XL-BYGG logoXL-BYGG logo
Gulvstående rund peis fra Nordpeis i stue. Gulvstående rund peis fra Nordpeis i stue.
Gulvstående rund peis fra Nordpeis i stue. Gulvstående rund peis fra Nordpeis i stue.

Peis med runde former

Runde former er mer trendy enn på lenge. Hva med å fullføre stilen hjemme med en rund peisovn?

I en tid hvor stramme linjer har dominert over en lang periode, har det aldri passet bedre med en rund peisovn. Organiske og runde former er med på å skape kontraster i et rom, og myker opp rene linjer. En rund peis er kanskje et utradisjonelt valg, men det vil gi rommet en helt egen karakter.

Hos XL-BYGG får du gode tips og kyndig veiledning fra våre hyggelige eksperter. Vi følger deg gjerne gjennom hele prosjektet ditt, fra start til slutt – og etterpå. Uansett hva du skal bygge – Det får vi til!

Peisen Me Glass fra Nordpeis inne i et moderne hus med minimalistisk stil. Peisen Me Glass fra Nordpeis inne i et moderne hus med minimalistisk stil.
Lav rund peis fra Nordpeis med tilhørende benk for oppbevaring. Lav rund peis fra Nordpeis med tilhørende benk for oppbevaring.

Bilder over: Peisovnen Me fra Nordpeis er nett i designet og gir rommet et møbel med særpreg. På bildet ser du Me Glass og Me Bench. Foto: Nordpeis

Unik følelse med rund peis

Peisovnen Me fra Nordpeis ble lansert i 2018. Den er designbeskyttet i Europa, med rund form og et enkelt, tidløst design som glir rett inn i den nordiske interiørstilen.

­– «Me» skiller seg ut både på form og design, og vi ønsket å ta eierskap til den runde formen. Derfor er designbeskyttelse i Europa viktig for oss, og også selve navnet er beskyttet innenfor kategorien ildsteder, sier Stian Varre, daglig leder i Nordpeis AS.

Den myke kontrasten Me vil tilføre rette vegger og linjer, vil bryte opp og gi en helt unik følelse i rommet. Me kommer i hele syv varianter: Me Basic, Me Steel, Me Glass, Me Pedestal, Me Wall, Me Ceiling og Me Bench, og gir god varme for både små og store rom.

Rund peis høyt festet på vegg i stue. Rund peis høyt festet på vegg i stue.
Rund peis festet til tak i minimalistisk stue. Rund peis festet til tak i minimalistisk stue.

Bilder over: Med Me Wall og Me Ceiling fra Nordpeis får du frigjort gulvplass. Foto: Nordpeis

Me er som et smykke i det skandinaviske interiøret, som med sin runde form er unik på markedet. Det er en liten og elegant peis, men med god plass inni. Den nette formen gjør den enkel å plassere i hjørner, og har du liten plass er både Me Wall og Me Celing perfekt for å frigjøre gulvplass.

Høy, minimalistisk peis fra Nordpeis i stue.

Bilde: Cannes fra Nordpeis leveres i umalt betong og kan males i den fargen du ønsker. Foto: Nordpeis

Male peis

Har du en peis som du ønsker å fornye, eller ønsker en annen farge på peisen? Nordpeis leverer mange peisovner i ubehandlet betong. Du kan bruke vanlig vannbasert maling til å male peisen i fargen du ønsker, eller bruke Nordpeis egen betongmaling for peis.

Slik maler du peisen med betongmaling for peis

Bygge selv? Det får vi til!

XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører.

Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort. Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det. 

Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!