XL-BYGG logoXL-BYGG logo

Velg varehus

Velg ditt varehus

For å se sortiment og informasjon om ditt foretrukne XL-BYGG varehus

to menn står på en byggeplass og ser på et rekkehus som er under oppføringto menn står på en byggeplass og ser på et rekkehus som er under oppføring
to menn står på en byggeplass og ser på et rekkehus som er under oppføringto menn står på en byggeplass og ser på et rekkehus som er under oppføring

– For gode kunder strekker vi oss alltid langt

Vi i XL-BYGG vet hvor viktig det er med utstyr som legger til rette for gode arbeidsforhold, spesielt i vinterhalvåret. For våre proffkunder skal det være enkelt å forbedre forholdene på byggeplassen.

Med nesten 100 ulike byggevarehus er vi godt representert i store deler av Norge. Vi vet at vinterhalvåret mange steder ofte er vått og surt, mens andre steder er det isende kaldt og snørikt.

For proffkundene hos XL-BYGG Toten Tre er det litt av alt: Vått om høsten og kaldt om vinteren.

– Vi har hatt sesonger med 20 minusgrader over lengre perioder. Da er det avgjørende å ha plass til å oppbevare både mannskap, verktøy og utstyr på et varmt og trygt sted, forteller proffansvarlig Erland Korslien hos XL-BYGG Toten Tre på Gjøvik.

Tilbyr mannskapsvogn og verktøycontainer

XL-BYGG kan tilby både mannskapsvogner og ulike verktøy- og varecontainere til kjøp, leie eller utlån. Vi kan også fylle den opp med byggevarer eller utstyr, og sørge for etterfylling av varer dersom dere ønsker det. Hør med ditt lokale byggevarehus om hvilke tjenester de tilbyr.

– I vårt område har mange byggefirmaer egne mannskapsbrakker, men vi låner ut verktøycontainere til flere av våre proffkunder. Vi ønsker jo å legge til rette for gode arbeidsforhold, og strekker oss alltid langt for gode kunder, sier Erland.

Lån av containere er spesielt populært blant små og mellomstore firmaer som jobber på større prosjekter over lengre tid. Det er særlig viktig å ha mulighet til å oppbevare verktøy trygt, med tanke på ulike tyveriraid som med jevne mellomrom rammer norske byggeplasser.

– Jeg har hatt flere proffkunder som har opplevd innbrudd når de har oppbevart verktøy og utstyr andre steder. Med en verktøycontainer får du også et beskyttelsesdeksel over låsen, slik at den blir vanskeligere å skjære over uten å måtte bruke lang tid.

varecontainer fra XL-BYGG står på en byggeplass

En raskere vei til tett bygg

Når arbeidsforholdene blir utfordrende på grunn av klimaet, er det heller ikke ønskelig at veien fra oppstart til tett bygg trekker lenger ut i tid enn nødvendig.

De siste årene har det blitt stadig vanligere å helt eller delvis bestille precut og ferdig fabrikkerte elementer. Dette er spesielt praktisk i vinterhalvåret, der både nedbør og temperatur kan komplisere byggeprosessen.

Les også: Med precut bygger du mer effektivt

Som proffkunde hos XL-BYGG kan du la våre proffselgere ta seg av bestilling og prosjektledelse i dialogen opp mot leverandørene. Vi bistår dere også gjerne med veiledning og råd gjennom hele byggeprosessen.

Les også: Alltid proft utstyr og hjelp på lager

– Jeg var nettopp ute på en byggeplass med en kunde som bygger tre like boliger med precut. De var ferdig med første hus og skulle nå bygge nummer to. Sammen gikk vi gjennom erfaringer fra det første prosjektet, og la til forbedringer på neste bestilling. Slik jobber vi sammen for å finne bedre løsninger, forklarer proffansvarlig Erland.

Godt med lys og varme

Det er imidlertid ikke bare verktøy og utstyr som med fordel bør holdes varmt om vinteren. Hos XL-BYGG finner du alltid et godt utvalg arbeidsklær, hodeplagg og hansker tilpasset sesongen. Blåkläder, Snickers Workwear og Granberg er blant våre leverandører.

Les også: Få bedre lønnsomhet med god logistikk

En godt opplyst byggeplass er også viktig, både med tanke på HMS og arbeidsoppgavene som skal løses. Dårlig belysning bidrar til at vi ser dårligere, gjør en dårligere jobb og føler oss dårligere.

Vi har et stort utvalg arbeidslamper til byggeplass, der spesielt produktene fra Mareld er populære.

Les også: Se våre arbeidslampe-favoritter

Du får alt fra større lamper som kan vinkles flere veier samtidig, til batteridrevne og justerbare smålamper for de mindre jobbene.

– Vi ser at lyslister virkelig har slått an i det siste. Dette er skjøtbare ledstriper som kan henges opp i tak og vegg, og gjør det enkelt å lyse opp flere rom eller en hel byggeplass på én gang, anbefaler Erland hos XL-BYGG Toten Tre.

Prisen på led-lamper har blitt mye gunstigere de siste årene. Når vi i tillegg vet at led-lys både er mer energieffektivt og ikke blir varme på samme måte som tradisjonelle halogenpærer, er det mange gode grunner til å bytte ut gammel arbeidsbelysning med dagens moderne lys-løsninger.

Ekte byggevarehandel – for ekte fagfolk

Som PROFF hos XL-BYGG, er du vår prioriterte kunde. Du får tilgang til PROFFNETT, som skal være markedets beste digitale verktøy for proffen.

Dette er en døgnåpen netthandel og prosjektverktøy som gir deg full tilgang til dine avtalepriser og aktive prosjekter uansett hvor du befinner deg. Spør etter tilgang i ditt lokale XL-BYGG varehus, eller register deg her.

Eksisterende PROFF-kunder kan logge inn her.

Vi bistår også våre PROFF-kunder med tekniske tjenester, kurs- og kompetanseheving, verktøy og festemidler og produkter til byggeplassen.

Som PROFF hos oss får du en samarbeidspartner som er konkurransedyktige på pris, og helt rå på oppfølging.

Hver måned sendes også nyhetsbrevet PROFFnytt ut med eksklusive PROFF-rabatter, nyheter og tips fra våre fagfolk og leverandører, meld deg på her. Vi i XL-BYGG lover ikke mer enn vi kan holde – og vi holder det vi lover.

Det får vi til!