XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Baderomstrender 2023: Tidløst og lekent

De hotteste trendene nå er naturmaterialer, materialmiks og klare og støvete farger på fliser og baderomsplater.

Når du skal pusse opp badet, er det smart å satse på en tidløs stil. Da har du et bad du kan leve lenge med, for å pusse opp bad er en investering.

– I år har trenden har en tydelig retning av varmere og naturlige fargetoner, forteller interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord i XL-BYGG.

Naturlig på badet: Fibo veggpanel 0145 Soft Cement. Foto: Fibo

Naturmaterialer på baderommet

Akkurat som på kjøkkenet, er naturmaterialer en av de store trendene til bad. Spiler og tre i tørrsonen har vi sett en stund, men nå skal også baderomsinnredningen gjerne være i treverk. Det spiller ingen rolle om det er lyst eller mørkt treverk, begge deler er både tidsriktig og tidløst. Ellers er både naturstein og marmor fortsatt populære materialer, også den rimeligere varianten med steindesign på veggplater og fliser eller vinylgulv til våtrom.

Les også: Hvordan montere baderomsplater

Baderom med beige marmorveggplater og messingdetaljer.Baderom med beige marmorveggplater og messingdetaljer.

Over ser du: Fibo veggpanel 2506 Toscana og Herregaard baderomsmøbler fra Sigdal. Foto: Fibo og Sigdal

Miks av form og materialer

De minimalistiske baderommene hører hjemme i den skandinaviske stilen og norske hjem, men du kan likevel leke deg med former og materialene du velger. En miks av stein, tre, metaller og kanskje en tapetvegg, det er mye du kan gjøre for å skape kontraster selv om du holder deg til en fargepalett. Bruk både avrundede og firkantede former. Buer er populært, og sjekk gjerne ut rillede fronter på baderomsinnredningen. Er du mer eksperimentell og leken kan du mikse inn art deco-inspirerte elementer, det er en trend som er spådd å øke i popularitet.

En annen måte å skape kontraster på er blandingen av matte og glossy overflater. Spesielt glossy fliser er tilbake og de gjør seg godt som kontrast til det dempede og naturlige. I tillegg til å mikse former og materialer viser trendbildet mer lek med farger.

Over ser du: Fibo veggpanel Pale Pink og White Marble og i fargen 5206 Olivegreen. Foto: Fibo

Mer farger på badet

Det er fortsatt mye nøytrale farger som hvit, beige og grått og steindesign som marmor, betong og naturstein, men blant annet røde nyanser er på vei. Vinrød og andre rødfarger trender på badet, sammen med farger man gjerne ser i Marokko. Baderommet blir kledd i mer vågale og klare farger, samtidig som støvete farger også er populært. Du kan også dele inn badet i soner med ulike farger, materialer eller dekorer.

Eksklusiv og klassisk: Fibo veggpanel 2126 Dark Soot. Foto: Fibo

Større fliser og speil

Når det kommer til valg av fliser er store fliser er i vinden, også på mindre bad. Visste du at store gulvfliser i små rom faktisk får rommet til å virke større? Veggflisene kan gjerne være så store som fra gulv til tak.

– Du kan også variere og legge mindre fliser i dusjnisjen. Smale fuger i samme farger som flisene skaper et helhetlig utseende, påpeker interiørarkitekt Vibecke Caspari Nord.

Les også: Nytt bad med miljøvennlige baderomsplater

En annen ting som skal være større nå er speil. Store veggspeil er på vei til å erstatte speilskap, de gjør at badet virker større og de skal gjerne være runde i formen.

Visste du at XL-BYGG har et konsept som heter Klappet & Klart?

Enten det er små eller store prosjekter du skal i gang med, kan du ved kjøp av varer fra XL-BYGG få tilbud om å få jobben gjort klappet og klart! Vi samarbeider med dyktige håndverkere du kan stole på, har materialer av høy kvalitet og sørger for transport hjem til deg. Enklere og tryggere blir det ikke.

Les mer her

Lessmore servantskap fra Drømmekjøkkenet i bad med store steinfliser.Lessmore servantskap fra Drømmekjøkkenet i bad med store steinfliser.
Hvitt bad med årets trender, miks av matte og glatte overflater.Hvitt bad med årets trender, miks av matte og glatte overflater.

Over ser du: Lessmore servantskap fra Drømmekjøkkenet og Grace servantskap fra Hafa. Foto: Drømmekjøkkenet og Hafa

Baderomsplater eller fliser?

Baderomsplater er et rimeligere alternativ til fliser, og enklere å legge. Baderomsplater kommer i mange forskjellige design og farger, og du får også plater som ser ut som fliser.

– Et lurt tips er å blande materialer. Å male taket i samme farge som veggene, gir en lun følelse.

Les også: Slik maler du taket

Detaljer som armatur, dusj og tilbehør i sort eller messing er fortsatt populært, samtidig som krom har kommet tilbake.

– Du kan også endre utseende på badet med små grep, sier Vibecke.

Bilde: HAFA SILENT er en stil som går ton-i-ton, eller monokrom. Med detaljer i svart og antrasitt, fra blandebatteri til dusj og møbler, får du et bad som er stilsikkert, skiller seg ut og er tidløs smakfullt. Foto: Hafa

Ferdigdesignet konsept

Synes du det er vanskelig å velge eller sette sammen farger og materialer? I Hafa Color Concept har designer Therese Samuelsson satt sammen fire ulike stiler med aktuelle farger og materialer. Disse kan hjelpe deg på veien til å velge riktig stil på ditt nye bad.

Du får kjøpt baderomsinnredning og tilbehør fra Fibo, Flexit, Hafa, JKE, Sigdal og Drømmekjøkkenet hos XL-BYGG. Sortimentet og tilgjengelige merker vil variere fra varehus til varehus.

Vi i XL-BYGG følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Sjekk ut Klappet&Klart dersom du ønsker at vi skal hjelpe deg med å pusse opp badet.

Under ser du: HAFA LUSH med detaljer i svart krom og svart. HAFA CRISP som gir et lyst bad med overflater i marmor og hvitt og HAFA CALM med eksklusive messingdetaljer. Foto: Hafa

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!