XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Hotellfølelse på soverommet med brune vegger og stor dobbeltseng med fluffy puter.Hotellfølelse på soverommet med brune vegger og stor dobbeltseng med fluffy puter.
Hotellfølelse på soverommet med brune vegger og stor dobbeltseng med fluffy puter.Hotellfølelse på soverommet med brune vegger og stor dobbeltseng med fluffy puter.

Hotellfølelse på soverommet: Din egen suite

Drømmer du om å forvandle soverommet til en luksuriøs hotellsuite? Det er ikke så mye som skal til. Monica Berge hos XL-BYGG Berge Sag deler sine tips her.

Får du hvilepuls med en gang du stikker nøkkelkortet i døren til et flott hotellrom? Å gjenskape hotellfølelsen på soverommet hjemme er drømmen for mange.

Med lune og rolige farger som harmonerer med både gulv og annet interiør i rommet, kan du senke skuldrene og få et soverom hvor du kan trekke deg tilbake for å lade batteriene.

– Når jeg er på hotell ønsker jeg å slappe av, derfor bør du velge farger som skaper ro. Mine favoritter er støvete farger. Det kan være både varme og kalde fargetoner, det viktigste er at det ikke er skarpe og bråkete farger, sier butikkleder Monica Berge hos XL-BYGG Berge Sag utenfor Haugesund.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Nærbilde av gulv i ask på soverom med hotellfølelse.Nærbilde av gulv i ask på soverom med hotellfølelse.
Soverom med hotellfølelse i grønt og dus, mørk lilla.Soverom med hotellfølelse i grønt og dus, mørk lilla.

Bilder over: Få hotellfølelse på soverommet med harmoniske farger og tregulv. Foto: BOEN & Nordsjö

Slik får du stilen

Rolige farger vil skape en lun følelse, men du kan også bryte opp med en mønstret tapet i samme nyanse som veggfargen for en mer personlig vri. Velg et gulv med treutseende for å få naturen inn i rommet, det vil skape harmoni. Et parkettgulv vil gi deg et varmt gulv som er godt å gå på.

– Fargenyansen i gulvet bør passe sammen med resten av fargene i rommet, tipser Berge om.

I mindre soverom vil lyse gulv gi bedre romfølelse og et mer luftig uttrykk. Med mørkere gulv vil du få frem strukturen i treverket. Mørkt gulv vil også virke moderne og gir et eksklusivt preg. Velger du brede gulvlister til vil det gi soverommet et ekstra løft.

Soverom med hotellfølese i fargekoden ZN.01.71 fra Nordsjö.

Bilde: Vegg i fargen ZN.01.71 fra Nordsjö. Foto: Nordsjö

Harmoniske farger

Ann-Charlotte Linde er color manager i Nordsjö. Hun anbefaler også dempede farger dersom du ønsker å skape hotellfølelsen hjemme.

– Velg farger som går ton-i-ton. Både dempet grønt, blått og naturfarger er fine farger. Ellers er tekstiler et viktig grep for å få hotellstilen, og gardinene skal gå fra gulv til tak.

Monica Berge i XL-BYGG har også gardiner som tips, men like viktig er en mektig sengegavl som vil gi den ultimate luksusfølelsen du får på hotell. For å forvandle rommet fra et vanlig soverom til en deilig hotellsuite, gjelder det å skape en avslappende og luksuriøs helhet. Med store hotellputer, en sengekappe og et deilig sengeteppe blir stilen komplett.

Sjekk ut disse fargekartene fra Nordsjö:

  • Greyish Delight
  • Selected In-Betweens
  • Colours you can’t wait to come home to
  • Inspiring colours from ColourFutures 2023
Hvitt soverom med mørke gulv som gir hotellfølelse på soverommet.Hvitt soverom med mørke gulv som gir hotellfølelse på soverommet.
Soverom med mørkeblå skillevegg som sengegavl som gir hotellfølelse på soverommet.Soverom med mørkeblå skillevegg som sengegavl som gir hotellfølelse på soverommet.

Bilder over: Velg farger som skaper ro og få et moderne uttrykk med mørke gulv. Foto: Kährs

Har du plass?

Mal garderobeskapene i samme farge som veggen for å bevare roen i rommet. Er soverommet stort nok, vil det å bygge en lettvegg med åpning på begge sider av veggen bli som en stor sengegavl. Sengen plasseres i senter på veggen, og du vil få en soneinndeling i rommet, akkurat som i en større suite.

– Bak veggen kan du lage en praktisk walk-in-garderobe, eller plassere garderobeskap. Da får du skjult garderoben slik at resten av rommet får et rent uttrykk, foreslår Berge.

Hos XL-BYGG kan du få hjelp fra en garderobe-ekspert til å tegne innredningen etter dine ønsker.

Sort walk-in-garderobe med lyst tregulv.

Bilde: En walk-in-garderobe til soverommet gir suitefølelse. Foto: Rival

Walk-in-garderobe

Glenn M. Hansen fra Rival garderobe tipser om å bruke belysning og glasshyller i walk-in-garderoben for å skape den luksuriøse suite-følelsen. En sittebenk hører også med, og skal du virkelig gå all-in vil en safe eller verdiboks til smykker og klokker fullføre stilen.

Tips til walk-in-garderoben

  • Tenk størrelse kontra behov.
  • Lag en oversikt over klærne du har. Da ser du hvor mye hengeplass, hyller og skuffer du trenger.
  • Er dere flere som skal bruke samme garderobe, deler du den inn i soner. For eksempel hennes og hans side.
  • Klær som brukes ofte, som undertøy og sokker, plasseres slik at det er lett å få tak i.
  • Velg en åpen walk-in-løsning uten dører for enkel oversikt over klærne.
  • Velg lukkede skap i walk-in-garderoben for enklere renhold og mindre støv. Det ser også ryddigere ut enn en åpen løsning.

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!