Varehusoversikt

Din handlevogn

Ditt varehus

Handlevognen er tom

Tilbake til forsiden
XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din foretrukne XL-BYGG butikk

Royalimpregnert kledning

Royalimpregnert kledning er vakkert, formstabilt og har lang levetid. MøreRoyal kledning leveres i et bredt spekter av klassiske og moderne profiler.

Fordeler med royalimpregnert kledning

Royalimpregnert treverk har lengre vedlikeholdsintervaller enn materialer som er ubehandlet eller trykkimpregnert. Trelasten trykkimpregneres med impregneringsmiddel og kokes deretter i olje under vakuum. Resultatet er en tørket trelast som er innoljet på alle sider. Oljeforseglingen reduserer fuktopptak, svelling, krymping og sprekking, og gir et stabilt virke.

Se også: Derfor bør du velge en "vedlikeholdsfri" kledning

Når fargepigmentene kokes inn i treet sammen med oljen, beskytter det også treoverflaten mot nedbrytning fra UV-stråling og gir god fargestabilitet.

Royalimpregnert kledning kan leveres både som upigmentert samt i ulike transparente farger.

Les også: Se vår store guide over utvendig kledning til hus og hytte

Tips til vedlikehold og etterbehandling

Husk alltid å påføre olje på endeved og kappflater etter montering. Etter noen år kan det være greit å påføre kledningen et strøk med olje. Særlig kledning uten fargepigmenter vil grånes.

Vedlikehold gjøres da med en olje som er egnet for royalimpregnert kledning. Unngå bruk av høytrykksspyler eller vasking med sterke rengjøringsmidler.

Bygge selv? Det får vi til!

Skal du bygge selv eller pusse opp? XL-BYGG er en ekte byggevarehandel med fagfolk som hjelper både privatkunder og profesjonelle entreprenører. Våre hyggelige eksperter følger deg gjennom ditt byggeprosjekt fra start til slutt – smått eller stort.

Foretrekker du å få alt Klappet & Klart uten egeninnsats, kan vi hjelpe deg med det. Vi kan plukke varene ferdig for deg med Klikk & Hent i vår nettbutikk, mange av våre butikker har også tilhenger til utlån for deg som trenger det.  Med XL-BYGG Byggekonto kan du få full kontroll på kostnadene ved hjelp av én felles, månedlig faktura.

Bli gjerne medlem i XL-BYGG Klubben for ikke å gå glipp av eksklusive medlemstilbud på byggevarer året rundt.

XL-BYGG – det får vi til!