Velg ditt varehus

Eller finn den nærmeste butikken for meg automatisk:

Får ikke tilgang til posisjon

XL-BYGG logo

Velg din butikk

For å se sortiment og informasjon om din fortrukne XL-bygg-butikk

Malt kledning

Velger du malt utvendig kledning fra fabrikk, sparer du deg for masse tid med grunning og mellomstrøk etter montering. Sistestrøket kan du vente med i to år. Det eneste du trenger å tenke på etter montering er behandling av spikerslag og endeved.

Hva er malt kledning?

Innen fabrikkmalt utvendig kledning kan du velge mellom grunnet kledning eller grunnet kledning med mellomstrøk. Sistnevnte har ett strøk med beis eller maling oppå grunningen. Grunningen, som er første strøket på det nakne treverket, innehar stoffer som er aktive mot treråte. Grunningen har god inntrengning og en ru overflate med god vedheft. Derved gis et godt grunnlag for neste strøk, mellomstrøket. 

Mellomstrøket har andre egenskaper. Det skal beskytte mot overflatesopper, gi glans og værbestandighet. I tillegg er overflaten glatt, smussavvisende og gir et enkelt vedlikehold. Dersom du ønsker malt eller beiset kledning, anbefaler vi å velge grunnet eller grunnet med mellomstrøk. Dermed slipper du unna den tyngste delen av male- eller beisejobben. Kledning malt med mellomstrøk fra fabrikk trenger kun behandling ved spikerslag eller på endeved (der bordet er kappet). Med mellomstrøk kan du vente to år til neste behandling med et toppstrøk for det optimale resultatet.

Alle farger i Jotun og Nordsjö sitt fargekart er tilgjengelig og du står også fritt til å velge type og profil på kledningen.

Artikkelbilde_FabrikkmaltKledning_BergeneHolm_700x400.jpg
Du sparer deg for masse arbeid ved å velge kledning som er grunnet eller grunnet med mellomstrøk fra fabrikk. (Foto: Bergene Holm AS)

Fordeler med malt kledning

Skal du montere ny eller bytte utvendig kledning, gjør du et smart valg ved å bytte til malt kledning. Den største fordelen med malt kledning er selvfølgelig all tid og penger du sparer på å male. Her glemmer man gjerne utgifter som liftleie, maleutstyr og du trenger heller ikke gå over og male striper som kommer i skjøtene når treverket krymper. Men kvaliteten er også viktig; planken er behandlet på fabrikk på en optimal måte. Det betyr bedre motstandsdyktighet mot vær og vind, og dermed lengre levetid.

• Smart økonomisk
• Ingen krympestriper
• Forlenget levetid
• Kan monteres uansett årstid
• Kan monteres uansett vær
• Leveres i de fleste farger

Artikkelbilde_Maltkledning_illFerskvann_700x400.jpg
Malt kledning fås i den fargen du ønsker. (Foto: Bergene Holm AS)

Regneeksempel på å velge malt kledning

Et hus med 80 – 100 kvadratmeter grunnflate har omtrent 300 kvadratmeter med vegger som skal kles. For et slikt hus, er det i følge Ultimalts priskalkulator nesten tusen kroner billigere å bestille malt kledning enn om du selv skal kjøpe utstyr og maling til grunning og mellomstrøk. I tillegg kommer egeninnsatsen på cirka 90 timers malejobb, som tilsvarer mellom seks og syv helgers jobb.

Artikkelbilde Norsjo_Huset_ved_Nidelven.jpg
Med malt kledning sparer du deg for både tid og penger. (Foto: Nordsjø)

Malt kledning fås i ulike profiler og i fargen du selv ønsker

Galleri_inspo_kledning_1_Moelven_1050x650.jpg
Velg kledningsprofil tilpasset ditt hus. Foto: Moelven
Galleri_inspo_kledning_3_Nordsjo_1050x650 (1).jpg
Kledning fås malt eller beiset i din valgte farge. Foto: Nordsjø 
Galleri_inspo_eksteriormaling_2_Jotun_1050x650 (1).jpg
Velg smart - velg fabrikkmalt kledning. Foto: Jotun

Ny utvendig kledning, Klappet & Klart?

Vi hjelper deg med hele prosjektet!

Galleri_kogk_kledning_2_1050x650.jpg
Egen prosjektleder som er din faste kontaktperson. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_kledning_3_1050x650.jpg
Proffe håndverkere som utfører jobben. Foto: XL-BYGG
Galleri_kogk_kledning_4_1050x650.jpg
Byggevarer kun fra ledende leverandører. Foto: XL-BYGG

Hvorfor velge XL-BYGG til å ta hele jobben:

Egen prosjektleder som koordinerer håndverkere og er din faste kontaktperson gjennom hele prosjektet. Enkelt og oversiktlig, enten du trenger hjelp til et lite eller stort prosjekt.

Riktig kompetanse og fageksperter som hjelper deg med valg av materialer, finner gode løsninger og sørger for proffe håndverkere til gjennomføring av prosjektet ditt.

Trygghet i å ha valgt en lokal aktør med nasjonal tilstedeværelse som har Norges største bolig- og byggevareaktør som eier. Vi bryr oss om lokalsamfunnet, og ved å handle hos oss støtter du lokalt næringsliv.

Konkurransedyktige priser fordi XL-BYGG er en ledende aktør i byggevarebransjen. Det kommer naturligvis deg som kunde til gode ved at vi kan tilby deg byggevarer av beste kvalitet til en god pris.

Én fakturaavsender og ingen overraskelser og du slipper faktura fra forskjellige hånd­verkere og byggevarehus. Du får kun faktura fra XL-BYGG som gir deg full oversikt over vareforbruk og håndverksarbeid. Prosjektet ditt blir levert som avtalt. Enklere blir det ikke, Klappet & Klart.

Slik fungerer det:

1. Fortell oss om prosjektet og vi kommer på en uforpliktende befaring. Sammen finner vi riktig løsning og pris.

2. Din personlige prosjektleder sørger for en effektiv prosess i samarbeid med proffe håndverkere.

3. Så blir jobben gjort som avtalt og du får faktura fra XL-BYGG. Enklere blir det ikke.