men kan brukes på en måte som gjør at andre farger får plass. En jordnær og mulighetenes farge, som vekker følelsen av balanse, stabilitet og potensiale, og som motiverer oss til å se fremover.

JOTUN 12127 Earthy Brown. Foto: Jotun
Nordsjö Brave Ground og Nordsjö Century brown. Foto: Nordsjö
JOTUN 0428 Masala. Foto: Jotun

Jordtoner

Disse forente nyanser avspeiler oss alle. Varme naturlige grå- og bruntoner, farger som kompletterer hverandre og oppmuntrer til fellesskap, samarbeide og gir hjemmet en følelse av harmoni. Dette er sosiale og samlende farger som skaper et lunt interiør med soner for hyggelig samvær.

Nordsjö Brave Ground, Nordsjö Midnight garden og Nordsjö Approaching storm. Foto: Nordsjö

JOTUN 5503 Natural Blue. Foto: Jotun
Nordsjö Denim Drift og Nordsjö Dark Dijon. Foto: Nordsjö

Blå- og grønntoner

Fargene i denne kategorien er inspirert av naturens kontraster, og gir påfyll av frisk inspirasjon for alle sanser. Gjennom å gjenspeile tonene fra havet, himmelen og marken vi går på, skaper disse nyansene en kobling til den naturlige verden rundt oss. Det er enkelt å ta inn denne omverdenen i hjemmet med naturlige farger som fungerer naturlig sammen.

Nordsjö Tea dance, Nordsjö Tea dance, Nordsjö Burning sky, Nordsjö Rose pergola og Nordsjö Brave Ground. Foto: Nordsjö
Nordsjö Tranquil Dawn, Nordsjö flame orange og Nordsjö raspberry shake. Foto: Nordsjö
Nordsjö irish rose. Foto: Nordsjö

Rød- og rosatoner

Fremtredende røde og rosa nyanser balansert med myke nøytrale - dette er farger som kan gi liv og vitalitet til våre hjem. Vi kan skape et individuelt utrykk som gir energi, overrasker og reflekterer hvem vi virkelig er.

Nordsjö Shiny Roubaix og Nordsjö Light Calais. Foto: Nordsjö
JOTUN 1276 Soft, JOTUN 0486 Silke og JOTUN 12125 Impression. Foto: Jotun
Nordsjö Denim Drift og Nordsjö Light Toulouse. Foto: Nordsjö

Nøytrale toner

I en verden preget av endring oppstår behovet for klarhet og ro, og det er nettopp hva disse nyansene vil bidra til. Nøytralene gir spillerom til taktile overflater, og skaper et mykt og naturlig uttrykk.

Nordsjö Heart Wood og Nordsjö Ochre Gold. Foto: Nordsjö
JOTUN 10246 Velvet. Foto: Jotun
JOTUN 6378 Iconic. Foto: Jotun

Pastelltoner

Drømmeaktige pasteller slipper fantasien fri. Farger er helt avgjørende for å skape personlige uttrykk. Bruk disse fargene dersom du drømmer om et inspirerende hjem, med oppløftende rom, hvor fantasien kan vandre fritt og nye ideer kan unnfanges.

Nordsjö Dark Marseilles. Foto: Nordsjö
JOTUN Byge 4638. Foto: Jotun
Nordsjö Dark Melun. Foto: Nordsjö

Dempede toner

Mørke farger har et litt skummelt rykte, men de kan faktisk være utrolig koselige. Du kan bruke dem til å gjøre et digert rom litt mer intimt, eller gjøre et mindre rom ekstra koselig – det er en myte at du bare bør bruke lyse farger i små rom.

Her er flere tips som kan gi rommet spennende forandring

Ulike glansgrader skaper milde kontraster! Ved å bruke litt høyere glans på vakre detaljer som dører og lister, vil de stå fram i møte med matte vegger og tak.

Vegg: JOTUN 20143 Lively Red
Dører og lister: JOTUN 20144 Grounded Red
(Foto: Jotun)

Mal taket!

Ved å fargesette taket i samme farge som veggene, viskes overgangen mellom de ulike flatene nesten helt ut. På denne måten kan du skape en god og lun atmosfære i rommet.

Vegg: JOTUN 6325 Balanse
Tak: JOTUN 6325 Balanse
(Foto: Jotun)

Fargesett med ton-i-ton farger!

Fargesetting med ulike nyanser av samme farge er lekkert. Rommet vil oppleves harmonisk og elegant, og du får trygge og diskrete overganger mellom fargene.

Vegg til venstre: JOTUN 5455 Industrial Blue
Vegg til høyre: JOTUN 5044 Blåis
(Foto: Jotun)

Mal fargerike detaljer!

Med en dus og dempet basefarge kan du skape lekre kontraster med fargerike detaljer!

Vegg: JOTUN 7637 Exhale
Hylle: JOTUN 10001 Dijon Yellow
(Foto: Jotun)

La fargene løfte fram - eller skjule!

Noen ganger vil du løfte fram detaljer – som hyllene i bildet under. Mens i andre rom vil du skjule eller dempe inntrykket. Her har vi malt skapdørene på soverommet i samme farge som veggen, slik at skapet blir en diskret del av veggen.

Skapdører: JOTUN 12083 Devine
Vegg: JOTUN 12083 Devine
(Foto: Jotun)

Skap soner med ulike farger!

La fargene fremheve en del av rommet, eller som her – det tilstøtende rommet.

Vegg i front: JOTUN 11173 Humble Yellow
Vegg bak: JOTUN 1352 Form
Lister: JOTUN 1624 Letthet
(Foto: Jotun)

Fremhev treverket med beis!

Ønsker du detaljer av tre i interiøret, er en beiset panelvegg enkelt å få til. Kombinasjonen av interiørbeis og kalkmaling gir en rustikk stil, som fungerer utmerket både på hytta og i mer urbane strøk!

Slett vegg: JOTUN 10679 Washed Linen
Panelvegg/seng: JOTUN 90015 Høstbrun
(Foto: Jotun)

Få tøffe vegger med «betonglook»!

Har du et rom med glassfiberstrie som er umulig å fjerne? Eller andre ujevne vegger som roper etter fornyelse? Prøv veggfornyer som forvandler vegger med glassfiberstrie og ujevne underlag, til vakre, slette vegger med et mineralsk utseende.

Vegg: JOTUN 8252 Green Harmony
(Foto: Jotun)

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.