XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Oppbevaring garderobe med skyvedører på baderom.Oppbevaring garderobe med skyvedører på baderom.
Oppbevaring garderobe med skyvedører på baderom.Oppbevaring garderobe med skyvedører på baderom.

Ny garderobeløsning? Tenk nytt om oppbevaring

Er du sikker på at garderoben skal være på soverommet, og er det egentlig så vanskelig å få mer oppbevaringsplass hjemme? Lekre løsninger kan du ha hvor du vil.

– Mange tenker automatisk klesskap bak en dør, men en fin garderobe kan brukes til oppbevaring hvor som helst. Vi legger stor vekt på design, forteller markedssjef Torill Velle i Langlo.

Med en skyvedørsløsning framstår rommet ryddigere. Du kan velge mellom mange ulike fronter, fra speil til lekre trestrukturer. Den nye serien XTreme matt fra Langlo har en slitesterk overflate som er motstandsdyktig mot fingermerker.

Les også: Gode tips til en praktisk garderobeløsning

Garderobeløsning på vaskerommet?

Det beste er om du kan ha en helhetlig tilnærming til garderobe- og oppbevaringsløsningene. Tenk på hva som er best for deg, enten du bor alene eller sammen med andre. Er soverommet ganske lite, er det ikke sikkert det er der du skal ha klærne dine om du har bedre plass et annet sted. Er det på badet du kler på deg, kan det være lurt å flytte klærne inn dit. Eller kanskje en garderobeløsning er nettopp det du trenger for endelig å få kontroll på vaskerommet? Det er ikke bare klær som har behov for sin egen, faste plass.

Bilde: Ved å inkludere en garderobeløsning på vaskerommet, får du også orden på husets kanskje viktigste rom. Foto: Langlo

– En bevisstgjøring hjelper deg på veien til å gjøre gode valg. Våre løsninger går fra gulv til tak, og vi bruker bare skyvedører. Det er smart å utnytte plassen helt til taket, i stedet for å få den «dødplassen» øverst, som ofte bare samler støv og rot. Med skyvedører blir det også lettere å møblere resten av rommet, sier Velle.

Garderobeskap i stua

Du tenker kanskje ikke over det, men skapdører og skuffer spiser mye plass fra et lite rom. I en løsning med skyvedører og hyller i stedet for kurver og skuffer, trenger du ikke all verdens gulvplass foran garderoben.

En annen praktisk detalj ved garderobeløsninger av god kvalitet, er gjennomførte overflater. Det gjør at garderobeskapene kan plasseres overalt. Langlos garderober med lik overflate på begge sider av fronten, kan brukes til å dele av et rom. Har du behov for mer skap ved spisestue og kjøkken som rommer både duker, vaser, kjøkkenmaskiner og den slags, kan det både være en lekker og praktisk løsning.

– Heltredører med eikefinér i ulike design kan fint også brukes i stua, mener Velle.

Bilde: Her er en skyvedørsgarderobe brukt for å gi mer skapplass på kjøkkenet. Foto: Langlo

Mange oppbevaringsløsninger

XL-BYGG fører både Langlo-, Rival- og Elfa-systemer. Til sammen tilbyr de så mange ulike overflater, at alle bør kunne finne noe som passer. Sotet eller klart speil, heltredører med finér i eik eller bjørk, mange ulike overflatebehandlinger – utvalget er stort.

– Vi selger fortsatt mye skyvedører med speil, kombinert med svarte detaljer. Det er det mange som vil ha. Også finérdører med synlig trestruktur er på vei opp, for eksempel i hvittonet eik, forteller markedssjef Torill Velle i Langlo.

Det eneste som kreves for å kunne bruke en løsning med skyvedører, er at du har et flatt tak å montere det under. Skråtak er ikke noe problem, for alt lages på mål slik du vil ha det, men det trengs en plan flate å feste takskinnen til, og at takvinkelen er innenfor 20-45 grader.

Spør oss i XL-BYGG om råd, så hjelper vi deg videre. Både på langlo.no og elfa.no kan du også tegne din egen løsning for å se hva du har plass til, og hvor fint det kan bli.